Putjeszolen
Wat te doen?

pedi potje flesje
Géén geklieder met zalf
Snel resultaat
No cure, no pay!

Pitted Keratolysis 

Putjeszolen (Pitted Keratolysis) een bacteriële huidinfectie die regelmatig voorkomt. De aandoening is vaak het gevolg van zweetvoeten of het lang achtereen dragen van slecht ademende schoenen. 
Putjeszolen kun je behandelen door de bron (vaak zweetvoeten) aan te pakken.
Was je voeten voordat je gaat slapen en spuit ze in met PediSpray®
Doe dit 2 tot 5 dagen achter elkaar. Als de huid van de voeten zweetvrij (goed droog) is geworden dan volstaat een enkele behandeling per week.
De huid zal nu herstellen en de voeten zullen weer als herboren aanvoelen.
Voetspray PediSpray>Bestel Nu<

Pitted Keratolysis

Een vervelende en soms hardnekkige infectie aan de huid op de voetzolen of handpalmen. Door deze infectie ontstaan er gaatjes in de huid vandaar ook de naam ‘putjeszolen’

De aandoening komt voor bij kinderen en volwassen. De Latijnse benaming voor putjeszolen is "Pitted Keratolysis" een gevolg van zweetvoeten "Hyper Hidrosis Plantares".

De aandoening wordt veroorzaakt door bacteriën die bepaalde enzymen aanmaken. Het gaat hier met name om de Corynebacterium minutissimum. De enzymen die deze bacterie uitscheidt zorgen ervoor dat de hoornlaag/toplaag van de huid wordt aangetast. In extreme gevallen kan het ook voor komen dat de huid verkleurt deze kan dan bruin of groen uitslaan.

Gaatjes in de huid / voetzool

Deze gaatjes in de huid van de voetzool voetzool zitten vaak in een eeltlaag en ontstaan veelal op drukplekken, bijvoorbeeld onder de bal en hiel van de voet. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor eelt vrije voeten door zelf overtollig Eelt te Verwijderen. Je kunt dit natuurlijk ook laten doen bij een gediplomeerd pedicure.

Heb je één enkel gaat je in de eeltlaag dan duidt dit vaak op een eksteroog. Een eksteroog is een verdikking van de eeltlaag waarvan een klein deel naar binnen is gegroeid. Het doorboort zich naar binnen in een puntvorm waarbij het veel pijn kan veroorzaken in de vleeslaag. Ook hierbij het advies om een gediplomeerd Pedicure in de hand te nemen. Deze kan de eelt-pit uitsnijden zodat de druk verminderd wordt evenals de pijn.
pitted keratolysis

Zijn putjeszolen besmettelijk?

Het antwoord hierop is nee. Putjes zolen ontstaan door organismen die bij iedereen al op en in de de huid voorkomen. Ze kunnen dus wel worden overgedragen maar ons lichaam heeft van zichzelf voldoende afweer om deze niet te laten gedijen. 

Hoe ontstaan putjeszolen

Putjeszolen ontstaan door een afscheiding van enzymen door bacteriën. Dit komt vaak voor bij mensen die schoenen lang achtereen dragen of bij last van zweetvoeten. De bacteriën houden namelijk van een warme vochtige omgeving. Zorg er daarom voor een goede hygiëne en draag schoenen niet te lang achtereen.

Zorg er ook voor dat er schoenen worden gedragen die enigszins goed ventileren en draag niet iedere dag het zelfde paar.
Indien mogelijk, loop zo vaak mogelijk op blote voeten.

Behandeling Putjeszolen

Putjeszolen zijn prima zelf te behandelen. Dit doe je door de bron tegen te gaan. 

Desinfecteer daarom je schoenen en voeten door deze te behandelen met PediFris® Classic. 
Zorg er voor dat je voeten droog(zweetvrij)zijn en droog blijven behandel ze met PediSpray® voetspray

Doe dit 2 tot 3 dagen. Hierna zullen de voeten vrij zijn van micro-organismen waardoor de huid zich kan herstellen en je voeten uiteindelijk weer als herboren zullen aanvoelen!

Je kunt daarna periodiek, preventief behandelen om er voor te zorgen dat de klachten niet weer opnieuw de kop op doen.
PediSpray® Voetspray
-
€12,45
PediSpray® 2+1 Gratis
€38,85
€24,95

Was je voeten voordat je gaat slapen en spuit ze in met PediSpray®

Doe dit 2 tot 5 dagen achter elkaar. Als de huid van de voeten zweetvrij (goed droog) is geworden dan volstaat een enkele behandeling per week.
De huid zal nu herstellen en de voeten zullen weer als herboren aanvoelen.

Logo webwinkelkeur 100x100
Webwinkelkeur
Ik walgde van mijn eigen stinkvoeten. Ik gebruik het al een paar dagen en als ik aan mijn sokken en schoenen ruik, ruik ik een neutrale geur! Werkt snel! Echt een aanrader!
B. Kamf
Rating
 4.9
/
5

PediFris®
Tegen Stinkvoeten

Doe voor het dragen een theelepeltje PediFris® Classic in je schoenen.

Tijdens het dragen zal het middel je voeten en schoenen vrij maken van micro-organismen welke verantwoordelijk zijn voor die vervelende gaatjes in je voet.

Weg met die vieze geur nooit meer stinkvoeten zweetvoeten of putjeszolen!

PediFris® Classic
-
€12,45
PediFris® 2+1 Gratis
€38,85
€24,95
Partner Van Bol.com

Deze website is gemaakt door ManuelHoven.nl