Doorgezakte voet | platvoet

Je voeten zijn ongelooflijk belangrijk voor je gezondheid en stabiliteit, maar als ze beginnen door te zakken en eelt ontwikkelen, kan dat niet alleen pijnlijk maar ook gênant zijn. Het goede nieuws is dat je niet in stilte hoeft te lijden. Er zijn oplossingen, waaronder speciale inlegzolen die de druk op je voeten kunnen verminderen, de pijn kunnen verlichten en de vorming van eelt kunnen tegengaan. In dit artikel bespreken we de beste opties, zodat je eindelijk een einde kunt maken aan jouw voetproblemen. Van steunzolen tot schokabsorberende inlegzolen, deze oplossingen helpen je voeten letterlijk en figuurlijk te ontlasten. Dus laten we beginnen!

Doorgezakte voeten

Een doorgezakte voet vaak onmiskenbaar te herkennen aan de stand van de voet. En dan met name het ontbreken van de voetboog. Want deze is namelijk doorgezakt. Als je pijn hebt in je voetboog, kan dat het gevolg zijn van een platvoet of een doorgezakte voorvoet.

Vaak is eelt hier ook kenmerkend vaak rond de voeten en enkels, een teken dat jouw voeten onvoldoende steun en demping hebben, wat vaak verband houdt met de aandoening.

Het is gemakkelijk om pijn in je voeten en enkels af te doen als gewoon een gevolg van een lange dag op je voeten. Maar als je een van deze tekenen of symptomen opmerkt, negeer ze dan niet!

Zodra je pijn in de voetholte of eelt op de voeten en enkels begint te krijgen, is het aan te raden een arts of podoloog raadplegen om mogelijke oplossingen te bespreken, zoals steunzolen.

Klachten en symptomen bij doorgezakte voet

Heb je last van platvoet of als je last hebt van een doorgezakte voorvoet, zul je waarschijnlijk verschillende symptomen ervaren. Ten eerste zul je waarschijnlijk zichtbare tekenen van verzakking hebben, omdat de voet niet meer in een boogpositie staat. Je kunt ook last krijgen van vermoeide voeten en pijn en stijfheid in de knieën en heupen.

Daarnaast kan er eelt vorming plaatsvinden met likdoorns als gevolg op de zolen of bovenkant van de voeten. Dit komt door een verkeerde of ongelijke gewichtsverdeling als gevolg van de doorgezakte voet. Ook bestaat er kans op en onjuiste afwikkeling van de voet tijdens het lopen waardoor overpronatie onstaat, ook kan het doorzakken leiden tot een afwijkende stand van de tenen waardoor hamertenen kunnen ontstaan.

Het goede nieuws is dat er manieren zijn om deze symptomen te verminderen en te voorkomen dat ze terugkeren. Eén manier is het gebruik van inlegzolen of schoeninzetstukken die ontworpen zijn om de booghoek van jouw voet te corrigeren.

Deze inlegzolen ondersteunen en dempen de voetboog, verminderen de spanning op jouw voeten en verlichten de pijn en het ongemak van een doorgezakte voet.

Podoloog meet goede steunzolen

Oorzaken van een doorgezakte voet

Een doorgezakte voet kan leiden tot diverse klachten. In de meeste gevallen is de oorzaak een aangeboren afwijking, of iets wat tijdens de ontwikkeling is opgepikt wat kan leiden tot platvoeten.

Bij langdurig staan kan de natuurlijke spierspanning pijn en eelt op de voeten veroorzaken. Hierdoor zakt de voetboog uiteindelijk in, wat leidt tot het zogenaamde doorgezakte voorvoetsyndroom. Het dragen van slechte schoenen zonder steunzolen kan ook bijdragen aan deze aandoening, omdat het lichaam vertrouwt op de demping en geen steun biedt aan de middenvoet en de hiel.

Behandelingen van doorgezakte voet

Doorgezakte voeten kunnen zeer pijnlijk en ongemakkelijk zijn, maar gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om de symptomen te bestrijden.

Oefeningen

Met specifieke oefeningen kunt u uw voeten en kuiten versterken, uw houding verbeteren en het ongemak van doorgezakte voeten verminderen. Deze oefeningen omvatten: enkelstrekkingen, kuitliften, hielcups en teencrunches.

Orthopedische inlegzolen

Orthopedische inlegzolen zijn speciaal ontworpen om pijn door doorgezakte voeten en eelt te verminderen. Goede steunzolen bieden steun aan de doorgezakte voetboog om het ongemak te verminderen, demping om schokken te absorberen en flexibiliteit om de natuurlijke bewegingen van de voet te volgen.

Aangepaste schoenen

Aangepaste schoenen kunnen de voetboog ondersteunen en zorgen voor een aangepaste pasvorm die zich aanpast aan uw natuurlijke vorm. Dit kan extra comfort bieden tijdens het wandelen of hardlopen.

Chirurgische behandeling

Bij ernstige doorgezakte voeten kan een operatie worden aanbevolen om de misvorming te corrigeren en de pijn te verminderen. Jouw zorgverlener zal de mogelijkheden in detail met u bespreken als u dit overweegt.


Aanbevolen producten

FEETZ – Hielspoor en Fasciitis plantaris

Inlegzolen voor mannen en vrouwen Steunzolen voor schoenen – Orthopedische inlegzolen – Platvoeten – Hardloop inlegzolen – Podologische inlegzolen voor voetboogpijn Hoge boog – Inlegzolen voor laarzen

Solelution Arch – Steunzolen doorgezakte voorvoet

Op zoek naar de beste steunzolen voor een doorgezakte voorvoet? De Solelution Arch – Steunzolen zijn zeer geschikt voor een doorgezakte voorvoet en bij problematiek aan de voorvoet, onder de bal van de voet en bij alle vormen van voorvoetklachten.

Veel gestelde vragen

Kortom, als pijnlijke voeten, eelt of ander ongemak ondervindt dat verband houdt met doorgezakte voorvoeten, zijn er verschillende mogelijkheden die kunnen helpen.

Van inlegzolen tot steunzolen, er zijn veel behandelingen die kunnen worden gebruikt om voetpijn, eelt en andere symptomen van doorgezakte voorvoeten te verminderen.

Raadpleeg altijd een podoloog of arts om de beste behandeling voor jouw behoeften te vinden. Laat doorgezakte voorvoeten je er niet van weerhouden om comfortabel je leven te leiden. – neem contact op met jouw podoloog of arts en ga vandaag nog op zoek naar een oplossing!


Deze website is gemaakt door MH.nl

cartchevron-down