Stinkende voetbalschoenen

Het kennen van de geur van stinkende voetbalschoenen is een ervaring die elke speler kan delen. Het is een ongemakkelijke situatie die niet alleen jou, maar ook je teamgenoten kan beïnvloeden. Maar er een oplossing die dit probleem kan verhelpen: PediFris®.

Speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je voeten en voetbalschoenen altijd 100% fris ruiken, ongeacht hoe intens de actie op het veld is geweest.

Ontdek hoe jij weer zelfverzekerd de kleedkamer in zal lopen.

Inhoud

Verwijder geur uit stinkende voetbalschoenen

PediFris® pakt de geur aan bij de bron door bacteriën en schimmels, de boosdoeners achter de stank, te bestrijden. Dus zeg maar dag tegen die nare zweetvoetengeur en trek je voetbalschoenen met zelfvertrouwen uit.

Hoe kan het dat voetbalschoenen gaan stinken

Voetbalschoenen ondergaan zware omstandigheden. Denk aan zweetvoeten tijdens een regenachtige wedstrijd. Vaak worden ze zonder goed te drogen in de sporttas gestopt en vergeten, waardoor geurontwikkeling vrij spel krijgt.

Vieze voetbalschoenen die stinken

Voetbalschoenen stinken naar kattenpis

Het is een bekend fenomeen: voetbalschoenen die de dag na de training of wedstrijd een onmiskenbare geur van kattenpis verspreiden. Een van de hoofdoorzaken hiervan is het gesloten materiaal van de schoenen, waardoor ze zweet en vocht slecht absorberen.

Maar wat het probleem vaak verergert, is dat de schoenen na gebruik in een afgesloten plastic zak worden bewaard. Dit versterkt de slechte luchtcirculatie en bevordert de groei van bacteriën die deze nare geur veroorzaken.

Ben je het zat dat je schoenen stinken? Geef kattenpisgeur geen kans meer met PediFris®. Strooi PediFris® in je schoenen voor je het veld betreedt. Terwijl jij je inzet voor de wedstrijd, werkt PediFris® achter de schermen om je schoenen én voeten fris en geurvrij te houden.

stinkende-voetbalschoenen

In een handomdraai de hele dag 100% frisse schoenen en frisse voeten. Geen geknoei met zalf, schoendeodorant of een dure schoenen-droger. Dat helpt allemaal niet omdat de bron van de stank niet wordt aangepakt. Het zijn bacteriën en schimmels die de stank veroorzaken!

PediFris® verwijdert geur uit stinkende voetbalschoenen. door deze bron juist wel aan te pakken. Het dood deze bacteriën en schimmels zodat ze geen stank meer kunnen veroorzaken.
Voor meer tips tegen kijk je op voetbalshirts.com

PediFris® en PediSpray® – Samen voor Frisse Voeten

Voor de ultieme voetverzorging combineer je PediFris® en PediSpray®. PediFris® houdt je schoenen fris en geurvrij, terwijl PediSpray® je voeten droog en comfortabel houdt. Samen vormen ze de perfecte combinatie om zweetvoeten en onaangename geurtjes te bestrijden. Bestel nu en geniet van frisse voeten, de hele dag door.

Ontdek de kracht van PediFris® en PediSpray® en geef je voeten de verzorging die ze verdienen. Bestel vandaag nog!

Je kunt de geur uit voetbalschoenen verwijderen door ze te behandelen met PediFris®. De unieke formule zorgt ervoor dat schimmels en bacteriën worden gedood waardoor ze geen kans meer krijgen om vieze geur te veroorzaken en je schoenen fris blijven.

