Pedispray voetspray tegen zweetvoeten

Wat te doen tegen
Putjeszolen

2+1 Gratis
v.a. €6,65 stuk
  Combineren mogelijk 
33% Korting
Wordt berekend in winkelwagen

Werkt desinfecterend

Natuurlijk Huidherstel

Pakt de bron aan

Zonder geknoei met zalf

Wat zijn Putjeszolen

Putjeszolen, een huidaandoening waarbij putjes in de voetzool ontstaan. De kwaal ontstaat door een verstoorde vochthuishouding waardoor bacteriegroei ontstaat. De aandoening is meestal niet ernstig maar kan wel voor jeuk, pijn of een branderig gevoel zorgen. Zweetvoeten zijn vaak de oorzaak van Putjeszolen, door dit tegen te gaan kan in veel gevallen de kwaal verdwijnen en de huid weer herstellen.

Een voet met aangetaste huid door putjeszolen

Hoe ontstaan putjeszolen

Putjeszolen ontstaan door bacteriën. (Dit in tegenstelling tot zwemmers eczeem wat door een schimmel wordt veroorzaakt). Deze bacteriën gedijen goed in bepaalde omstandigheden zoals omgeving van vocht en warmte. Het gaat hier met name om de “bacterie corynebacterium minutissimum”. Deze leeft, net als vele andere bacteriën, standaard op de huid. Onder normale omstandigheden geeft deze bacterie geen klachten. Maar in een perfect leefklimaat gedijt deze goed, vooral bij broei in combinatie met zweet zoals bij vochtige sokken schoenen. De bacterie maakt dan stoffen aan welke de hoornlaag aantasten en een vieze geur verspreiden.

Putjes in de voetzool

Op zich is de aandoening vrij onschuldig maar kan wel als vervelend worden ervaren. Je kunt ze herkennen door putjes in de bovenste huidlaag (hoornlaag). De gaatjes in de voetzool zijn enkele millimeters groot maar in ernstige gevallen kunnen ze ook groter zijn. Ze zijn vooral te vinden op drukplekken zoals op de bal- en hiel van de voet. Ook aan de rand van de tenen kunnen ze ontstaan. In erge gevallen kunnen de putjes samen gaan waardoor delen van de huid los komen te zitten waardoor er deuken ontstaan. Deze kunnen gaan jeuken of doen pijn maar in de regel geeft de kwaal geen klachten enkel oneffenheden. Ontstaat de kwaal door transpiratie, dan kan dit gepaard gaan met vieze geur.

Witte uitslag van voetzool

Omdat de huid van de voetzool continu vochtig is kan deze verkleuren, net zoals de huid op de handen als deze lang in contact is geweest met water.  Hierdoor krijg je een wit uitslaande voetzool (soms ook bruin of groen) wat vervolgens weer kan leiden tot een oppervlakkige infectie.
De kwaal komt voor bij:

 • Vochtige omgevingen (denk aan tropen)
 • Beroepen waar gebruik wordt gemaakt van veiligheidsschoenen
 • Sporters

De kwaal ontstaat door:

 • Zweetvoeten
 • Slecht ventilerende schoenen
 • Vochtige sokken en schoenen

Zijn putjeszolen besmettelijk?

Nee, putjeszolen zijn niet besmettelijk. De kwaal ontstaat door een combinatie omstandigheden zoals warmte en vocht. De veroorzakende bacteriën leven normaliter bij iedereen op de huid dus iedereen is vatbaar hiervoor.

Zo kan putjeszolen de huid aantasten

Wat helpt tegen putjeszolen?

Hoe gaan putjeszolen weg? Houd hiervoor de volgende regels in acht: Houd je voeten schoon door deze dagelijks te wassen, met name tussen de tenen. Zorg ervoor dat je hierbij ook elke dag schone droge sokken aantrekt.

Draag ventilerende schoenen en wissel regelmatig van schoenen, deze kunnen dan luchten waardoor de voet ook droger blijft. Het droog houden van de voet is belangrijk dus probeer ook zoveel mogelijk op schoenen en/of inlegzolen te lopen die ventileren en gemaakt zijn van natuurlijke materialen.

Aan andere manier om zweetvoeten te voorkomen is door zoveel mogelijk zonder schoenen te lopen.

