Stinkende motorlaarzen

Het gevoel van vrijheid op de motor is ongeëvenaard. De wind in je gezicht, het geluid van de motor onder je en de open weg voor je. Maar na een lange rit is er één ding dat deze perfecte ervaring kan verpesten: het uittrekken van je motorlaarzen en de confrontatie met zweetvoeten. De strijd tegen vochtige, stinkende voeten in je laarzen is er een die elke motorrijder kent. Gelukkig zijn er oplossingen!

Inhoud

De Oorzaak van stinkende motorlaarzen

Motorlaarzen zijn ontworpen om bescherming te bieden. Ze zijn vaak stevig, wat geweldig is voor veiligheid, maar niet altijd voor ventilatie.

stinkende motorlaarzen

Hierdoor kunnen je voeten oververhit raken, vooral tijdens langere ritten of op warmere dagen. Voeg de natuurlijke neiging van voeten om te zweten toe, en je hebt een broedplaats voor bacteriën die die onaangename geur veroorzaken.

Voorkomen: Stap 1 in de Strijd tegen Stank

Het beste wapen tegen zweetvoeten is preventie:

  1. Kies voor ademende sokken: Materialen zoals merinowol of katoen zijn zowel vocht absorberend als geur bestrijdend.
  2. Ventilatie is essentieel: Overweeg motorlaarzen met ademende materialen of ventilatiegaten.
  3. Droog je laarzen na elke rit: Plaats ze op een luchtige plek of gebruik een schoendroger.
  4. Gebruik anti-transpirant: Hiermee zorg je dat je voeten minder zweten en daarom droger blijven

Behandelen van Stinkende Motorlaarzen

Heb je al last van zweetvoeten in je motorlaarzen? Geen paniek, er zijn oplossingen:

  1. Gebruik schoenpoeder: PediFris® is speciaal ontwikkeld om geur te elimineren door schimmels en bacteriën te bestrijden. Strooi het in je laarzen voordat je ze aantrekt en de geur zal verdwijnen.
  2. Inlegzolen: Vervangbare inlegzolen kunnen wonderen doen. Kies voor een variant met actieve koolstof voor het beste resultaat.
  3. Natuurlijke oplossingen: Denk aan het gebruik van zuiveringszout of cederhouten schoenspanners.

Langer Genieten van Je Motorlaarzen

Door goed voor je motorlaarzen te zorgen, verleng je hun levensduur en geniet je van elke rit zonder de dreiging van zweetvoeten. Regelmatig reinigen, goed drogen en de juiste producten gebruiken, kan het verschil maken.

Conclusie

Zweetvoeten in stinkende motorlaarzen kunnen een domper zetten op je motorervaring, maar met de juiste kennis en hulpmiddelen kun je dit probleem effectief aanpakken. Rijd met vertrouwen, wetende dat aan het eind van de rit je voeten fris en droog zullen zijn. En onthoud: een beetje aandacht voor je voeten en laarzen gaat een lange weg!

Op naar vele frisse kilometers op de motor!

Wat te doen tegen Stinkende Motorlaarzen - oma weet raad

Er zijn verschillende dingen die gedaan kunnen worden om geur tegen te gaan.

Hier volgen enkele tips:

 
         

Zet Motorlaarzen laarzen niet nat weg

 
    
                                    
           

Als je laarzen nog vochtig zijn dan moet je ervoor zorgen dat ze kunnen luchten. Als de binnenkant van de laars nat is kun je er propjes kranten in stoppen. Het vocht zal dan in de krantenproppen trekken. Als je dit hebt gedaan kun je deze er later uithalen zodat je jouw schoenen verder kan laten drogen/luchten. Je kunt hiervoor ook een hele dure schoendroger  kopen maar kranten zijn even effectief en drogen vaak nog sneller.

                
 
 
         

Wat te doen tegen geur in Motorlaarzen?

 
    
                                    
           

Gebruik een antibacterieel (ontsmettend) middel Bijvoorbeeld een middel tegen zweetvoeten zoals PediFris® in combinatie met voetspray van PediSpray®, dit om de voeten en schoenen grondig te desinfecteren tegen de stank en ervoor te zorgen dat de transpiratie sterk wordt verminderd.

                
 
 
         

Zorg voor eeltvrije voeten

 
    
                                    
           

Eelt fungeert als een spons en neemt vocht, dus ook zweet, op. Het zweet blijft hier in zitten en kan gaan stinken waardoor je dus last van stinkvoeten krijgt. Verwijder eelt door te raspen of nog beter, je kunt dit laten doen door een gediplomeerd pedicure.

                
 
 
         

Kies voor het juiste materiaal

 
    
                                    
           

Kies voor natuurlijk materiaal zoals leder of versterkt canvas.
Dit ademt goed en zorgt voor een natuurlijke afvoer van vocht

                
 
 
         

Draag de juiste sokken

 
    
                                    
           

Laarzen en schoenen dragen zonder sokken is vragen om geurproblemen. Normaal zal de sok het zweet opnemen. Draag je deze niet dan zal het zweet in de schoen trekken waardoor dit kan resulteren in verschrikkelijk stank. Ook synthetische materialen kunne voor stinkende laarzen zorgen.