alexa
Zweetvoeten
wat te doen tegen zweetvoeten
Géén geklieder met zalf
Snel resultaat
No cure, no pay!
10% Korting
code: KORTING10

 Wat te doen tegen 
Zweetvoeten en Stinkvoeten

Zweetvoeten, vaak lastig, hardnekkig en gênant. Je voeten zijn continu klam en nat wat resulteert in stinkvoeten en stinkende schoenen.

Heb je ondanks een regelmatige wasbeurt, sok- of schoenwissel last van klamme voeten en weet jij niet meer wat te doen tegen zweetvoeten? Dan hebben wij een oplossing want "PediFris®" is hierop het antwoord.

Met ons twee- stappenplan ben je in twee dagen af van je probleem. Een snelle, effectieve en langwerkende oplossing tegen de oorzaak en gevolgen van zweetvoeten, stinkvoeten en stinkende schoenen.
 
Bevrijd jezelf en jouw omgeving nú van voetengeur!

Waarom zweten onze voeten?

Over ons hele lichaam vind je vlak onder de huid zweetklieren. Deze koelen het lijf en hydrateren de huid. Zweetklieren worden actief bij inspanning of als het lichaam koeling nodig heeft, bijvoorbeeld als dit zich bevindt in een warme omgeving.

Onze voeten bevatten tot wel 250.000 zweetklieren. Normaal zweet je via je voeten ongeveer een kwart liter vocht per dag maar dit kan in sommige extreme gevallen veel meer zijn. De voeten zijn dan continu nat van het zweet en voelen vaak koud aan. De huid is dan rimpelig en verweekt en dit alles gaat dan vaak gepaard met een penetrante geur. De medische term hiervoor is "hyperhidrosis plantares"

Heb je erg last van overmatige voettranspiratie en de daarbij komende geur? Lees dan verder, op deze pagina vind je tips om je probleem tegen te gaan.

Wat is de oorzaak van stinkvoeten?

Stinkende voeten ontstaan niet enkel door overmatig zweten, want zweet zelf is geurloos. De geur van zweetvoeten wordt geproduceerd door bepaalde bacteriën en schimmels die op je voeten en in je schoenen leven en deze gedijen goed in een vochtige en warme omgeving zoals in gesloten schoenen.

Ze voeden zich op huidschilfers en laten bepaalde zuren achter waardoor die ondragelijke geur ontstaat. Wil je hiervan af dan zal je de voedingsbodem, dus het perfecte leefklimaat voor deze organismen, weg moeten nemen.

Last van zweetvoeten

Last van zweetvoeten kan zeer hinderlijk zijn. Met name in gezelschap kunnen ze ongemakkelijke momenten opleveren. In sommige gevallen is de geur zo sterk dat je deze door de schoen heen kunt ruiken. Gelukkig is dit op te lossen door een paar simpele stappen.

Laten we hiervoor bij het begin beginnen door de voedingsbodem weg te nemen en het perfecte leefklimaat van micro-organismen aan te passen

Wat te doen tegen zweetvoeten

Zorg voor een goede hygiëne. Was daarom je voeten goed en regelmatig. Hierdoor neem je de voedingsbodem voor bacteriën weg. 

Doe dit minstens één keer per dag maar het liefst meerdere keren per dag. Droog je voeten goed af vooral tussen de tenen en draag elke dag schone sokken. Zorg dat je regelmatig je teennagels knipt. Hieronder kan vuil zich ophopen wat groei van bacteriën stimuleert.

Dit zelfde geldt voor eelt, verwijder dit ook regelmatig met een vijl of rasp. Je kunt eelt voorkomen door schoenen te dragen die goed passen.

Gebruik voor buitenlandse maten onze schoenmaat tabel of omrekentool

Maar er is nog meer wat je kunt doen tegen zweetvoeten

Sokken en schoenen tegen zweetvoeten geur

Sokken zijn de uitvinding om koude voeten tegen te gaan maar ook een broedplaats voor bacteriën en schimmels. Verschoon daarom dagelijks je sokken en wissel elke dag van schoenen.

Draag sokken van katoen en leren schoenen. eigenlijk: natuurlijk materiaal, zoals: leer, katoen, canvas want deze materialen hebben een ademende/luchtdoorlatende eigenschap. Het liefst ventilerende schoenen. Lees hier meer over stinkende schoenen

Er zijn ook speciale sokken die helpen bij overmatig transpireren. Bijvoorbeeld: extra dikke katoenen werksokken voor een betere absorptie of zilversokken met een antibacteriële werking.

Steunzolen

Een schoenwissel is belangrijk om je schoenen te laten luchten. Ditzelfde geldt ook voor steunzolen. Deze kunnen behoorlijk gaan stinken. Maar omdat steunzolen vaak prijzig zijn hebben de meeste dragers hiervan maar één enkel paar.

Het advies is om deze 's avonds uit de schoenen te halen en ze zo te laten luchten en drogen en ze de volgende dag weer in de schoen te doen. Heb je nog last van geur? Strooi dan eerst een beetje PediFris® in je schoen voordat je de steunzool plaatst en later nog een beetje als de zool in de schoen zit.

Complicaties door zweten

Bij zweetvoeten, denk je misschien in de eerste instantie aan nare geur, maar wist je; dat overmatig transpirerende voeten ook putjeszolen kunnen veroorzaken? Een bacteriële huidinfectie die beschadigingen aan de huid veroorzaakt. Lees hier over het ontstaan en het tegen gaan van putjeszolen.

