Pedispray voetspray tegen zweetvoeten

Gebarsten hielen
Voetkloven en hielkloven

2+1 Gratis
v.a. €6,65 stuk
  Combineren mogelijk 
33% Korting
Wordt berekend in winkelwagen

Werkt desinfecterend

Natuurlijk Huidherstel

Pakt de bron aan

Zonder geknoei met zalf

Kloven in de voet

Kloven in de voet zijn pijnlijk, zeker als de barsten en scheuren wat dieper zijn. Voetkloven worden ook wel rhagaden genoemd. Ze komen voor op en onder de voet, maar ook aan de zijkanten en ter hoogte van de hielen. We spreken dan over hielkloven. Maar wat zijn kloven in de voet eigenlijk? Hoe worden ze veroorzaakt en wat zijn de symptomen? Kloven in de voet kun je laten behandelen door een pedicure. Met een preventieve behandeling kun je deze pijnlijke voetkloven tevens voorkomen.

 

Gebersten hiel (hielkloof)

Wat zijn voetkloven?

Voetkloven zijn barsten in de huid van de voet. De buitenste rand is verhard, terwijl de huid aan de binnenzijde van de kloven uiterst dun is. De huid kan door een verminderde elasticiteit nog verder scheuren. Kloven in de voet kunnen dan zelfs gaan bloeden. Een kloof of scheur kan ook zacht van structuur zijn. Ze bevinden zich dan vaak tussen de tenen en worden ook wel fissuren genoemd. Een fissuur tussen de tenen kent een andere oorzaak dan kloven in de voet. Deze wondjes kunnen ontstaan als de huid tussen de tenen te zacht is. Bijvoorbeeld door toedoen van zweetvoeten of als de tenen niet goed worden gedroogd.

Hoe worden kloven in de voet veroorzaakt?

Voetkloven of hielkloven ontstaan als de huid te droog is, of als deze bedekt is met een dikke laag eelt. Ook het regelmatig lopen op blote voeten veroorzaakt kloven in de voet. Dat komt omdat de huid dan sneller uitdroogt. Nog een oorzaak van hielkloven of voetkloven is overgewicht.

Door de overmatige druk op de voeten barst de huid. Dat geldt ook voor mensen die langdurig staand werk verrichten. Deze doelgroep heeft vaker last van hielkloven omdat de druk juist op deze plaats wordt vergroot. Andere oorzaken van hielkloven of voetkloven zijn:

● Overgewicht of diabetes mellitus
● Langdurige druk op de voet door staand werk
● Extreem droge huid
● Overmatige eeltgroei

Daarnaast lopen ook mensen met diabetes een verhoogd risico op kloven. Bij diabetische voeten is de bloedsomloop verstoord. Als kloven in de voet worden veroorzaakt door overmatige eeltgroei, een extreem droge huid of diabetes, dan is het raadzaam om deze te laten behandelen door een pedicure.

Scholl Voetencrème Hielklovencrème

Perfect voor het behandelen van hielkloven. Door de hydraterende werking wordt de huid rondom de hielkloven snel vernieuwd. De crème creëert een natuurlijke barrière om barsten van de huid te voorkomen. Geschikt voor dagelijks gebruik. Effect na 7 dagen.

Epitact hielkloven beschermers (2 stuks)

Dit is de volledige oplossing* voor hielkloven van Epitact

hielkloof behandelen met crème

Voetkloven of hielkloven: dit zijn de symptomen

Als je hinder ondervindt van pijn bij het lopen, dan kun je te maken hebben met kloven in de voet. Vaak zijn ze eenvoudig te herkennen de symptomen. Daarnaast komen voetkloven vaker voor bij vrouwen. Simpelweg omdat zij vaker open schoenen dragen. Andere symptomen waaraan je hielkloven of voetkloven kunt herkennen zijn:

● Pijn bij het lopen aan de zijkant van de voet, de hielen of voetzool
● Gebarsten huid met een verharde (eelt)rand
● Horizontale of verticale scheuren die open staan
● Bij belasting of druk kunnen de barsten gaan bloeden

Als je een kloof in de hiel of voet hebt, dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Kloven in de voet kunnen namelijk eenvoudig gaan ontsteken omdat de huid openstaat. Deze infecties veroorzaken uiteraard nog meer pijn tijdens belasting of beweging.

