Wat te doen tegen zweetvoeten?

Zweetvoeten

Heb jij na het wassen nog steeds last van klamme stinkende zweetvoeten of stinkende schoenen? Wij leggen je uit wat je kunt doen tegen zweetvoeten en hoe je jezelf snel kunt verlossen met onze middelen tegen zweetvoeten.

Een effectieve en langwerkende oplossing voor de oorzaak en gevolgen van zweetvoeten.
Bevrijd jezelf en jouw omgeving van voetengeur!

middel tegen zweetvoeten

Inhoud

Wat zijn zweetvoeten?

Wat te doen tegen zweetvoeten? Met PediFris® Altijd frisse voeten

Je spreekt van zweetvoeten bij voetproblemen als gevolg van overmatig zweten. Voeten zijn dan continu nat, gepaard met een penetrante geur of huidproblemen door infectie. De medische term hiervoor is “hyperhidrosis pedis

Waarom zweten onze voeten?

Over ons hele lichaam vind je vlak onder de huid zweetklieren, deze koelen het lichaam en hydrateren de huid. Ook onze voeten bevatten zweetklieren, tot wel 250.000 per voet. Normaal zweet je via je voeten ongeveer een kwart liter vocht per dag. Dit kan in sommige gevallen meer zijn. Er is dan sprake van overmatig zwetende voeten waardoor weer andere symptomen kunnen ontstaan.

De oorzaak van zweetvoeten

De oorzaak van zweetvoeten kan variëren van genetische aanleg tot omgevingsfactoren zoals het dragen van synthetische sokken en schoenen die niet goed ventileren. Daarnaast kunnen hormonale veranderingen, stress en bepaalde medische aandoeningen zoals hyperhidrosis bijdragen aan overmatige transpiratie. Het is belangrijk om de exacte oorzaak van zweetvoeten te achterhalen om de juiste behandeling te kunnen toepassen. Met de producten van PediFris® kun je de zweetvoeten oorzaak effectief aanpakken en langdurige verlichting ervaren.

Symptomen van zweetvoeten

Zweetvoeten kunnen een reeks vervelende symptomen veroorzaken die verder gaan dan alleen vochtige voeten. Het is belangrijk om deze symptomen tijdig te herkennen om effectieve maatregelen te kunnen nemen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende symptomen die gepaard gaan met overmatig zweten van de voeten:

  • overmatig zweten
  • vieze geur
  • rimpelige en bleke huid
  • branderige voeten
  • koude voeten
  • Stinkende voeten

Deze symptomen worden vaak veroorzaakt door bacteriën en schimmels die gedijen in een vochtige en warme omgeving, zoals gesloten schoenen. Ze voeden zich met zweet en huidschilfers en laten zuren achter, wat leidt tot de ondragelijke geur.

Stinkende schoen door zweetvoeten

Hoe kan je zweetvoeten behandelen

Ontdek hier een effectieve oplossing in slechts twee eenvoudige stappen om jouw problemen met zweetvoeten en onaangename geurtjes voorgoed te verhelpen:

1. Stop overmatig zweten

Je kunt hardnekkige zweetvoeten behandelen met PediSpray®. Dit vernauwt de zweetkanalen zodat op het behandelde deel minder transpiratievocht naar het huidoppervlak kan doordringen. Breng het ‘s avonds aan op de schone huid, waarna het middel in de bovenste huidlaag wordt opgenomen. Het is tot 5 dagen werkzaam en je kunt gewoon je voeten wassen.

2. Bestrijd voetengeur

Behandel je schoenen met PediFris® Classic en elimineer organismen die stinkvoeten en stinkschoenen veroorzaken. Door deze schoenen te dragen behandel je ook gelijk de voeten. In de meeste gevallen zullen geurklachten al na twee dagen verdwenen of sterk verminderd zijn.

Complicaties van zwetende voeten

Voetengeur is gênant, want het kan leiden tot schaamte, sociale- of psychische problemen.

Maar wist je; dat overmatig transpirerende voeten ook klachten kan veroorzaken zoals: Putjeszolen “Pitted keratolysis, de moeilijk te bestrijden Kalknagel en veel voorkomende Voetschimmel “Tinea pedis.

