Stinkende schoenen schoonmaken

Stinkende schoenen wat doe je er mee?

Wat doe je met schoenen die zo stinken dat ze eigenlijk niet meer te dragen zijn? Je kunt ze simpelweg in de prullenbak doen maar dat is toch ook wel weer zonde. Maar er is een oplossing

Inhoud

Zweetgeur uit schoenen verwijderen doe je op een eenvoudige manier door je stinkende schoenen te behandelen met PediFris®, het wondermiddel tegen schoenengeur en stinkvoeten

Een effectieve en langdurige oplossing waarmee je de bron van het probleem aanpakt door bacteriën en schimmels, die deze geur veroorzaken, te bestrijden.

Verlos jezelf en jouw omgeving van vieze lucht door stinkschoenen!

Stinkende schoenen schoonmaken

Zweetgeur uit schoenen verwijderen doe je op een eenvoudige manier door je stinkende schoenen te behandelen met PediFris®, het wondermiddel tegen schoenengeur en stinkvoeten

stinkende schoenen schoonmaken

Een effectieve en langdurige oplossing waarmee je de bron van het probleem aanpakt door bacteriën en schimmels, die deze geur veroorzaken, te bestrijden.

Verlos jezelf en jouw omgeving van vieze lucht door stinkschoenen!

Hoe voorkom ik dat mijn schoenen stinken?

Zorg dat je schoenen kunnen luchten en gun ze een dag rust zodat je schoenen kunnen ademen. Draag schoenen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Denk aan leren schoenen of schoenen van canvas. En ga zweetvoeten tegen door je voeten regelmatig te wassen en in te spuiten met PediSpray® voetspray tegen zweetvoeten

Schoenen ruiken naar oude kaas

Deze vieze geur is typerend voor zweetvoeten en wordt veroorzaakt door de Brevi-bacterie. deze bacterie komt leeft op je voeten maar deze komt ook voor op kaas dus vandaar ook de associatie.

Heb je hier last van? PediFris® helpt tegen stinkende voeten en stinkende schoenen om de kaasgeur uit je schoenen te laten verdwijnen.

Schoenen ruiken naar kattenpis

Heb je zweetvoeten en komen je schoenen vaak in vochtige omgevingen of in contact met water? Dan bestaat de kans dat je schoenen naar kattenpis gaan stinken. Dit gebeurt vaak met sportschoenen, en dan met name de schoenen die buiten worden gebruikt zoals voetbalschoenen.

Echt stinkende schoenen

Ook hiervoor neem je PediFris® om de typerende onaangename geur uit je schoenen te verdrijven. Een klein theelepeltje van het wonderpoeder in je schoenen, deze aantrekken en ze zullen snel weer aangenaam frisser zijn.

Stinkende steunzolen schoonmaken

Een regelmatige schoenwissel is belangrijk zodat je jouw stinkende schoenen kunt laten luchten. Een dergelijke wissel is ook aanbevolen voor steunzolen. Want deze speciale zolen kunnen flink stinken.

Heb je last van zweetvoeten? Haal deze dan ‘s avonds uit de schoen en laat ze luchten. Of nog beter; zet ze in de zon. Want zonlicht doodt bacteriën en schimmels omdat het uv-straling bevat.

Strooi je eerst een beetje PediFris® in je schoen voordat je de steunzool plaatst en later nog een beetje op de zool voordat je de schoen aantrekt.

Je kunt dit doen bij steunzolen en als je absorberende hielspoor zooltjes hebt kun je dat hierbij ook doen. (als ze van gel of rubber zijn gemaakt heeft dit geen zin)

Hoe haal je zweetgeur uit schoenen?

Stank uit schoenen halen doe je door ze behandelen met PediFris® Classic waardoor je schimmels en bacteriën doodt die vieze geurtjes veroorzaken.

En de behandeling is heel simpel. Je strooit PediFris® Classic in je schoenen voordat je deze aantrekt en het middel doet zijn werk tijdens het dragen. Daarnaast worden ook gelijk je voeten behandeld, twee vliegen in één klap.

Je schoenen ruiken bijna weer als nieuw en je voeten zijn de hele dag fris dus nooit meer last van vieze luchtjes van je voeten en je schoenen.

Vergeet daarom al die huis tuin en keukenmiddeltjes die claimen zweetgeur uit stinkende schoenen te halen en pak het gelijk goed aan met PediFris®. Stop stinkende voeten en ga voor frisse schoenen.

Volg deze tips en voorkom vieze luchtjes, voor optimale frisheid van je schoenen en voeten

 
         

Nare lucht in schoenen? Drogen helpt

 
    
                                         

Vocht zorgt voor nare lucht in schoenen. Dus als je schoenen nat en vochtig zijn moet je ze drogen en luchten. Voor een natte binnenkant kun je kranten gebruiken door deze in je schoenen te proppen.

Vocht zal dan in de kranten trekken en zodra het meeste vocht in de kranten is getrokken kun je ze er weer uithalen zodat je jouw schoenen verder kan laten drogen/luchten.

Er zijn hiervoor ook dure schoendrogers op de markt maar kranten zijn minstens zo effectief en is ook een stuk goedkoper.

                
 
 
         

Draag sokken en voorkom zweetgeur in schoenen

 
    
                                         

Blote voeten in je schoenen is vragen om geurproblemen. Normaal zal de sok het zweet opnemen maar zonder sokken, met blote voeten zal het zweet in de schoen trekken wat resulteert in verschrikkelijk luchtjes in jouw schoenen.

Wil je per se toch met blote voeten in je schoenen? Volg dan onze instructies op deze pagina

                
 
 
         

Draag natuurlijke materialen

 
    
                                         

Synthetische materialen kunnen het vocht niet goed verwerken en vasthouden. Deze zullen er dan ook voor zorgen dat nu ook het vocht/zweet rechtstreeks in de schoen zal trekken. Hierdoor ontstaat er geur waardoor je voeten en schoenen gaan stinken, meestal een kattenpis-achtige lucht.

Dit komt vooral voor bij nylon panty’s en daarop lijkende materialen. Draag katoenen sokken of sokken gemaakt van bamboe om nare luchtjes te voorkomen.

                
 
 
         

Gebruik houten schoenspanners

 
    
                                         

Deze zorgen er niet voor dat je jouw schoenen goed in vorm houdt maar ze absorberen ook op een uitstekende manier vocht. Let er dan wel op dat ze van hout zijn want die kunststof varianten zullen deze absorberende eigenschap niet hebben.

Dus, schoenen gedragen, spanners er in tot dat je de schoenen weer gebruikt. Het hout zorgt er voor dat vocht/zweet wordt opgenomen en onaangename geurtjes aanzienlijk zullen verminderen waardoor je schoenen aanzienlijk frisser zullen zijn.

Heb je het idee dat de vochtopname minder wordt? Dan even de spanners licht opschuren zodat de poriën in het hout weer vocht kunnen opnemen.

                
 
 
         

Gebruik geen schoenparfum

 
    
                                         

Ga dit soort middelen uit de weg. Deze zullen alleen de geur maskeren en het probleem zal altijd terugkomen. Daarbij kom ook nog eens dat je allemaal gekke stofjes in je schoenen spuit welke, net als zeepresten, weer een voedingsbodem kunnen vormen voor de micro-organismen waardoor je het stinkschoenen probleem uiteindelijk alleen maar erger maakt.

Ga schoendeodorant uit de weg, behandel stinkende schoenen van binnenuit met PediFris®.