Zelf voetkloven behandelen en voorkomen

Er is veel wat je zelf kunt doen om kloven in de voet of hiel te kunnen voorkomen. In de eerste plaats is het van belang om het eelt op de voeten regelmatig te laten verwijderen door een erkend pedicure. Zo voorkom je dat de huid verhard en scheurt waardoor er hielkloven of voetkloven kunnen ontstaan. Heb je al last van kloven in voet? Vraag de pedicure dan om een goed advies voor de juiste thuisbehandeling met klovenzalf.

Voorkom het overmatig blootstellen van de voeten aan vocht. Daardoor kan de huid nog meer uitdrogen. Ook het dragen van de juiste schoenen is belangrijk als je pijnlijke hielkloven of kloven in de voet wilt voorkomen. Zo voorkom je de vorming van eelt door toedoen van druk en wrijving. Vermijd het dragen van smalle of open schoenen. Bij kloven in de voet is het raadzaam om niet op blote voeten te lopen. Zo voorkom je huidinfecties.

Kloven in de voet en hielkloven laten behandelen door een pedicure

Heb je last van pijnlijke of zelfs bloedende kloven en scheuren in de voet of wil je dit juist voorkomen? Maak dan een afspraak bij de pedicure. De verharde eeltranden moeten worden verwijderd om de barst sneller te kunnen laten genezen. Dat verlicht niet alleen de pijn maar voorkomt ook dat de kloof verder uitscheurt.

Daarnaast voorziet een pedicure je van het juiste advies. Bijvoorbeeld voor het dragen van de juiste schoenen of het thuis behandelen van voet- of hielkloven. Wil je deze pijnlijke barsten in de toekomst voorkomen? Dan kun je een pedicure het beste preventief bezoeken. Door de voet en hiel vrij van eelt te houden, is de kans op kloven in de voet aanzienlijk kleiner.

Pijnlijke blaren toch doorprikken

Is een blaar pijnlijk en zorgt deze voor zwelling dan kan het in sommige gevallen toch nodig zijn om deze door te prikken. gan dan als volgt te werk:

Voeten hebben hydratatie nodig om droogheid en barsten te voorkomen. Breng elke dag een vocht inbrengende crème aan op uw voeten en focus vooral op de hielen

Oncomfortabele schoenen kunnen druk uitoefenen op de hielen en leiden tot scheurtjes en kloven. Kies schoenen die goed passen, ondersteuning bieden en gemaakt zijn van ademende materialen.

Het verwijderen van dode huidcellen kan helpen voorkomen dat zich harde plekken vormen die kunnen barsten. Gebruik een voetvijl of puimsteen om uw hielen zachtjes te scrubben.

Langdurig staan of zitten kan leiden tot verminderde bloedcirculatie en uitdroging van de huid, wat de kans op hielkloven vergroot. Wissel regelmatig af tussen staan en zitten en beweeg uw voeten om de bloedcirculatie te bevorderen en voorkom hiermee kloofjes onder de voeten en kloofjes onder de tenen.

Openbare doucheruimtes en zwembaden zijn broedplaatsen voor bacteriën en schimmels die kunnen leiden tot voetschimmel wat weer kan leiden tot infecties in vochtige kloven. Draag slippers om besmetting te voorkomen en houd uw voeten schoon en droog.

PediSpray®
Stopt overmatige transpiratie

PediSpray® zorgt dat voeten minder zweet afscheiden waardoor ze droger blijven. Hierdoor krijgt schimmel minder kans zich te ontwikkelen.

Geschikt voor dagelijks gebruik. Indien het transpireren voldoende is verminderd dan volstaat één enkele onderhoudsbehandeling per week.

 • Webwinkelkeur
  Marjo v Stelten
  Dit is een super product eindelijk iets gevonden voor stinkende voeten en schoenen

  Rating
   5
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  Derek de Wit
  Snelle levering en goede pro actieve service (snel telefonisch contact toen twee artikelen na elkaar besteld waren: die konden in 1 bestelling en een extra product voor de porto restitutie)
  Rating
   4.8
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  R. Haak
  Top spul, eerste dag dacht ik het werkt niet trok ff de schoenen uit, tweede keer trok ik ze uit en niks geen vieze lucht meer, raad het echt aan
  Rating
  4.7
  /
  5
 • logo thuisarts
 • logo gezondbezig
 • logobergwijzer putjeszolen
 • Partner Van Bol.com

Deze website is gemaakt door MH.nl

cartchevron-down