stinkende sportschoenen

Stinkende Sportschoenen

Stinkende Sportschoenen 

Vrijwel iedereen die sport kent het probleem van de stinkende sportschoenen. Dat is eigenlijk ook nogal logisch omdat je schoenen tijdens het sporten aan verschillende elementen worden blootgesteld. In eerste instantie zal dit in bijna alle gevallen voetenzweet zijn. Want ja, zweet koelt het lichaam en tijdens het sporten loopt de lichaamstemperatuur op waardoor transpiratievocht zal worden aangemaakt. En dit gebeurt niet alleen op de bovenkant van het lichaam want ook je voeten hebben koeling nodig. 
Echter zitten deze opgesloten in je schoenen en kunnen ze het vocht niet goed verdampen en daarbij komt ook nog eens dat de warmte niet weg kan. Een broeinest dat uiteindelijk een aroma zal afstaan welke bij menig een niet bepaald in de smaak zal vallen kortom, stinkende sportschoenen die een verschrikkelijke voetengeur verspreiden. 

Nu is je misschien wel eens op gevallen dat wanneer een schoen wat ouder is deze geur vaak sterker zal zijn en dit heeft een reden. Namelijk, er leeft van alles in je schoen. Gisten, schimmels en bacteriën. En deze bewoners voeden zich op jouw zweet, huidschilfers en ander materiaal wat zich in de loop van tijd heeft opgehoopt in je schoenen. En al deze levende organismen scheiden ook weer hun ontlasting uit en dit is waar het probleem begint. Want hier ontstaan de geuren waar wij zo van walgen. 

Geur verwijderen uit sportschoenen 

Nu zijn er allemaal methodes die je op het internet vind om deze geur te verwijderen. Sommige helpen en sommige helpen een beetje. Maar het is het allemaal net niet. Laten we een paar van deze methodes even onder de loep nemen. 

 

Frisse lucht 

Zet je schoenen lekker buiten in de frisse lucht. Je hebt geen last meer van de geur en je schoenen kunnen lekker uitwaaien en wat drogen. Kijk wel uit voor regen want anders heb je als je de volgende keer gaat sporten zeiknatte voeten en daar zit niemand op te wachten. 

Talkpoeder 

Je kunt talkpoeder in je schoenen doen om ze ietwat op te frissen. Talkpoeder heeft een hygroscopische eigenschap. Een heel moeilijk woord maar het betekent simpelweg dat het vocht aantrekt. Je voeten zullen hierdoor iets droger aanvoelen maar als ze flink gaan zweten dan merk je er al niet veel meer van 

De wasmachine 

Je kunt je schoenen in de wasmachine doen. Echter dit kan niet met alle soorten schoenen. Heb je leren schoenen, dit zal veruit in de meeste situaties het geval zijn, dan is dit niet mogelijk. Indien je schoenen van katoen of een synthetische mesh zijn gemaakt kan dit wel. Ze zullen ook weer fris ruiken maar dit is vaak tijdelijk. Ook zal je de waterafstotende coating van de buitenkant afwassen waardoor de schoen niet meer waterdicht zal zijn en je natte voeten krijgt als het regent of met ochtenddauw door het gras loopt.  

Echte oplossing tegen stank uit sportschoenen 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn al die trucs niet dé oplossing tegen vieze geur uit je sportschoenen. Maar treur niet PediFris® biedt deze oplossing wel. Dit is een schoenpoeder wat het probleem bij de bron aanpakt. Met een snufje (klein theelepeltje) schoenpoeder van PediFris® bestrijd je de schimmels, gisten en bacteriën die in je schoenen leven op een zeer efficiënte manier. 

Je strooit het erin voordat je de schoen aan trekt en gaat vervolgens gewoon lekker sporten. Tijdens het dragen doet het middel zijn werk en je zult vrijwel gelijk al merken dat de geur verdwenen is en dat niemand meer loopt te klagen over je schoenen als jij je sporttas in huis neer zet. 

 

Maak de hele behandeling compleet en zorg er ook nog eens voor dat je voeten aanzienlijk minder zullen zweten door gebruik te maken van PediSpray®. Dit middel zorgt ervoor dat je voeten veel minder zullen zweten. En na behandeling kan het middel tot wel 5 dagen actief blijven. Het enige wat je moet doen is het middel aanbrengen, het liefst voor het slapen gaan, op een schone en droge huid. Even laten indrogen waarna je beschermd bent. 

 Zó kom je van stinkende sportschoenen af

Wil je af van die stinkende sportschoenen en zweterige sportsokken bestel dan nu en verwen je voeten en schoenen door ze te behandelen met PediFris ® en PediSpray® 

 

 

PediFris® Classic

Voetpoeder/Scheonpoeder Pedifris 2+1 Gratis

v.a. €8,31 per stuk

38,85 24,95

Gratis verzenden v.a. €40,-

Super spul alles geprobeerd in de afgelopen 15jaar niets wat echt helpte zelfs naar de dokter geweest van alles mee gekregen van hem maar dit spul werkte al naar de eerst keer aan brengen top spul bedankt groet Paul Mulder
Paul Mulder
Webwinkelkeur
Voetpoeder/Scheonpoeder Pedifris

12,45


Heb je last van overmatige transpiratie gebruik dan PediSpray® anti-transpirante voetspray zodat je er zeker van bent dat je de hele dag 100% droge, frisse en geurloze voeten hebt. Een doeltreffende bescherming tegen geur en transpiratie. Geen maskering maar het pakt het probleem bij de bron aan.

Breng de voetspray  ‘s avonds aan, na het wassen van de voeten. Plakt niet en laat geen vlekken achter. 

Voetspray PediSpray 2+1 Gratis

v.a. €8,31 per stuk

38,85 24,95

Goede service (zelfs na zessen...) en...ze verkopen de "good old stuff": Pedispray, al decennia-lang mijn redder in nood bij zweetvoetaanvallen, hulde!!!
Leo Meijers
Webwinkelkeur
Voetspray PediSpray

12,45