Hielspoor zooltjes

Heb je last van hielspoor en ben je op zoek naar verlichting? Hielspoor zolen zijn een goede optie. Ze kunnen helpen druk op de peesplaat te verlagen en de pijn en de symptomen van hielspoor te verminderen.

Voordat je zooltjes koopt, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van de beste steunzolen. Er zijn standaard inlegzooltjes zoals gel-inlegzolen of op maat gemaakte orthopedische, podotherapeutische inlegzolen op de markt.

In dit artikel bespreken we al deze opties tegen hielspoor in detail, zodat je met kennis van zaken kunt beslissen welk type inlegzool het beste bij jouw past.

We bespreken ook enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe zolen goed passen, de juiste ondersteuning en het juiste comfort bieden.

Zooltjes tegen hielspoor

Hielspoorzooltjes kopen, welke moet je kiezen

Diverse materialen bieden verschillende hielspoor-oplossingen met elk hun eigen kenmerken en eigen na- en voordelen.

Veel voorkomende materialen zijn:

  • Schuim zooltjes: Deze zooltjes zijn licht van gewicht en bieden demping, helpen schokken te absorberen en de druk te herverdelen. Ze zijn een goede keuze voor als je en allround oplossing zoekt.
  • Gel-zooltjes: Voor mensen met zeer pijnlijke hielspoor kunnen gel-inlegzooltjes verlichting brengen, omdat ze een hoge demping bieden. De extra demping helpt ook de impact op de hiel tijdens het lopen of rennen te verminderen.
  • EVA-zooltjes: EVA staat voor ethyleenvinylacetaat en is een materiaal dat in veel schoenzolen wordt gebruikt. EVA is licht en comfortabel, waardoor het een ideale keuze is voor wie pijn heeft van hielspoor, maar toch actief moet blijven.De harde ondergrond van EVA biedt ook extra steun voor mensen met hoge voetbogen.

Wat zijn de beste zooltjes voor hielspoor?

Als het gaat om zooltjes voor hielspoor, moet je nadenken over het type zool dat het beste voldoet aan jouw specifieke behoeften voordat je tot aankoop overgaat.

Zooltjes van gel of schuim zijn over het algemeen het beste als je zoekt naar demping en schokabsorptie, terwijl EVA-zooltjes een goede keuze zijn voor als je meer ondersteuning nodig hebt.

Alle van bovenstaande soorten bieden snelle verlichting zonder dat je al te veel geld hoeft uit te geven aan op maat gemaakte zolen? Ze bieden demping om eventuele drukpunten te verhelpen en kunnen op korte termijn verdere schade voorkomen.

Ze bieden echter geen langdurige ondersteuning of bescherming en moeten regelmatig worden vervangen.

Wanneer je een van deze soorten zolen voor hielspoor koopt, zoek dan naar soort dat comfortabel zijn, goed in je schoen passen en zo nodig ondersteuning bieden. Zorg er altijd voor dat de steunzool voldoende demping en schokabsorptie heeft, zodat deze niet pijnlijk of ongemakkelijk is tijdens het lopen of staan.

Zorg er ook voor dat het materiaal duurzaam genoeg is en niet te snel slijt.

Op maat gemaakte inlegzolen tegen hielspoor

Tips voor de juiste pasvorm

De juiste pasvorm kan het verschil zijn tussen wel of geen verlichting van jouw hielspoor-klachten. Hier zijn een paar tips die je kunt gebruiken bij het kopen:

Comfort:

Kies iets comfortabels – als het materiaal van de inlegzool wringt, schuurt, kriebelt of jeukt, zal het je niet veel goeds doen. En zullen vaak de hielspoor-klachten aanhouden.

Meet uw voeten:

Het is belangrijk om de juiste maat te nemen. Zorg ervoor dat uw zooltjes de juiste maat hebben. Zoek naar een inlegzool die goed aansluit, maar waarin uw tenen toch vrij kunnen bewegen. Dus meet je voeten zorgvuldig.

Koop je zooltjes online? Kijk dan naar het retourbeleid van de site. Omdat het om een product gaat waarbij hygiëne ook om de hoek komt kijken kan het zijn dat er niet geruild mag worden.

Let op de kwaliteit:

Kwaliteit is belangrijk. Dat betekent dat je goedkope namaakproducten moet vermijden, tenzij ze worden aanbevolen door een professional. Zooltjes van lage kwaliteit gaan misschien een paar maanden mee, maar bieden geen langdurige verlichting van hielspoor-klachten. Door te investeren in kwaliteitssteunzolen kun je jouw voeten jarenlang gezond en pijnvrij houden.

