Top
Zweetvoeten in werkschoenen en veiligheidsschoenen | Wat doe ik hier tegen?

Zweetvoeten in werkschoenen

Last van zweetvoeten in werkschoenen en veiligheidschoenen

Veel mensen die verplicht veiligheidsschoenen dragen wegens hun werk hebben last van stinkvoeten en daarom ook stinkende schoenen. PediFris is de oplossing om zweetvoeten te bestrijden en de symptomen zoals een vieze voetengeur tegen te gaan. Het is voor zeer langere tijd effectief, zelfs na een lange werkdag. Het helpt tegen stinkende werkschoenen en stinkende veiligheidsschoenen. De zweetvoetengeur wordt verdreven. 


Zweetvoeten in werkschoenen

Ontstaan van zweetvoeten

Deze zweetvoeten ontstaan vaak door dat de werkschoenen of veiligheidsschoenen lang achtereen worden gedragen.


Daarnaast zijn werkschoenen vaak 

 gemaakt van sterke materialen die moeilijk vocht opnemen of doorlaten. Hierdoor kan het in de schoen warm worden en gaan broeien. Sommige zeggen dat hun voeten koken of stomen. Dit is de perfecte omgeving voor, stinkvoeten en stinkende schoenen.


Te vochtig

Doordat het vocht niet weg kan blijft de huid vochtig. Deze kan hierdoor teer worden en snel beschadigen. Ook wel putjeszolen genaamd. Je kunt dit vergelijken met hoe de huid van je handen er uit ziet als de te lang in water zijn geweest (oma handjes).  Dit is te voorkomen door beter geventileerde werkschoenen te gebruiken maar helaas is dit niet altijd mogelijk i.v.m. veiligheidsvoorschriften. Probeer dan bij aanschaf van schoenen er voor te kiezen dat de schoen is gemaakt van natuurlijk materiaal zoals bijvoorbeeld leer. Hiermee voorkom je stinkende zweetvoeten


"Ype Copinga - 2018-07-16

Boven mijn bureau rook ik mijn schoenen.
Maar na gebruik van pedifris kan ik, hoe gek het ook klinkt mensen, mijn schoenen weer laten ruiken:)..
Het is echt super spul !!! "

Wat tegen zweetvoeten in werkschoenenZweetvoeten, hoe kom je er van af en hoe kan je stinkende schoenen opfrissen.

  • Was je voeten twee maal per dag, eventueel met een zeep die desinfecterend werkt. Je kunt hierbij tijdens een wasbeurt afwisselen met koud en warm water voor een beter effect
  • Zorg er voor dat je sokken draagt van 100% natuurlijke materialen: wol katoen of bamboe en ga synthetische materialen uit de weg. Geen polyester, nylon of wat dan ook.
  • Dit zelfde geldt ook voor de werkshoenen. Deze moeten ook gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals: leer of katoen. (Katoen zal in veel gevallen niet mogelijk zijn omdat werkschoenen meestal van een steviger materiaal gemaakt zijn.)
  • Wissel regelmatig van werkschoenen om hiermee zweetvoeten te voorkomen. Zorg er voor dat je meerdere paren hebt, dit is beter voor de werkschoen omdat ze dan kunnen luchten. De stank kan er dan uit trekken en het zweet verdampen zodat het niet het leer kan aantasten. Want zweet kan er voor zorgen dat het leer op den duur broos wordt. Dus regelmatig je schoenen opfrissen.
  • Verwijder eelt van je voeten. Eelt neemt vocht op dus het voetzweet blijft hier in hangen waardoor dit kan gaan stinken en je last van stinkvoeten krijgt. Je kunt dit zelf doen door het eelt weg te raspen of je kunt dit laten doen door een gediplomeerd pedicure.
  • Door minder koffie, alcohol of scherp eten te nuttigen kun je stinkvoeten ook beperken.
  • Gebruik een antibacterieel (ontsmettend) middel zoals PediFris om de voeten volledig en goed te reinigen. (Zweetvoeten zijn de perfecte voedingsbodem voor bacteriën en schimmels). 

Houdt deze tips in acht om zweetvoeten in werkschoenen en veiligheidsschoenen te voorkomen en te verhelpen.
Last van zweetvoeten? Dan is PediFris®, de oplossing om zweetvoeten tegen te gaan!PediFris®, zó kom je van zweetvoeten af, zelfs na een lange werkdag!