Pedispray voetspray tegen zweetvoeten

Voetblaar
Voorkomen en Behandelen

2+1 Gratis
v.a. €6,65 stuk
  Combineren mogelijk 
33% Korting
Wordt berekend in winkelwagen

Werkt desinfecterend

Natuurlijk Huidherstel

Pakt de bron aan

Zonder geknoei met zalf

Voetblaar voorkomen en behandelen

Voetblaren zijn een veel voorkomend probleem, maar gelukkig is er iets aan te doen! Wij leggen uit hoe je voetblaren kunt behandelen en voorkomen.

 

Blaren op hakken

Wat is een voetblaar?

Een voetblaar ontstaat door wrijving en druk op de huid. Dit kan gebeuren als je schoenen niet goed passen of als je veel loopt. Voetblaren kunnen erg pijnlijk zijn en lastig te voorkomen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om de kans op blaren te verminderen.

Beginnende blaar behandelen

Bij een beginnende blaar kun je de beschadigede huid of blaar tijdelijk afschermen met een blarenpleister. Als de blaar al gevorderd is, kun je deze en de omgeving schoonmaken met stromend water of ontsmettingsmiddel.

Een bestaande voetblaar behandelen

Heb je één of meerdere blaren opgelopen dan is het van belang om deze goed te verzorgen.

Blaar doorprikken?

Het liefst niet, probeer een blaar zolang mogelijk in tact te houden. Een blaar is een natuurlijk beschermingsmechanisme wat helpt infectie te voorkomen. Dus het liefst houdt je een blaar dicht voor een snellere blaar genezingstijd

Pijnlijke blaar toch doorprikken

Is een blaar pijnlijk en zorgt deze voor zwelling dan kan het in sommige gevallen toch nodig zijn om deze door te prikken. ga dan als volgt te werk:

COMPEED® Blarenpleisters

Compeed blarenpleisters voor op de hiel zorgt voor een natuurlijke pijnverlichting van de blaar. Door vocht van de huid te absorberen ontstaat een zacht gelkussentje dat zorgt voor een optimale bescherming tegen wrijving en druk.

COMPEED® Blarenpleisters Mixpack

Dit is de volledige oplossing* voor blaren en bevat onze best verkochte COMPEED® Blarenpleisters.

Voetblaar doorprikken

Een open voetblaar behandelen

Is de blaar opengescheurd? Maak deze dan schoon en gebruik een steriel schaartje zodat je de losgekomen huid kunt wegknippen. Vervolgens de wond goed reinigen en dek deze af met steriel verband of een beschermende wondpleister.

Zorg ervoor dat het verband ruim over de blaar zit en niet kan verschuiven omdat hierdoor lelijke wond kan ontstaan. Vervang het verband dagelijks om infectie te voorkomen

Voetblaren voorkomen? Dit moet je weten!

Voel je een blaar opkomen. Probeer deze dan zo snel mogelijk af te plakken met een blarenpleister en indien mogelijk draag ander schoeisel.

Voetblaren voorkomen begint vaak bij het dragen van schoenen die de juiste maat en ondersteuning bieden. Kies voor schoenen met een goede pasvorm, die je voet bedekken en niet knellen of slepen.

Vermijd dunne sokken of andere materialen die druk of wrijving veroorzaken - kies liever voor dikkere stoffen zoals katoen of wol.

Zorg dat voeten droog zijn. Natte voeten huid is kwetsbaar en vatbaar voor blaren. Dus heb je last van zweetvoeten gebruik een anti-perspirant zoals PediSpray®

Een oud en bekend middel is Kamferspiritus. Kamferspiritus maakt de huid van je voeten wat harder waardoor deze beter belastbaar is en de kans op blaren kleiner wordt.

PediSpray® bevat kamfer wat helpt de huid te verstevigen. Nog een extra reden om dit middel preventief te gebruiken

Zorg dat je schoenen droog blijven door ze na elk gebruik goed te luchten. Mocht je toch voetblaren oplopen, zorg er dan voor dat je ze regelmatig schoonhoudt om infectie te voorkomen.

Als je last hebt van pijn, probeer dan een pleister aan te brengen om irritatie te verminderen. En als je veel loopt of staat, neem dan regelmatig rustpauzes om de druk op je voeten te helpen verlichten!

 

Schoenen te krap en last van blaren? Misschien helpt deze truc

Trek je nieuwe schoenen aan met je dikste paar sokken en verwarm de knellende plekken met een föhn. Deze plekken zorgen voor wrijving, waardoor blaren kunnen ontstaan. Houd de schoenen aan totdat ze volledig zijn afgekoeld.

Door de warmte zet het materiaal op de krappe plekken uit, waardoor je nieuwe schoenen ineens als gegoten zitten.

Pijnlijke blaren toch doorprikken

Is een blaar pijnlijk en zorgt deze voor zwelling dan kan het in sommige gevallen toch nodig zijn om deze door te prikken. gan dan als volgt te werk:

Zorg dat je handen schoon zijn door deze te wassen met anti-bacteriële zeep.

Neem een steriele naald of blaarprikker. Deze kun je schoon en steriel maken met ontsmettingsalcohol

Maak de blaar en het oppervlak rondom de blaar voorzichtig schoon met een watten gedrenkt in ontsmettingsmiddel

Prik de huid op twee plaatsen door aan de rand van de blaar. Druk met een steriel gaasje de blaar voorzichtig leeg. Als het goed is komt er helder vocht uit de blaar.

Maak de blaar vervolgens weer schoon en dek je de blaar af met een pleister of een steriel gaasje, verband of kompres en maak dit vast met een kleefpleister.

PediSpray®
Stopt overmatige transpiratie

PediSpray® zorgt dat voeten minder zweet afscheiden waardoor ze droger blijven. Hierdoor krijgt schimmel minder kans zich te ontwikkelen.

Geschikt voor dagelijks gebruik. Indien het transpireren voldoende is verminderd dan volstaat één enkele onderhoudsbehandeling per week.

 • Webwinkelkeur
  Marjo v Stelten
  Dit is een super product eindelijk iets gevonden voor stinkende voeten en schoenen

  Rating
   5
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  Derek de Wit
  Snelle levering en goede pro actieve service (snel telefonisch contact toen twee artikelen na elkaar besteld waren: die konden in 1 bestelling en een extra product voor de porto restitutie)
  Rating
   4.8
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  R. Haak
  Top spul, eerste dag dacht ik het werkt niet trok ff de schoenen uit, tweede keer trok ik ze uit en niks geen vieze lucht meer, raad het echt aan
  Rating
  4.7
  /
  5
 • logo thuisarts
 • logo gezondbezig
 • logobergwijzer putjeszolen
 • Partner Van Bol.com

Deze website is gemaakt door MH.nl

cartchevron-down