Kies tussen standaard of gel-zooltjes:

Als je kiest voor standaard zooltjes, zorg er dan voor dat u er een vindt die uw voeten voldoende demping en steun biedt. Standaard zolen hebben een harde ondergrond en bieden vaak minder demping.

Gel-zooltjes tegen hielspoor hebben een zacht voetbed en bieden meer demping en absorberen schokken beter, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die het grootste deel van hun tijd op hun voeten doorbrengen.

scherpe pijn of stekende pijn door fasciitis plantaris

Bovenstaande oplossingen nemen veelal pijnklachten weg. Heb je nog onderliggende voetklachten. Raadpleeg dan een podotherapeut om te kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn om jouw voeten meer comfort te geven. Maatwerk kan hierbij een oplossing zijn.

Op maat gemaakte inlegzolen tegen hielspoor

Zijn de voetproblemen wat complexer dan enkel hielspoor door bijvoorbeeld een afwijkende voetstand? Zoek je meer naar een orthopedische of podotherapeutische maatwerk oplossing.

Deze worden speciaal gemaakt voor de specifieke vorm van uw voeten. Het gaat om een gedetailleerd proces waarbij de vorm en de stand van de voet en de mate waarin jouw voeten proneren wordt gemeten.

op maat gemeten

Deze metingen, gecombineerd met jouw leefgewoonten zoals wandelen of hardlopen, vormen de basis voor het aangepaste ontwerp van elke inlegzool. Dit kan gunstig zijn als je meerdere afwijkingen hebt aan je voeten. Het betekent vaak ook dat je met deze inlegzolen een betere pasvorm en meer comfort geven dan de standaard hielspoor zooltjes.

speciale materialen

Het materiaal van op maat gemaakte orthopedische en podotherapeutische inlegzolen helpt ook om de voet beter onder controle te houden en schokken te verminderen, waardoor ze ideaal zijn voor sporters die zich bezighouden met activiteiten met een hoge impact, zoals basketbal of hardlopen. Bovendien hebben ze een garantie dat ze langer meegaan dan standaard hielspoor zolen.

Blote voeten

Zorg dat je ook regelmatig op blote voeten loopt om j voeten in goede conditie te houden. Het beste doe je dit door op zandige ondergrond te lopen zoals het strand.

rekoefeningen

Heb je een verkorte achillespees of een te korte kuitspier? Dan kunnen oefeningen ook een uitkomst bieden. Daarnaast zijn er hulpmiddelen beschikbaar zoals strassburg sokken en braces. Deze kunnen helpen bij het oprekken van deze spieren of pezen.


Aanbevolen producten

FEETZ – Hielspoor en Fasciitis plantaris

Inlegzolen voor mannen en vrouwen Steunzolen voor schoenen – Orthopedische inlegzolen – Platvoeten – Hardloop inlegzolen – Podologische inlegzolen voor voetboogpijn Hoge boog – Inlegzolen voor laarzen

Professor Q – 2x Hielspoor Zooltjes

De Hielspoor Zooltjes zijn siliconen hielbeschermers met een centrale softspot. Dit zorgt voor een superieure schokabsorptie. Dit maakt de hielbeschermers zeer geschikt voor hielklachten, hielspoor, hielpijn of achillespeesklachten

Kies voor goede zooltjes

Kortom, er zijn verschillende opties voor zooltjes tegen hielspoor. Of je nu kiest voor standaard- of gelzolen of voor op maat gemaakte steunzolen, het is belangrijk dat je het product onderzoekt en let op bepaalde kenmerken.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat de steunzolen gemaakt zijn van zacht, maar ondersteunend materiaal en dat ze de hieldemping bieden die jij nodig hebt. Zorg er ook voor dat de steunzolen geschikt zijn voor jouw voettype en voorkom hiermee overbelasting.

Met de juiste steunzolen kun je de pijn verminderen en je voeten beschermen tegen verdere hielspoor klachten.


Hielspoor zooltjes, oma weet raadt

Hielspoor is een aandoening waarbij er een benige uitgroei ontstaat aan de onderkant van de hiel. Dit kan pijn veroorzaken bij het lopen of staan.

De meest voorkomende symptomen zijn pijn onder de hiel, stijfheid in de voet en pijn bij het opstaan ​​uit bed of na langdurig zitten.

Hielspoor kan worden gediagnosticeerd door een arts of podotherapeut. Meestal wordt er een röntgenfoto of MRI-scan genomen om de diagnose te bevestigen.

Deze website is gemaakt door MH.nl

cartchevron-down