Ook geeft een te hoge vochtigheid van de voeten kans op infectie zoals huid- of wondzweer. Dit kan ernstige gevolgen met zich mee brengen.

PediFris® geeft bescherming tegen transpiratie en complicaties van zweetvoeten. Het heeft een meervoudige werking!

Pak de oorzaak van zweetvoeten aan met PediFris®

In plaats van enkel de stank te maskeren, tackle je de bron van het probleem. Zo ben je verzekerd van een langdurige oplossing.

Ervaar vrijheid zonder onaangename geur met PediFris®, het paardenmiddel tegen zweetvoeten!

Zweetvoeten en stinkende schoenen behandelen

Wat te doen tegen zweetvoeten (tips)

Zweet- en geurproblemen kun je tegengaan met onze producten. Maar wij hebben ook nog enkele tips tegen zweetvoeten die helpen om dit alles te voorkomen. Volg ze op en merk hoe bevrijdend frisse voeten kunnen zijn!

 
         

Was je voeten met zeep

 
    
                                         

Hiermee dood je bacteriën die nare geur produceren. Doe dit regelmatig (één of twee keer per dag) Dit kan in de meest voorkomende gevallen met een normale (milde) zeep. In hardnekkige gevallen raden wij antibacteriële zeep aan. Wisselbaden (koud/warm) kunnen hier helpen om de bloedstroom te stimuleren.

                
 
 
         

Droog je voeten grondig

 
    
                                         

Vocht is een perfecte voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Droog daarom je voeten zorgvuldig, vergeet hierbij niet om goed tussen de tenen te drogen

                
 
 
         

Gebruik een middel tegen zweetvoeten

 
    
                                         

Een effectief middel is PediSpray® voetspray. Het vermindert de zweetproductie, waardoor je voeten droger blijven. Hierdoor wordt de kans op nare geurtjes aanzienlijk verminderd. Daarnaast biedt PediFris® Classic een oplossing om de geur te laten verdwijnen. De combinatie van deze twee middelen is een perfecte oplossing in de strijd tegen zweetvoeten.

                
 
 
         

Vermijd synthetische sokken

 
    
                                         

Draag sokken die gemaakt zijn van katoenen sokken , wollen sokken of sokken gemaakt van bamboe of houtvezel, kortom, natuurlijke materialen en vermijd ten alle tijden synthetische materialen.

Draag iedere dag schone sokken en was deze op 60° Celsius. Zo worden tijdens een wasbeurt alle micro-organismen bestreden.

Voor keuzehulp raadpleeg je het volgende artikel met info over de beste sokken om je voeten droog en comfortabel te houden.

                
 
 
         

Draag ventilerende schoenen

 
    
                                         

Draag schoenen die ventileren zodat je voeten niet te vochtig of warm worden. Wissel dagelijks van schoenen zodat ze kunnen drogen en bacteriën geen kans krijgen om te vermenigvuldigen.

Kies voor natuurlijk materiaal zoals leder of canvas voor betere luchtcirculatie en vochtabsorptie zodat voeten droog blijven

                
 
 
         

Verwijder eelt

 
    
                                         

Eelt op de voeten kan bijdragen aan een onaangename geur, omdat het zweet absorbeert. Je kunt overtollig eelt verwijderen met behulp van een vijl of rasp. Hierdoor wordt de vochtopname verminderd en zal geur afnemen.

Het kan echter lastig zijn om eelt op moeilijk bereikbare plekken te behandelen. In dergelijke gevallen is het verstandig om de expertise van een pedicure of medisch pedicure in te schakelen.

                
 
 
         

Knip je teennagels

 
    
                                         

Knip je teennagels regelmatig. Hieronder kan vuil zich ophopen zoals: dode huidcellen en vuil uit de binnenkant van je schoenen, dit is een voedingsbodem voor bacteriën.

                
 
 
         

Medisch pedicure raadplegen

 
    
                                         

Heb je complexere voetproblemen, zoals moeilijk te bereiken eelt of lastig te knippen nagels; raadpleeg dan een medisch pedicure.