Witte Sneakers
Schoonmaken

Witte sneakers schoonmaken
Het wit houden van je witte sneakers is vaak een hele strijd welke vaak uiteindelijk niet wordt gewonnen. Maar je kunt de levensloop van je witte trots langer in stand houden door je schoenen regelmatig te onderhouden. Online vind je vele tips en hieronder hebben we een aantal van deze voor je op een rijtje gezet. 

Witte sportschoenen schoonmaken

Voor het schoonmaken Bakingsoda is een veelzijdig middel. Het wordt gebruikt in de badkamer en in de keuken maar je kunt het ook gebruiken voor het wit maken van je schoenen. Wat je hiervoor nodig hebt zijn een schaaltje met een beetje water, soda en een tandenborstel.

Doe water en soda in het schaaltje en roer dit totdat er een papje ontstaat. Neem een tandenborstel en doop deze in het papje en poets hiermee de schoen. Je doet dit door een rustig draaiende beweging te maken. Het gaat erom dat je het mengsel in poetst. Dus niet gaan lopen schrobben maar maak draaiende bewegingen. Behandel elke plek en ieder hoekje van de schoen. Heb je dit gedaan, dan kan je met een licht vochtige doek het schuim en de resten van het soda mengsel van je schoen afhalen. Et Voilla, je schoenen zien er weer stralend wit uit.

Witte leren schoenen schoonmaken

Witte leren schoenen schoonmaken kan je prima doen met een vochtige zachte doek. Doe ze niet onder de kraan want hierdoor kan het zijn dat het leer vocht opneemt en bestaat de kans dat er barstjes in het leer komen. Heb je hele heftige vlekken gebruik dan een wonderspons (melamine spons). Deze spons heeft een zeer dichte structuur en is uiterst geschikt om vlekken te verwijderen die je met een borstel of doek niet eruit krijgt.

Beschadigingen wegwerken

Is je leder schoen beschadigd? Dan heeft poetsen helemaal geen zin. In dit geval zal een schoenstift met schoenverf een uitkomst bieden. Met deze stiften kan je met gemak kleine beschadigingen corrigeren of maskeren. Het gaat hierbij wel om kleine beschadigingen want het is geen reparatiemiddel. Wat ook nog wel eens een uitkomst biedt is gewoon ouderwetse schoenpoets. Zorg dan wel dat de kleur echt goed overeenkomt en dat je beide schoenen behandeld zodat je kleurverschillen voorkomt

Witte canvas sneakers schoonmaken

Probeer je jouw Canvas Sneakers schoon te maken? Nou dan is de klus niet zo ingewikkeld als alle andere opties die je hierboven bent tegengekomen. J e (witte) Canvas sneakers kan je heel gemakkelijk in de wasmachine schoonmaken. Natuurlijk wel even voorbehandelen d.w.z. het grove vuil verwijderen met een doekje. Let wel op dat je geen wasverzachter gaat gebruiken omdat dit slecht kan zijn voor je schoenzolen. Heb je hardnekkige vlekken, doe dan een voorbehandeling met Vansish Oxi Action of laat ze voorweken in Biotex. Na het wassen kan je het droogproces versnellen door krantenproppen in je schoenen te stoppen. Let op, draag je schoen pas weer als ze echt helemaal droog zijn want anders bestaat de kans dat ze gigantisch gaan stinken!

Let op!: Canvas schoenen hebben vaak een coating welke er voor zorgt dat je voeten niet zeiknat worden als het regent. Doe je jouw schoenen in de wasmachine, dan wordt deze coating er afgewassen. Dus zorg er wel voor dat je deze opnieuw aanbrengt door je schoenen in te spuiten met een waterafstotende en beschermende spray.

Geur verwijderen uit je hagelwitte sneakers

Om je schoenen weer helemaal als nieuw te laten voelen kun je als  "finishing touch" je schoenen nog instrooien met PediFris® schoenpoeder. Dit zorgt er voor dat de binnenkant helemaal geurvrij wordt gemaakt en je schoenen weer ruiken alsof ze net uit de schoenendoos komen.

Veters in de wasmachine

De veters van de schoenen zijn vaak als eerste vies. Deze zijn veelal vervaardigd van katoen en zijn echte vuilmagneten. De beste manier om deze snel schoon te krijgen is om ze simpelweg in de wasmachine te stoppen. Zijn ze echt heel erg vuil dan kan je ze eerst even laten weken in een vlek-verwijderaar zoals Vanish Oxi Action. Zijn ze zo bevlekt waardoor je ze helemaal niet meer wit krijgt? Dan gewoon simpelweg je veters vervangen.

Krasjes op witte schoenen wegwerken

Heb je kleine krasjes op je schoen en lukt het niet om deze weg te poetsen op de normale manier. Poets je schoenen op de plek met krasjes met een tandenborstel gedoopt in afwasmiddel. Dit doe je door kleine ronddraaiende bewegingen te maken. Zeepresten verwijderen en vervolgens herhaal je het zelfde proces maar dan gebruik je ipv was middel een beetje tandpasta. Tandpasta bevat zand en heeft een schurende werking, niet te hard poetsen dus!

Frisse schoenen en frisse voeten

Hiervoor gebruik je natuurlijk de producten van PediFris®. Gebruik geen deodorant want dat maskeert enkel de geur, voor frisse schoenen gebruik je schoenpoeder/voetpoeder en PediSpray® voetenspray!

Partner Van Bol.com

Deze website is gemaakt door MH.nl

cartchevron-down