Een andere complicatie is Voetschimmel. Wanneer de voeten continu vochtig zijn wordt de huid zachter en kunnen schimmels makkelijk binnendringen en zich vontwikkelen. Meer over voetschimmel vind je in dit artikel. 

Een andere complicatie is de zeer moeilijk te bestrijden kalknagel. Een hardnekkig probleem wat veelal ook mede wordt veroorzaakt door een slechte vochthuishouding.

Zweetvoeten Behandelen

De behandeling van zweetvoeten gaat in twee eenvoudige stappen. Bij de eerste stap ga je de overmatige transpiratie tegen en bij de tweede stap behandel je de geur van de voeten en schoenen.

Overmatige Transpiratie

Je kunt hardnekkige transpiratie tegengaan door de voeten te behandelen met een aluminiumchloride-oplossing zoals voetspray van PediSpray®. Dit vernauwt de zweetkanalen zodat op het behandelde deel minder transpiratievocht naar het huidoppervlak kan doordringen.

Je brengt het ‘s avonds aan op de schone huid. Het middel wordt door de huid opgenomen dus je kunt ‘s ochtends gewoon je voeten wassen. Het is tot 5 dagen werkzaam tegen overmatig zweten en werkt perfect in combinatie met schoenpoeder tegen stinkvoeten.

Behandeling van voetengeur

Door je schoenen te behandelen met PediFris® schoenpoeder zorg je ervoor dat micro-organismen die geur veroorzaken worden geëlimineerd. Je ontsmet dus de schoen. Door deze schoenen te dragen behandel je ook gelijk de voeten. De schoenen en voeten zullen in de meeste gevallen  al na twee dagen vrij van geur zijn.

Ga de oorzaak tegen

Met onze producten zal je niet alleen de geur van stinkvoeten behandelen maar je pakt de oorzaak van zweetvoeten aan! Hierdoor ben je gegarandeerd voor een lange tijd verlost van jouw probleem.

Laat je voeten weer weer zien, dus nooit meer schaamte omdat je last hebt van schoenen die onaangename geur verspreiden. PediFris® is het paardenmiddel tegen zweetvoeten dat echt goed werkt!

Zweetvoeten Behandelen
in twee stappen

Stap 1
Stop Overmatige Transpiratie!
Zweetvoeten dokter 1
Verminder transpiratie, breng na het wassen, PediSpray® aan op de voetzool en tussen de tenen en laat het goed inwerken.

De unieke formule reguleert de zweetproductie zodat je voeten vrijwel direct tot 5 dagen droger zullen blijven.
Stap 2
Bestrijd Vieze Voetengeur
Zweetvoeten dokter 2
Behandel je schoenen met PediFris® Classic en trek ze aan. Tijdens het dragen zal het middel je voeten en schoenen vrij maken van micro-organismen.

Zo verlos jij jezelf en je omgeving van stinkvoeten en stinkende schoenen!
Last van Zweetvoeten?
PediFris® helpt!
Stinkende schoen zijn verleden tijd
Al na 2 dagen zorgeloos je schoenen uit zonder schaamte voor voetengeur.

Enkele behandelingen, Altijd frisse voeten!

Tips 
Tegen zweetvoeten

Houd je voeten schoon. Doe dit door te wassen met lauwwarm water.
Droog je voeten grondig (ook tussen de tenen)
Draag iedere dag schone sokken en was ze op 60° Celsius
Vermijd synthetische sokken en kies voor natuurlijk materiaal.
Draag schoenen van natuurlijke materialen zoals, leer, katoen, kurk, of hout
Wissel dagelijks van schoenen zodat deze kunnen luchten.
Knip je teennagels regelmatig. Hieronder kan vuil zich ophopen wat een voedingsbodem voor bacteriën kan zijn.
Verwijder verharde huid/eelt voorzichtig met een vijl of rasp.
 • Webwinkelkeur
  Tieme Beentjes
  Ik was echt toe aan een oplossing, de geur en het ongemak was vreselijk. Na de eerste behandeling al resultaat. Geweldige combinatie van de spray en het poeder voor in de schoen. Eindelijk kan ik weer mijn schoenen uitdoen zonder mijn voeten te hoeven wassen
  Rating
   5
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  Mitchel Jones
  Ik had geen hoge verwachtingen, maar toen ik de producten binnen kreeg en probeerde was ik duidelijk onder de indruk. Het werkt vrijwel de eerste dag al volledig. Het is zuinig in gebruik. Als het op is dan bestel ik zeker nog een keer!
  Rating
   5
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  W jungschlager
  Ik was wat sceptisch, maar heb het pedifris toch besteld. En het werkt gewoon heel goed! Mijn stinkende sneakers moesten op het balkon staan, zo erg roken ze maar het poeder heeft de nare geur zeker weggenomen! Helemaal goed
  Rating
   5
  /
  5
PediFris®
Geeft garantie
Zweten kunnen we niet stoppen, enkel verminderen. De stank kunnen wij in 99,9% van alle gevallen wel laten verdwijnen. Daarom onze garantie: Geen resultaat, maak dan gebruik van onze refund policy. Kijk verder op de site hoe dit werkt en neem contact op met onze klantenservice. Want, ontevreden klanten, daar zijn wij niet tevreden mee. No cure No Pay!*
 
En lees ook wat anderen zeggen over pedifris in o.a.:

*Resultaatgarantie bij voorgeschreven gebruik - Goede ervaring met ons product? Ga dan naar deze pagina schrijf een review en maak kans op vette prijzen.

 • Panorama logo
 • Nieuws.nl logo
 • MarieClaire Logo
 • HP de tijd logo
 • Partner Van Bol.com

Deze website is gemaakt door MH.nl

chevron-down