Zelf Eelt
verwijderen

Zelf eelt verwijderen
2+1 Gratis
v.a. €6,65 stuk
  Combineren mogelijk 
33% Korting
Wordt berekend in winkelwagen

Wat is eelt

We hebben het er niet elke dag over maar er zijn veel mensen die hier last van hebben. De vorming van eelt op de voeten. In veel gevallen kan dit tot pijnlijke klachten leiden maar er is zeker iets tegen te doen. Hier lees je alles over hoe je zelf eelt kunt verwijderen.

Eelt is een plaatselijke verdikking van de opperhuid die ontstaat op plekken waar druk en wrijving is, het is dus een beschermingsmechanisme. De plekken waar eelt ontstaat zijn bijvoorbeeld op je voetzolen en je hielen en. Het ziet er ietwat geelachtig uit en voelt harder aan dan gewone huid. Behalve op je voeten kun je, zeker als je veel met je handen werkt ook op je handpalmen en vingers eelt ontwikkelen, . Zo’n laagje eelt is dus heel normaal maar als het te dik wordt kun je het makkelijk verwijderen

Te veel eelt

Als er te overtollig eelt op de voet zit kunnen voetproblemen ontstaan zoals een vervelende geur, putjeszolen of pijnlijke voeten. Deze laatste ontstaan vaak door dragen van verkeerd schoeisel of verkeerde sokken. Als je niet goed passende schoenen draagt welke knellen kan er eelt ontstaan. Maar het kan ook gebeuren als ze te ruim zitten en gaan schuren, hierdoor kan dan eelt- of blaarvorming ontstaan.

Licht Eeltvorming verwijderen

Heb je lichte eeltvorming dan kun je dit vaak verhelpen met een crème die gemaakt is op een basis van Ureum. deze stof zorgt er voor dat je huid soepel blijft en voorkomt dat er eelt wordt gevormd. Deze gebruik je door één of twee maal per dag je hiel en de bal van je voet hiermee in te masseren. Doe dit regelmatig zodat je de vorming van eelt maar ook een droge huid tegen gaat.

Matige Eeltvorming verwijderen

Eelt verwijderen kan je in veel gevallen prima zelf doen. Bij lichte eeltvorming neem je een voetbad met badzout of een bruistablet voor je voeten. Hiermee maak je het eelt zacht, behandel ze dan met een scrub-handschoen of een scrub-gel. Een badje met warm water en baking soda kan ook verlichting bieden en doet je voeten goed.

Gebruik vervolgens een Puimsteen, (elektrische)eeltrasp of eeltvijl om het eelt af te schuren/vijlen of raspen. Kijk hierbij wel uit dat je niet te veel weghaalt want er moet nog wel huid/eelt blijven zitten als beschermlaag

Spoel je voeten hierna nog even af en droog ze zorgvuldig om schimmels te voorkomen. En als kers op de taart smeer je jouw voeten in met een lekkere crème. Op deze manier blijven je voeten lekker zacht en krijgt de buitenste laag ook niet de kans om gelijk weer te verharden.

Zware eeltvorming verwijderen

Heb je last van zware Eeltvorming, dan kan je dit laten verwijderen door een gediplomeerd Pedicure. De specifieke aandoeningen waarbij wij dit adviseren zullen we bespreken in ons volgende blog.

Partner Van Bol.com

Deze website is gemaakt door MH.nl

cartchevron-down