Witte sneakers schoonmaken

Het wit houden van je witte sneakers is vaak een hele strijd welke vaak uiteindelijk niet wordt gewonnen. Maar je kunt de levensloop van je witte trots langer in stand houden door je schoenen regelmatig te onderhouden. Online vind je vele tips en wij hebben er een paar op een rijtje gezet.

Inhoud

Witte sportschoenen schoonmaken met baking soda

Voor het schoonmaken is baking soda een veelzijdig middel. Het wordt gebruikt in de badkamer en in de keuken maar je kunt het ook gebruiken om je witte sneakers schoon te maken.

Wat je hiervoor nodig hebt zijn een schaaltje met een beetje water, soda en een tandenborstel.

Doe water en soda in het schaaltje en roer dit totdat er een papje ontstaat. Neem een tandenborstel en doop deze in het papje en poets hiermee de schoen. Je doet dit door een rustig draaiende beweging te maken.

Het gaat erom dat je het mengsel in je schoen poetst. Dus niet gaan lopen schrobben maar maak draaiende bewegingen.

Behandel elke plek en ieder hoekje van de schoen. Heb je dit gedaan, dan kan je met een licht vochtige doek het schuim en de resten van het soda mengsel van je schoen afhalen. Et Voilla, je schoenen zien er weer stralend wit uit.

Witte leren schoenen schoonmaken

Witte leren schoenen schoonmaken kan je prima doen met een vochtige doek. Doe ze niet onder de kraan want hierdoor kan het zijn dat het leer te veel vocht opneemt waardoor er kleine barstjes in het leer komen.

Heb je hardnekkige vlekken? Gebruik dan een wonderspons (melamine spons). Deze spons heeft een zeer dichte structuur. Deze is uiterst geschikt om vlekken uit je witte sneakers te verwijderen die je met borstel of doek niet eruit krijgt.

Witte suède sneakers schoonmaken

Om witte suède schoenen schoon te maken, gebruik je eerst een borstel om grof vuil zoals zand te verwijderen. Voor kleine plekjes, meng zuiveringszout met een beetje water om een pasta te maken en breng het aan op het aangetaste gebied.

Zodra de pasta is opgedroogd, borstelt u deze af met dezelfde borstel. Om je witte suède schoenen te beschermen tegen vuil en water gebruik je een vuil- en waterafstotende spray. Spray de schoenen gelijkmatig in en laat ze drogen voordat je ze draagt.

Beschadigingen wegwerken

Is je leder witte sneaker beschadigd? Dan heeft poetsen helemaal geen zin. In dit geval zal een schoenstift met schoenverf een uitkomst bieden. Met deze stiften kan je met gemak kleine beschadigingen corrigeren of maskeren. Het gaat hierbij wel om kleine beschadigingen want het is geen reparatiemiddel.

Wat ook nog wel eens een uitkomst biedt is gewoon ouderwetse schoenpoets. Zorg dan wel dat de kleur echt goed overeenkomt en dat je beide schoenen behandeld zodat je kleurverschillen voorkomt

Witte canvas sneakers schoonmaken

Wil je jouw witte stoffen schoenen schoonmaken? Nou dan is de klus niet zo ingewikkeld als alle andere opties die je hierboven bent tegengekomen. Je doet dit eenvoudig in de wasmachine. 

Natuurlijk wel even voorbehandelen door het grove vuil te verwijderen met een borstel of een doekje. Nat het wassen de schoenen in de lucht drogen.  En voor witte zolen gebruik je witte tandpasta met een tandenborstel.

Gebruik hierbij geen wasverzachter omdat dit slecht kan zijn voor je schoenzolen. Heb je hardnekkige vlekken, doe dan een voorbehandeling met Vansish Oxi Action of laat ze voorweken in Biotex.

Na het wassen kan je het droogproces versnellen door krantenproppen in je schoenen te stoppen. Let op, draag je schoen pas weer als ze echt helemaal droog zijn want anders bestaat de kans dat ze gigantisch gaan stinken!

Canvas schoenen hebben vaak een coating welke er voor zorgt dat je voeten niet zeiknat worden als het regent. Doe je jouw schoenen in de wasmachine, dan wordt deze coating er afgewassen.

Heb je de coating er toch per ongeluk afgewassen? Je kunt deze zelf opnieuw aanbrengen door je schoenen in te spuiten met een waterafstotende en beschermende spray.

Geur verwijderen uit je hagelwitte sneakers

Om je schoenen weer helemaal als nieuw te laten voelen kun je als  “finishing touch” je schoenen nog instrooien met PediFris® schoenpoeder. Dit zorgt er voor dat de binnenkant van jouw schoenen helemaal geurvrij wordt gemaakt en ze weer ruiken alsof ze net uit de schoenendoos komen.

Veters in de wasmachine

De veters van de schoenen zijn vaak als eerste vies. Deze zijn veelal vervaardigd van katoen en zijn echte vuilmagneten. De beste manier om deze snel schoon te krijgen is om ze simpelweg in de wasmachine te stoppen.

Zijn ze echt heel erg vuil dan kan je ze eerst even laten weken in een vlek-verwijderaar zoals Vanish Oxi Action.

Zijn ze zo bevlekt waardoor je ze helemaal niet meer wit krijgt? Dan gewoon simpelweg je veters vervangen.

Frisse schoenen en frisse voeten

Heb je bovenstaand gedaan en zijn je schoenen weer helemaal stralend wit? Zorg er dan ook voor dat ze weer fris ruiken. Hiervoor gebruik je natuurlijk de producten van PediFris®.

Gebruik geen deodorant want dat maskeert enkel de geur, voor frisse schoenen gebruik je het middel tegen zweetvoeten van PediFris®

Nu zijn je witte sneakers weer helemaal stralend wit en fris zo kan jij voorlopig weer volop genieten van jouw strakke pattas

Veel gestelde vragen