Wat te doen tegen zweetvoeten: Oorzaken – Behandeling

Heb jij na het wassen nog steeds last van klamme stinkende zweetvoeten of stinkende schoenen? Wij leggen je uit wat je kunt doen tegen zweetvoeten en hoe je jezelf snel kunt verlossen met onze middelen tegen zweetvoeten.

Een effectieve en langwerkende oplossing voor de oorzaak en gevolgen van zweetvoeten.
Bevrijd jezelf en jouw omgeving van voetengeur!

Beste middel tegen zweetvoeten

Inhoud

Waarom zweten onze voeten?

Over ons hele lichaam vind je vlak onder de huid zweetklieren, deze koelen het lichaam en hydrateren de huid. Ook onze voeten bevatten zweetklieren, tot wel 250.000 per voet. Normaal zweet je via je voeten ongeveer een kwart liter vocht per dag. Dit kan in sommige gevallen meer zijn. Er is dan sprake van overmatig zwetende voeten waardoor klachten kunnen ontstaan.

zweetvoeten? met PediFris® Altijd frisse voeten

Wat zijn zweetvoeten?

Je spreekt van zweetvoeten bij voetproblemen als gevolg van overmatig zweten. Voeten zijn dan continu nat, gepaard met een penetrante geur of huidproblemen door infectie. De medische term hiervoor is “hyperhidrosis pedis

Oorzaken van Zweetvoeten

De oorzaken van zweetvoeten kunnen variëren van genetische aanleg tot omgevingsfactoren. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

  • Erfelijke aanleg
  • Lichamelijke problemen zoals overgewicht, menopauze, diabetes, en verhoogde schildklierwerking
  • Bepaalde geneesmiddelen
  • Lichamelijke inspanning, mentale concentratie, nervositeit, angst of een warme temperatuur
  • Onvoldoende hygiëne
  • Het dragen van slecht ventilerende schoenen of sokken
  • Leeftijd, vooral tijdens de puberteit

Het zweet zelf is reukloos, maar de bacteriën op de voeten breken het zweet af tot onaangenaam ruikende afvalstoffen.

Symptomen van zweetvoeten

Zweetvoeten kunnen een reeks vervelende symptomen veroorzaken die verder gaan dan alleen vochtige voeten. Het is belangrijk om deze symptomen tijdig te herkennen om effectieve maatregelen te kunnen nemen. De meest voorkomende symptomen zijn:

Stinkende schoen door zweetvoeten

Zweetvoeten behandelen

Ontdek hier een effectieve oplossing in slechts twee eenvoudige stappen om jouw problemen met zweetvoeten en onaangename geurtjes voorgoed te verhelpen:

1. Stop overmatig zweten

Je kunt hardnekkige zweetvoeten behandelen met PediSpray®. Dit vernauwt de zweetkanalen zodat op het behandelde deel minder transpiratievocht naar het huidoppervlak kan doordringen. Breng het ‘s avonds aan op de schone huid, waarna het middel in de bovenste huidlaag wordt opgenomen. Het is tot 5 dagen werkzaam en je kunt gewoon je voeten wassen.

2. Bestrijd voetengeur

Behandel je schoenen met PediFris® Classic, dit middel elimineert organismen die stinkvoeten en stinkschoenen veroorzaken. Door de tweevoudige werking behandel je de voet én de schoen. In de meeste gevallen zullen geurklachten al na twee dagen verdwenen of sterk verminderd zijn.

Wat te doen tegen zweetvoeten

Zweet- en geurproblemen kun je tegengaan met onze producten. Maar wij hebben ook nog enkele tips tegen zweetvoeten die helpen om dit alles te voorkomen. Volg ze op en merk hoe bevrijdend frisse voeten kunnen zijn!

 
         

Hygiëne

 
    
                                         

Was je voeten met zeep, hiermee verwijder je bacteriën die nare geur produceren. Doe dit regelmatig (één of twee keer per dag) Dit kan in de meest voorkomende gevallen met een normale (milde) zeep. In hardnekkige gevallen raden wij antibacteriële zeep aan. Wisselbaden (koud/warm) kunnen hier helpen om de bloedstroom te stimuleren.

                
 
 
         

Droog je voeten grondig

 
    
                                         

Vocht is een perfecte voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Droog daarom je voeten zorgvuldig, vergeet hierbij niet om goed tussen de tenen te drogen

                
 
 
         

Gebruik een middel tegen zweetvoeten

 
    
                                         

Een effectief middel is PediSpray® voetspray. Het vermindert de zweetproductie, waardoor je voeten droger blijven. Hierdoor wordt de kans op nare geurtjes aanzienlijk verminderd. Daarnaast biedt PediFris® Classic een oplossing om de geur te laten verdwijnen. De combinatie van deze twee middelen is een perfecte oplossing in de strijd tegen zweetvoeten.

                
 
 
         

Vermijd synthetische sokken

 
    
                                         
  • Draag katoenen, bamboe of wollen sokken en vermijd synthetische materialen.
  • Trek elke dag schone sokken aan en was ze op hoge temperatuur.

Voor keuzehulp raadpleeg je het volgende artikel met info over de beste sokken om je voeten droog en comfortabel te houden.

                
 
 
         

Draag ventilerende schoenen

 
    
                                         

Draag schoenen die ventileren zodat je voeten niet te vochtig of warm worden. Wissel dagelijks van schoenen zodat ze kunnen drogen en bacteriën geen kans krijgen om te vermenigvuldigen.

Kies voor natuurlijk materiaal zoals leder of canvas voor betere luchtcirculatie en vochtabsorptie zodat voeten droog blijven

                
 
 
         

Verwijder eelt

 
    
                                         

Eelt op de voeten kan bijdragen aan een onaangename geur, omdat het zweet absorbeert. Je kunt overtollig eelt verwijderen met behulp van een vijl of rasp. Hierdoor wordt de vochtopname verminderd en zal geur afnemen.

Het kan echter lastig zijn om eelt op moeilijk bereikbare plekken te behandelen. In dergelijke gevallen is het verstandig om de expertise van een pedicure of medisch pedicure in te schakelen.