Putjeszolen behandelen

Putjeszolen kun je verhelpen door zweetvoeten tegen te gaan. Hiervoor gebruik je een aluminiumoplossing zoals PediSpray®. Dit zorgt er voor dat de zweetproductie wordt verminderd op het behandelde deel.

 • Voor het slapen gaan voeten goed wassen en drogen
 • Breng PediSpray® aan en laat het goed inwerken
 • Volgende ochtend de voeten nogmaals wassen
 • Herhaal dit 2 tot 5 dagen achtereen
 • Als de huid droger worden volstaat een behandeling van enkele keren per week (niet meer dagelijks)

Het kan zijn dat een tijd na behandeling het zweetvoeten probleem weer de kop op doet. Dit is veelal het geval als de oorzaak zweetvoeten is. Houd daarom dan ook goed de hygiëne regels in acht. Zorg voor schoenen van natuurlijke materialen die goed ventileren en wissel sokken meerder malen per dag.

Zorg ook dat schoenen en voeten vrij zijn van micro-organismen door je schoenen te behandelen met PediFris Classic. Strooi een klein beetje in de schoen voordat je deze aantrekt, het middel zal tijdens het dragen zijn werk doen.

Loslatende huid

De term hiervoor is dyshidrosis lamellosa sicca. Dit is een typisch kenmerk van extreme putjeszolen. De putjes/gaatjes worden dan zo groot dat de huid geen aanhechting meer heeft en loslaat. Neem bij dit soort hardnekkige gevallen contact op met de huisarts.

Middel tegen putjeszolen kopen

PediSpray is exclusief te koop via de website, bol.com en Amazon. Dus u vind het middel tegen putjeszolen niet bij kruidvat, etos of andere drogisterijen.

PediSpray®
Voor huidherstel bij Putjeszolen

PediSpray® zorgt dat voeten minder zweet afscheiden waardoor ze droger blijven. Hierdoor kan de voetzool herstellen en als herboren aanvoelen.

Geschikt voor dagelijks gebruik. Indien het transpireren voldoende is verminderd dan volstaat één enkele onderhoudsbehandeling per week.

Wat te doen tegen putjeszolen 
Oma weet raad


Er zijn verschillende dingen die gedaan kunnen worden om putjeszolen tegen te gaan
Hier volgen enkele tips:

Was je voeten dagelijks met zeep. Bij last van putjeszolen het liefst met een antibacteriële variant om de infectie gericht te behandelen

Vocht is vaak de oorzaak van putjeszolen. Zorg er daarom voor dat je voeten ten alle tijden goed gedroogd worden. Vergeet niet om dit ook goed tussen de tenen te doen

Doe dit na het wassen en drogen van de voeten, spuit de spray op de voeten, 5-6 keer pompen, even in laten drogen en je bent tot 2 tot 5 dagen beschermd tegen overmatig zweten.

Dit doe je door simpelweg een lepeltje poeder in de schoen te strooien voordat je deze aantrekt. Het poeder zorgt ervoor dat de bacteriën die de putjes veroorzaken worden geëlimineerd.

Maak de behandeling compleet
met PediFris® 
 • Doe voor het dragen een theelepeltje PediFris® Classic in je schoenen.
 • Tijdens het dragen zal het middel je voeten en schoenen vrij maken van micro-organismen
 • Stopt putjeszolen en bevordert huidherstel
 • Webwinkelkeur
  Marjo v Stelten
  Dit is een super product eindelijk iets gevonden voor stinkende voeten en schoenen

  Rating
   5
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  Derek de Wit
  Snelle levering en goede pro actieve service (snel telefonisch contact toen twee artikelen na elkaar besteld waren: die konden in 1 bestelling en een extra product voor de porto restitutie)
  Rating
   4.8
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  R. Haak
  Top spul, eerste dag dacht ik het werkt niet trok ff de schoenen uit, tweede keer trok ik ze uit en niks geen vieze lucht meer, raad het echt aan
  Rating
  4.7
  /
  5
 • logo thuisarts
 • logo gezondbezig
 • logobergwijzer putjeszolen
 • Partner Van Bol.com

Deze website is gemaakt door MH.nl

cartchevron-down