Top
Zweetvoeten in werkschoenen en veiligheidsschoenen | Wat doe ik hier tegen?

Zweetvoeten in werkschoenen

Plotseling last van zweetvoeten in werkschoenen of veiligheidschoenen?

Veel mensen die verplicht veiligheidsschoenen dragen wegens hun werk hebben vaak last van zweetvoeten en daarom ook stinkende voeten. Dit heeft weer als gevolg dat de schoenen stinken en er is niets zo vervelend als stinkende schoenen en stinkende voeten.

Hiervoor is een oplossing, PediFris®, dit middel bestrijdt zweetvoeten en de symptomen hiervan zoals een vieze voetengeur en stinkende schoenen. Het is voor zeer langere tijd effectief, zelfs na een lange werkdag. Dus nooit meer last van stinkende werkschoenen en stinkende veiligheidsschoenen. Je hebt weer een frisse stalen neus!
Ontstaan van zweetvoeten in Zweetvoeten in werkschoenenstalen neuzen of legerkisten.

Deze zweetvoeten ontstaan vaak door dat de werkschoenen of veiligheidsschoenen lang achtereen worden gedragen.


Daarnaast zijn werkschoenen, ook wel stalen neuzen genaamd, vaak 

 gemaakt van materialen die moeilijk vocht opnemen of doorlaten en werkschoenen ademen/ventileren vaak slecht. Dit is immers het doel van de veiligheidsschoen. Negatief gevolg hiervan is dat je natte voeten in je werkschoenen kunt krijgen waardoor het kan gaan broeien. Dit is de perfecte omgeving voor, stinkvoeten en stinkende schoenen.

Stinkende wekschoenen zijn vaak te lang vochtig, hierdoor krijg je natte voeten in je werkschoenen.

Doordat het vocht niet weg kan blijft de huid vochtig. Deze kan hierdoor teer worden en snel beschadigen. Hierdoor kunnen kleine gaatjes in de huid ontstaan, ook wel putjeszolen genaamd. Je kunt dit vergelijken met hoe de huid van je handen er uit ziet als de te lang in water zijn geweest (oma handjes). 

Dit is te voorkomen door beter geventileerde werkschoenen te gebruiken maar helaas is dit niet altijd mogelijk i.v.m. veiligheidsvoorschriften. Probeer dan bij aanschaf van schoenen er voor te kiezen dat de schoen is gemaakt van natuurlijk materiaal zoals bijvoorbeeld leer. Hiermee voorkom je stinkende zweetvoeten


"Ype Copinga - 16-7-2018

Boven mijn bureau rook ik mijn schoenen.
Maar na gebruik van pedifris kan ik, hoe gek het ook klinkt mensen, mijn schoenen weer laten ruiken:)..
Het is echt super spul !!! "

Wat tegen zweetvoeten in werkschoenenIneens zweetvoeten, hoe kom je er van af en hoe kan je stinkende schoenen opfrissen.

  • Ineens last van zweetvoeten?
    Was je voeten twee maal per dag, eventueel met een zeep die desinfecterend werkt. Je kunt hierbij tijdens een wasbeurt afwisselen met koud en warm water voor een beter effect
  • Zorg er voor dat je sokken draagt van natuurlijke materialen: wol katoen of bamboe en ga synthetische materialen uit de weg. Geen polyester, nylon of wat dan ook.
  • Dit zelfde geldt ook voor de werkshoenen. Deze moeten ook gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals: leer of katoen. (Katoen zal in veel gevallen niet mogelijk zijn omdat werkschoenen meestal van een steviger materiaal gemaakt zijn.)
  • Wissel regelmatig van werkschoenen om hiermee zweetvoeten te voorkomen. Zorg er voor dat je meerdere paren hebt, dit is beter voor de werkschoen omdat ze dan kunnen luchten. De stank kan er dan uit trekken en het zweet verdampen zodat het niet het leer kan aantasten. Want zweet kan er voor zorgen dat het leer op den duur broos wordt. Dus regelmatig je schoenen opfrissen.
  • Verwijder eelt van je voeten. Eelt neemt vocht op net als een spons. Het voetzweet blijft hier in hangen waardoor dit gaat stinken en je dus last van stinkvoeten krijgt. Je kunt dit zelf verwijderen doen door het eelt weg te raspen. Of nog beter, je kunt dit laten doen door een gediplomeerd pedicure.
  • Gebruik een antibacterieel (ontsmettend) middel zoals PediFris om de voeten volledig en goed te reinigen. (Zweetvoeten zijn de perfecte voedingsbodem voor bacteriën en schimmels). 

Houdt deze tips in acht om zweetvoeten in werkschoenen en veiligheidsschoenen te voorkomen en te verhelpen.
Last van zweetvoeten? Dan is PediFris®, de oplossing om zweetvoeten te behandelen!stinkende schoenen

Wat helpt tegen zweetvoeten?
PediFris®, zelfs na een lange werkdag!