 
         

Laat voetbalschoenen luchten

 
    
                                         

Laat je schoenen nooit in een tas zitten, heb je een wedstrijd gehad of heb je getraind? Haal je schoen bij thuiskomst gelijk uit de tas. Wat vaak ook goed werkt is ze een nachtje laten drogen buiten onder een overkapping. Zonlicht doet ook wonderen omdat dit de groei van bacteriën tegen gaat

                
 
 
         

Hoe droog je voetbalschoenen

 
    
                                         

Voor het meest effectieve droogresultaat, vul je voetbalschoenen met oude kranten. Deze nemen het vocht op en helpen de schoenen hun vorm te behouden. Laat ze vervolgens een nachtje staan op een plek met kamertemperatuur. Een gouden tip: vermijd directe warmtebronnen zoals de verwarming. Dit kan het leer uitdrogen en tot barstjes leiden. Kies voor deze methode en behoud de kwaliteit van je voetbalschoenen!

                
 
 
         

Hoe maak je leer van voetbalschoenen soepel?

 
    
                                         

Wees zuinig op je schoenen en onderhoud ze goed. Maak ze schoon en vertroetel ze regelmatig door je voetbalschoenen in te vetten

Begin met het aanbrengen van een hoogwaardige leerconditioner om het leer gehydrateerd en flexibel te houden. Vermijd directe warmtebronnen zoals haardrogers, omdat deze het leer kunnen beschadigen.

In plaats daarvan kun je het beste leerolie gebruiken voor extra voeding. Door deze simpele stappen consequent te volgen, blijven je schoenen in topconditie en geniet je van een comfortabele pasvorm op het veld!

                
 
 
         

Een extra paar schoenen

 
    
                                         

Het investeren in een extra paar voetbalschoenen kan wonderen doen voor zowel je prestaties als de levensduur van je schoenen. Door af te wisselen tussen twee paar, krijgt elk paar de kans om volledig te drogen, wat de kans op slijtage en voetengeur vermindert.

Bovendien zorgt regelmatige afwisseling ervoor dat het leer van elk paar de nodige ‘rusttijd’ krijgt, waardoor ze langer soepel blijven.

                
 
 
         

Zweetvoeten in voetbalschoenen

 
    
                                         

Zorg dat je voeten minder zweten door gebruik te maken van aan aluminiumchloride oplossing zoals PediSpray®. Voeten blijven zo droger  doordat zweetproductie wordt verminderd.

Schoenen opfrissen? Doe ook voor het dragen een klein schepje PediFris® schoenpoeder in je schoenen. Hiermee voorkom je geur voor zowel je voeten en je schoenen

                
 
 
         

Kunnen voetbalschoenen in de wasmachine?

 
    
                                         

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je stinkende voetbalschoenen snel schoon te maken in de wasmachine, is dit niet aan te raden. De wasmachine kan het materiaal van je schoenen beschadigen en hun vorm en pasvorm veranderen.

Voor een optimale levensduur en prestatie van je voetbalschoenen, kies je beter voor handmatige reiniging met een zachte borstel en lauw water. Zo behoud je niet alleen de kwaliteit van je schoenen, maar zorg je ook voor een effectieve reiniging zonder risico’s.

Doe je voetbalschoenen ook NIET in de wasdroger. Dierdoor zal het leer uitdrogen waardoor de souplesse van het leer wordt aangetast waardoor voetblaren of pijnlijke likdoorns kunnen ontstaan

                
 
 
         

Anti zweet zooltjes voetbalschoenen

 
    
                                         

Dit is vaak niet een verstandige keus omdat voetbalschoenen tamelijk strak zitten en zooltjes in het draagcomfort verminderen. Wil je toch zooltjes dragen (bij hielspoorzooltjes) probeer dan eerst uit of ze lekker zitten

                
 
 
         

Draag de juiste sokken

 
    
                                         

Het belang van het dragen van de juiste sokken, vooral katoenen varianten, kan niet genoeg benadrukt worden. Katoen is een natuurlijk materiaal dat ademt en vocht absorbeert, waardoor het ideaal is om zweetvoeten tegen te gaan tijdens een intensieve voetbalmatch.

Naast comfort helpen katoenen sokken ook bij het voorkomen van blaren. Doe jezelf een plezier: investeer in kwalitatieve katoenen voetbalsokken. Je voeten verdienen het allerbeste, en je spel zal er alleen maar op vooruitgaan!