alexa

Zweetvoeten 
Wat te doen?

PediFris & PediSpray Tegen zweetvoeten
Géén geklieder met zalf
Snel resultaat
No cure, no pay!
10% Korting
code: KORTING10

Zweetvoeten & Stinkvoeten 

Behandelen en voorkomen 

Zweetvoeten

vaak lastig, hardnekkig en gênant. Je voeten zijn continu klam en nat wat resulteert in stinkvoeten en stinkende schoenen.
Heb je ondanks een regelmatige wasbeurt, sok- of schoenwissel last van klamme zweetvoeten?
Dan is PediFris® de oplossing, want met ons twee- stappenplan ben je in twee dagen verlost van je probleem. Een snelle, effectieve en langdurige oplossing tegen zweetvoeten, stinkvoeten en stinkende schoenen.
 
Verlos jezelf en jouw omgeving van voetengeur!

Waarom zweten onze voeten?

Over ons gehele lichaam vind je vlak onder de huid zweetklieren. Deze koelen het lichaam en hydrateren de huid en worden vaak actief bij inspanning of als wij ons in een warme omgeving bevinden. Onze voeten bevatten tot wel 250.000 zweetklieren. Normaal zweet je via je voeten ongeveer een kwart liter vocht per dag.

Bij extreme zweetvoeten kan deze hoeveelheid meer zijn, de voeten zijn dan continu nat van het zweet en voelen vaak koud aan. De huid is dan rimpelig en verweekt en dit alles gaat dan vaak gepaard met een penetrante geur. De medische term hiervoor is "hyperhidrosis plantares"

Heb je erg last van overmatige voettranspiratie en de daarbij komende geur? Lees dan verder, op deze pagina vind je tips om je probleem tegen te gaan.

Wat is de oorzaak van stinkvoeten?

Stinkende voeten ontstaan niet enkel door overmatig zweten, want zweet zelf is geurloos. De geur van zweetvoeten wordt geproduceerd door bepaalde bacteriën en schimmels die op je voeten en in je schoenen leven en deze gedijen goed in een vochtige en warme omgeving zoals in gesloten schoenen.

Ze voeden zich op huidschilfers en laten bepaalde zuren achter waardoor die ondragelijke geur ontstaat. Wil je hiervan af dan zal je de voedingsbodem en het perfecte leefklimaat voor deze organismen weg moeten nemen.

Last van zweetvoeten

Bovenbeschreven kan dus resulteren in (over)last van jouw zweetvoeten.  Met name in gezelschap kunnen ze ongemakkelijke momenten opleveren. In sommige gevallen is de geur zo sterk dat je deze door de schoen heen kunt ruiken. Gelukkig is dit op te lossen door een paar simpele stappen.

Laten we hiervoor bij het begin beginnen door de voedingsbodem weg te nemen en het perfecte leefklimaat van micro-organismen aan te passen

Wat kan je doen tegen zweetvoeten

Het meest belangrijke wat je kunt doen tegen overmatige zwetende voeten en dan met name de geur die hier vanaf komt, is zorgen voor een goede hygiëne. Was daarom je voeten goed en regelmatig. Hierdoor neem je de voedingsbodem van de geurveroorzakers weg. Doe dit minstens één keer per dag. Vergeet niet om vervolgens je voeten grondig te drogen vooral tussen de tenen. Zorg dat je regelmatig je teennagels knipt. Hieronder kan vuil zich ophopen wat voeding voor bacteriën kan zijn. Dit zelfde geldt voor eelt, verwijder dit ook regelmatig met een vijl of rasp. Je kunt eelt voorkomen door schoenen te dragen die goed passen.

Gebruik voor buitenlandse maten onze schoenmaat tabel of omrekentool

Sokken en schoenen tegen voetengeur

Sokken zijn de uitvinding om koude voeten tegen te gaan maar ook een broedplaats voor bacteriën en schimmels. Verschoon daarom dagelijks je sokken en wissel elke dag van schoenen. Draag natuurlijk materiaal, bijvoorbeeld: leer, katoen, canvas want deze materialen hebben een ademende/luchtdoorlatende eigenschap. Meer over stinkende schoenen lees je hier

Er zijn ook speciale sokken die helpen bij overmatig transpireren. Bijvoorbeeld: extra dikke katoenen werksokken voor een betere absorptie of zilversokken met een antibacteriële werking.

Steunzolen en zweetvoeten

Een schoenwissel is belangrijk om je schoenen te laten luchten. Ditzelfde geldt ook voor steunzolen. Deze kunnen behoorlijk gaan stinken. Maar omdat steunzolen vaak prijzig zijn hebben de meeste dragers hiervan maar één enkel paar.

Het advies is om deze 's avonds uit de schoenen te halen en ze zo te laten luchten en drogen en ze de volgende dag weer in de schoen te doen. Heb je nog last van geur? Strooi dan eerst een beetje PediFris® in je schoen voordat je de steunzool plaatst en later nog een beetje als de zool in de schoen zit.

Complicaties door zweten

Bij zweetvoeten, denk je misschien in de eerste instantie aan nare geur, maar wist je; dat overmatig transpirerende voeten ook putjeszolen kunnen veroorzaken? Een bacteriële huidinfectie die beschadigingen aan de huid veroorzaakt. Lees hier over het ontstaan en het tegen gaan van putjeszolen.

