Putjeszolen 
Wat te doen?

Pedi pot fles
Géén geklieder met zalf
Snel resultaat
No cure, no pay!
12,5% Zomerkorting op alles!
Wordt verrekend bij de kassa

Putjeszolen

behandelen

Putjeszolen (Pitted Keratolysis) is een bacteriële huidinfectie. De aandoening is vaak het gevolg van zweetvoeten of het lang achtereen dragen van slecht ademende schoenen. Kenmerkend zijn gaatjes in de voetzool of een kapotte loslatende huid op de hak of de bal van de voet.

Zo kom je er van af
PediSpray®
Stopt Putjeszolen & Herstelt de huid
PediSpray®
Voor huidherstel bij Putjeszolen
- Was  en droog je voeten grondig
- Spuit PediSpray® op de voetzool en tussen de tenen.
-Laat het goed indrogen.
- Doe dit 2 tot 5 dagen achter elkaar.
Door deze behandeling zullen de voeten minder zweet afscheiden waardoor ze droger blijven. Hierdoor kan de huid herstellen en als herboren aanvoelen.

Indien het transpireren voldoende is verminderd dan volstaat één enkele onderhoudsbehandeling per week.
PediSpray® Voetspray
-
€12,45
Voetspray tegen zweetvoeten aanbieding
PediSpray® 2+1 Gratis
€38,85
€24,95
Logo webwinkelkeur 100x100
Webwinkelkeur
Ik had echt hele erge zweet voeten! En ik sta er echt van te kijken hoe goed de spray en poeder voor in de schoen werken! Ik ben echt ZEER tevreden met Pedifris dit product werkt! Zelfs m'n werkschoenen en m'n gewone schoenen stinken niet meer.
Bram van Beekveld
Rating
 5
/
5
Maak de behandeling compleet met PediFris® Schoenpoeder
  • Doe voor het dragen een theelepeltje PediFris® Classic in je schoenen.
  • Tijdens het dragen zal het middel je voeten en schoenen vrij maken van micro-organismen welke verantwoordelijk zijn voor die vervelende gaatjes in je voet.
  • Weg met die vieze geur nooit meer stinkvoeten zweetvoeten of putjeszolen!
PediFris®
Tegen Zweetvoeten
PediFris Schoenpoeder Voetpoeder
PediFris® Classic
-
€12,45
PediFris Schoenpoeder Voetpoeder 2+1
PediFris® 2+1 Gratis
€38,85
€24,95
Logo webwinkelkeur 100x100
Webwinkelkeur
Snelle levering en goede pro actieve service (snel telefonisch contact toen twee artikelen na elkaar besteld waren: die konden in 1 bestelling en een extra product voor de porto restitutie)
Hans Timmermans
Rating
 5
/
5
Partner Van Bol.com

Pitted Keratolysis

Een vervelende en soms hardnekkige infectie aan de huid op de voetzolen of handpalmen. Door deze infectie ontstaan er gaatjes in de huid vandaar ook de naam ‘putjeszolen’

De aandoening komt voor bij kinderen en volwassen. De Latijnse benaming voor putjeszolen is "Pitted Keratolysis" een gevolg van zweetvoeten "Hyper Hidrosis Plantares".

De aandoening wordt veroorzaakt door bacteriën die bepaalde enzymen aanmaken. Het gaat hier met name om de Corynebacterium minutissimum. De enzymen die deze bacterie uitscheidt zorgen ervoor dat de hoornlaag/toplaag van de huid wordt aangetast. In extreme gevallen kan het ook voor komen dat de huid verkleurt deze kan dan bruin of groen uitslaan.

Gaatjes in de huid / voetzool

Deze gaatjes in de huid van de voetzool voetzool zitten vaak in een eeltlaag en ontstaan veelal op drukplekken, bijvoorbeeld onder de bal en hiel van de voet. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor eelt vrije voeten door zelf overtollig Eelt te Verwijderen. Je kunt dit natuurlijk ook laten doen bij een gediplomeerd pedicure.

Heb je één enkel gaat je in de eeltlaag dan duidt dit vaak op een eksteroog. Een eksteroog is een verdikking van de eeltlaag waarvan een klein deel naar binnen is gegroeid. Het doorboort zich naar binnen in een puntvorm waarbij het veel pijn kan veroorzaken in de vleeslaag. Ook hierbij het advies om een gediplomeerd Pedicure in de hand te nemen. Deze kan de eelt-pit uitsnijden zodat de druk verminderd wordt evenals de pijn.
voet met putjeszolen pitted keratolysis

Zijn putjeszolen besmettelijk?

Het antwoord hierop is nee. Putjes zolen ontstaan door organismen die bij iedereen al op en in de de huid voorkomen. Ze kunnen dus wel worden overgedragen maar ons lichaam heeft van zichzelf voldoende afweer om deze niet te laten gedijen. 

Hoe ontstaan putjeszolen

Putjeszolen ontstaan door een afscheiding van enzymen door bacteriën. Dit komt vaak voor bij mensen die schoenen lang achtereen dragen of bij last van zweetvoeten. De bacteriën houden namelijk van een warme vochtige omgeving. Zorg er daarom voor een goede hygiëne en draag schoenen niet te lang achtereen.

Zorg er ook voor dat er schoenen worden gedragen die enigszins goed ventileren en draag niet iedere dag het zelfde paar.
Indien mogelijk, loop zo vaak mogelijk op blote voeten.

Behandeling Putjeszolen

Putjeszolen zijn prima zelf te behandelen. Dit doe je door de bron tegen te gaan. 

Desinfecteer daarom je schoenen en voeten door deze te behandelen met PediFris® Classic. 
Zorg er voor dat je voeten droog(zweetvrij)zijn en droog blijven behandel ze met PediSpray® voetspray

Doe dit 2 tot 3 dagen. Hierna zullen de voeten vrij zijn van micro-organismen waardoor de huid zich kan herstellen en je voeten uiteindelijk weer als herboren zullen aanvoelen!

Je kunt daarna periodiek, preventief behandelen om er voor te zorgen dat de klachten niet weer opnieuw de kop op doen.

Deze website is gemaakt door ManuelHoven.nl