Stinkende motorlaarzen

Stinkende motorlaarzen

Gezellig weg op de motor. Camping of hotel geboekt. Even lekker er met z’n allen op uit. Alles leuk en aardig tot dat die laarzen uitgaan. De Geur is weer eens niet te harden! Stinkende motorlaarzen, een heel bekend fenomeen onder menig motorrijder. Wat kan je tegen stinkende motorlaarzen doen?

Zweetvoeten in motorlaarzen

Je moet het probleem in de kiem smoren en dat doe je met PediFris®.
Stank wordt namelijk veroorzaakt door een combinatie van huidschilfers, zweet bacteriën en schimmels. De bacteriën en schimmels voeden zich op huidschilfers en zweet. En gedijen zich zeer goed bij onze lichaamstemperatuur. Je kunt je voorstellen dat ze gek zijn op jouw warme zweterige voeten die ingepakt zitten in motorlaarzen. Een perfecte omgeving. PediFris® elimineert deze micro-organismen waardoor ze geen stank meer kunnen produceren en jij je laarzen veilig uit
kunt trekken zonder dat iedereen van z’n stokje gaat door jouw stinkende laarzen.


Gratis verzenden v.a. €40,-


PediFris werkt snel en langdurig. Eigenlijk zou elke motorrijder dit in zijn/haar toolbox moeten hebben. Daarnaast is het ook heel eenvoudig in gebruik.
Je strooit het simpelweg in je motorlaars en trekt deze vervolgens aan. Het middel lost namelijk op en gaat in je sokken en laarzen zitten waar het zijn werk doet. Dit allemaal tijdens het dragen van de laars.

Wat te doen tegen stinkende motorlaarzen?

✅ Zet je laarzen niet nat weg

Mocht het zo zijn dat ze nog vochtig zijn dan moet je er voor zorgen dat je schoenen kunnen luchten. Als ze aan de binnenkant erg nat zijn kun je er kranten in proppen. Het vocht zal dan in de krantenproppen trekken. Als je dit hebt gedaan kun je deze er later uithalen zodat je jouw schoenen verder kan laten drogen/luchten. Je zou hiervoor ook een hele dure schoendroger(ShoeFresh) kunnen kopen maar kranten zijn even effectief en het werkt zelfs nog sneller.

✅ Wat tegen stank en zweet?

Gebruik een antibacterieel (ontsmettend) middel Bijvoorbeeld een middel zoals PediFris® in combinatie met PediSpray®, dit om de voeten en schoenen grondig te desinfecteren tegen de stank en er voor te zorgen dat de transpiratie sterk wordt verminderd.

✅ Eelt veroorzaakt ook geur, Klopt dat?

Eelt neemt vocht op net als een spons. Het voetzweet blijft hier in hangen waardoor dit gaat stinken en je dus last van stinkvoeten krijgt. Je kunt dit zelf verwijderen doen door het eelt weg te raspen. Of nog beter, je kunt dit laten doen door een gediplomeerd pedicure.

✅ Hoe zit dat met materiaalkeuze?

Zorg er voor dat je laarzen/schoenen en sokken draagt van natuurlijke materialen. wol katoen of bamboe en ga synthetische materialen uit de weg. Dus geen polyester of nylon.

✅ Blote voeten wat daarmee?

Laarzen en schoenen dragen zonder sokken is vragen om geurproblemen. Normaal zal de sok het zweet opnemen. Draag je deze niet dan zal het zweet in de schoen trekken waardoor dit kan resulteren in verschrikkelijk stank.