Een andere complicatie is Voetschimmel. Wanneer de voeten continu vochtig zijn wordt de huid zachter en kunnen schimmels makkelijk binnendringen en zich vontwikkelen. Meer over voetschimmel vind je in dit artikel. 

Een andere complicatie is de zeer moeilijk te bestrijden kalknagel. Een hardnekkig probleem wat veelal ook mede wordt veroorzaakt door een slechte vochthuishouding.

Zweetvoeten Behandelen

Overmatige Transpiratie

Je kunt hardnekkige transpiratie tegengaan door de voeten te behandelen met een aluminiumchloride-oplossing (PediSpray®). Deze oplossing vernauwt de zweetkanalen zodat op het behandelde deel minder transpiratievocht naar het huidoppervlak kan doordringen.

Het is tot 5 dagen werkzaam tegen overmatige zweetproductie en werkt perfect in combinatie met Schoenpoeder. Je brengt het ‘s avonds aan op de schone huid. Het middel wordt door de huid opgenomen dus je kunt ‘s ochtends gewoon je voeten wassen.

De geur van stinkvoeten behandelen

Heb je last van voeten die geur verspreiden en stinken ze zo erg dat het overlast veroorzaakt? Heb je alles al geprobeerd en lukt het niet om van die stank af te komen?

Gebruik dan de producten van PediFris® Hiermee ga je bacteriën en schimmels tegen die de onaangename geur van jouw voeten veroorzaken het paarden-middel tegen zweetvoeten

 

Zweetvoeten Behandelen
in twee stappen

Stap 1
Stop Overmatige Transpiratie!
doctor 1 stop zweetvoeten
Verminder transpiratie, breng na het wassen, PediSpray® aan op de voetzool en tussen de tenen en laat het goed inwerken.

De unieke formule reguleert de zweetproductie zodat je voeten vrijwel direct tot 5 dagen droger zullen blijven.
Stap 2
Bestrijd Vieze Voetengeur
doctor 2 stop stinkvoeten
Behandel je schoenen met PediFris® Classic en trek ze aan. Tijdens het dragen zal het middel je voeten en schoenen vrij maken van micro-organismen.

Zo verlos jij jezelf en je omgeving van stinkvoeten en stinkende schoenen!

Last van Zweetvoeten?

PediFris® helpt!
Stinkende schoen zijn verleden tijd
Al na 2 dagen zorgeloos je schoenen uit zonder schaamte voor voetengeur.

Enkele behandelingen, Altijd frisse voeten!

Tips 
Tegen zweetvoeten

Houd je voeten schoon. Doe dit door te wassen met lauwwarm water.
Droog je voeten grondig (ook tussen de tenen)
Draag iedere dag schone sokken en was ze op 60° Celcius
Vermijd synthetische sokken en kies voor natuurlijk materiaal.
Draag schoenen van natuurlijke materialen zoals, leer, katoen, kurk, of hout
Wissel dagelijks van schoenen zodat deze kunnen luchten.
Knip je teennagels regelmatig. Hieronder kan vuil zich ophopen wat een voedingsbodem voor bacteriën kan zijn.
Verwijder verharde huid/eelt voorzichtig met een vijl of rasp.
 • Webwinkelkeur
  Paul Mulder
  Super spul, alles geprobeerd in de afgelopen 15 jaar, zelfs naar de dokter geweest, van alles mee gekregen maar niets heeft geholpen. Dit spul werkte al na de eerst keer aan brengen.
  Helemaal top, bedankt!
  Rating
   5
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  Mitchel Jones
  Ik had geen hoge verwachtingen, maar toen ik de producten binnen kreeg en probeerde was ik duidelijk onder de indruk. Het werkt vrijwel de eerste dag al volledig. Het is zuinig in gebruik. Als het op is dan bestel ik zeker nog een keer!
  Rating
   5
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  Bram van Beekveld
  Ik had echt hele erge zweet voeten! En ik sta er echt van te kijken hoe goed de spray en poeder voor in de schoen werken! Ik ben echt ZEER tevreden met Pedifris dit product werkt! Zelfs m'n werkschoenen en m'n gewone schoenen stinken niet meer.
  Rating
   5
  /
  5
PediFris®
Geeft garantie
Zweten kunnen we niet stoppen, enkel verminderen. De stank kunnen wij in 99,9% van alle gevallen wel laten verdwijnen. Daarom onze garantie: Geen resultaat, maak dan gebruik van onze refund policy. Kijk verder op de site hoe dit werkt en neem contact op met onze klantenservice. Want, ontevreden klanten, daar zijn wij niet tevreden mee. No cure No Pay!*
 
En lees ook wat anderen zeggen over pedifris in o.a.:

*Resultaatgarantie bij voorgeschreven gebruik - Goede ervaring met ons product? Ga dan naar deze pagina schrijf een review en maak kans op vette prijzen.

 • Panorama logo
 • Nieuws.nl logo
 • MarieClaire Logo
 • HP de tijd logo
 • Partner Van Bol.com

Deze website is gemaakt door MH.nl

chevron-down