Putjeszolen
Wat te doen?

pedi potje flesje
Géén geklieder met zalf
Snel resultaat
No cure, no pay!

Pitted Keratolysis 

Pitted Keratolysis is een bacteriële huidinfectie die regelmatig voorkomt en vaak het gevolg is van overmatige zweetvoeten of het lang achtereen dragen van slecht ademend/ventilerend schoeisel. Je kunt er van af komen door de oorzaak hiervan in twee stappen te behandelen.
Kom er nu van af!
>KLIK HIER<

Pitted Keratolysis

Een vrij onschuldige maar wel vervelende huidaandoening welke eenvoudig te verhelpen en ook eenvoudig te voorkomen is. De Latijnse benaming voor putjeszolen is "Pitted Keratolysis" een gevolg van zweetvoeten "Hyper Hidrosis Plantares" . De aandoening wordt veroorzaakt door bacteriën die bepaalde enzymen aanmaken. Het gaat hier met name om de Corynebacterium minutissimum. De enzymen die deze bacterie uitscheid zorgen er voor dat de hoornlaag/toplaag van de huid wordt aangetast. Hierin ontstaan dan gaatjes vandaar ook de naam. In extreme gevallen kan het ook voor komen dat de huid verkleurt deze kan dan bruin of groen uitslaan.

Gaatjes in de huid / voetzool

Deze gaatjes in de huid van de voetzool voetzool zitten vaak in een eeltlaag en ontstaan veelal op drukplekken, bijvoorbeeld onder de bal en hiel van de voet. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor eelt vrije voeten door zelf overtollig Eelt te Verwijderen. Je kunt dit natuurlijk ook laten doen bij een gediplomeerd pedicure. Heb je één enkel gaat je in de eeltlaag dan duidt dit vaak op een eksteroog. Een eksteroog is een verdikking van de eeltlaag waarvan een klein deel naar binnen is gegroeid. Het doorboort zich naar binnen in een puntvorm waarbij het veel pijn kan veroorzaken in de vleeslaag. Ook hierbij het advies om een gediplomeerd Pedicure in de hand te nemen. Deze kan de eelt-pit uitsnijden zodat de druk verminderd wordt evenals de pijn.

pitted keratolysis

Zijn putjeszolen besmettelijk?

Het antwoord hierop is nee. Putjes zolen ontstaan door organismen die bij iedereen al op en in de de huid voorkomen. Ze kunnen dus wel worden overgedragen maar ons lichaam heeft van zichzelf voldoende afweer om de niet te laten gedijen. Doordat er een vochtige en warme omgeving wordt gecreëerd in onze schoenen is er juist wel een kans dat deze zich zullen vermenigvuldigen. Dus je kunt niet besmet worden door putjeszolen. Dit tegenstelling tot voetschimmel/zwemmers eczeem. Deze wordt vaak wel veroorzaakt door organismen van buitenaf omdat die juist niet standaard op de huid voorkomen.

Hoe ontstaan putjeszolen

Putjeszolen ontstaan door een afscheiding van enzymen door bacteriën. De volgende soorten zijn hier verantwoordelijk voor: Corynebacterie, Micrococcusbacterie, Dermatophilus en Actinomyces. Deze bacteriën komen normaal gesproken ook op de huid voor maar als de juiste omstandigheid wordt gecreëerd (broeiende en zweterige omgeving) zullen zij zich vermenigvuldigen. En hoe groter de populatie, des te meer enzym afscheiding waardoor de huidproblemen ontstaan, de kleine gaatjes in de huid. Dus ga zweetvoeten, klamme sokken, niet ventilerende schoenen uit de weg.

Behandeling Putjeszolen

Putjeszolen zijn prima zelf te behandelen. Het beste middel tegen putjeszolen zal de bron tegen gaan in plaats van de symptomen. Deze bron zal dan veelal worden veroorzaakt door Zweetvoeten. Het is dan ook van belang om zweetvoeten te voorkomen en er voor te zorgen dat je voeten droog en geventileerd blijven. Voor het tegen gaan van overmatig zweten kun je gebruik maken van een anti-transpirant op aluminium basis en daarnaast een desinfectiemiddel om er voor te zorgen dat je voeten en schoenen vrij van micro-organismen blijven.

Desinfecteer daarom je schoenen en voeten door deze te behandelen met PediFris® Classic. Als anti-transpirant (voor verminderde zweetproductie), gebruik je een aluminium houdende middel zoals PediSpray®.

De behandeling zal ongeveer 2 tot 3 dagen duren. Hierna zullen de voeten vrij zijn van micro-organismen waardoor de huid zich kan herstellen. Dit duurt vaak wat langer maat je voeten zullen uiteindelijk weer als herboren aanvoelen!

Je kunt daarna preventief behandelen om er voor te zorgen dat de klachten niet weer opnieuw de kop op doen. Want voorkomen is beter dan genezen.
In twee stappen
Verlost van Putjeszolen
Stap 1
Stop overmatige voet-transpiratie

Breng na het wassen PediSpray® aan op de voetzool en tussen de tenen.

Laat dit goed inwerken/indrogen.

Je voeten zijn nu tot 5 dagen beschermt tegen overmatige transpiratie

PediSpray® Voetspray
-
€12,45
PediSpray® 2+1 Gratis
€38,85
€24,95
Logo webwinkelkeur 100x100
Webwinkelkeur
Ik walgde van mijn eigen stinkvoeten. Ik gebruik het al een paar dagen en als ik aan mijn sokken en schoenen ruik, ruik ik een neutrale geur! Werkt snel! Echt een aanrader!
B. Kamf
Rating
 4.9
/
5
Stap 2
Bestrijd vieze voetengeur

Doe voor het dragen een theelepeltje PediFris® Classic in je schoenen.

Tijdens het dragen zal het middel je voeten en schoenen vrij maken van micro-organismen welke verantwoordelijk zijn voor die vervelende gaatjes in je voet.

Weg met die vieze geur nooit meer stinkvoeten zweetvoeten of putjeszolen!

PediFris® Classic
-
€12,45
PediFris® 2+1 Gratis
€38,85
€24,95
Partner Van Bol.com

Deze website is gemaakt door ManuelHoven.nl