Tenenkaas, wat te doen? | Oorzaak & snelle behandeling

Tenenkaas

Niet alleen een gênant probleem, maar kan ook je comfort en zelfvertrouwen ondermijnen. Met de introductie van PediSpray® en PediFris® Classic is de oplossing nabij.

Deze krachtige combinatie pakt zowel overmatige zweetproductie als de bacteriën die geur veroorzaken aan.

Bevrijd jezelf van de ketenen van tenenkaas en stap met zelfvertrouwen de wereld in!

Inhoud

Tenenkaas is een informele term die vaak wordt gebruikt om een onaangename geur of substantie te beschrijven die zich kan ophopen tussen de tenen als gevolg van een schimmelinfectie zoals voetschimmel, of door slechte voethygiëne.

Het kan ook verwijzen naar dode huidcellen en ander vuil dat zich ophoopt tussen de tenen. Het is belangrijk om goede voethygiënepraktijken te handhaven en eventuele schimmelinfecties te behandelen om dit probleem te vermijden of te verhelpen.

PediSpray® voetspray en PediFris® Classic helpen bij het aanpakken van overmatige zweetproductie en bacteriën die geur veroorzaken.

De Oorzaken van Tenenkaas

 1. Voetschimmel: De boosdoener, ook wel bekend als tinea pedis, gedijt in vochtige omgevingen en heeft een voorkeur voor de ruimte tussen je tenen. Het veroorzaakt jeuk, schilfering en legt de basis voor de vorming van tenenkaas.
 2. Overmatig Zweet: Zweetvoeten zijn een onaangename realiteit voor velen en vormen een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels, wat resulteert in de vorming van deze ongewenste substantie.

PediFris® Schoenpoeder: Jouw Geheime Wapen tegen tenenkaas

PediFris® schoenpoeder, jouw geheime wapen, speciaal ontwikkeld om bacteriën en schimmels die tenenkaas veroorzaken in je schoenen te bestrijden. Maar dat is niet alles. PediFris® ontsmet ook je voeten terwijl je je schoenen behandelt.

De Voordelen van PediFris® Schoenpoeder

 1. Schoenen Behandelen: Strooi eenvoudigweg een kleine hoeveelheid PediFris® schoenpoeder in elk van je schoenen. Het poeder fungeert als een onzichtbare beschermer, gereed om schadelijke micro-organismen te bestrijden en onaangename geuren te verdrijven.
 2. Voeten Ontsmetten: Terwijl PediFris® schoenpoeder je schoenen behandelt, ontsmet het ook je voeten. Tijdens het dragen van je schoenen verspreidt het poeder zijn heilzame werking naar je huid, wat resulteert in frisse en gezonde voeten die vrij zijn van schimmel en bacteriën.

Met PediFris® schoenpoeder als jouw bondgenoot kun je voorgoed afscheid nemen van tenenkaas. Geniet van schone, frisse voeten en schoenen. Wacht niet langer; laat tenenkaas niet langer jouw dagen beheersen. PediFris® staat klaar om je te helpen in de strijd tegen dit vervelende ongemak.

Tips om tenenkaas te voorkomen

Tenenkaas veroorzaakt geur die vervelend en hinderlijk is voor de omgeving en voor je eigen zelfvertrouwen. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om een aantal basisstappen te volgen voor een goede voethygiëne:

 • Dagelijks je voeten wassen met een zachte zeep en lauw water. Zorg ervoor dat goed tussen je tenen reinigt, waar de meeste bacteriën zich verzamelen.
 • Droog je voeten grondig af met absorberende handdoeken of neem de tijd om ze na het wassen aan de lucht te laten drogen.
 • Wissel regelmatig van sokken en schoenen, omdat vocht een toevluchtsoord is voor teenkaas veroorzakende schimmels.
 • Kies ademende sokken, zoals die van katoen of wol in plaats van nylon of synthetische materialen die vocht kunnen vasthouden, waardoor zich meer bacteriën kunnen ophopen.
 • Verzorg je teennagels door deze regelmatig te knippen
 • Verwijder vuil onder je teennagels (wees voorzichtig ivm verwonding)
 • Gebruik desinfecterend poeder zoals PediFris® in je schoenen
 • Gebruik een anti-transpirant zoals PediSpray®

Welke producten helpen om tenenkaas tegen te gaan

Verpesten je voeten de sfeer in elke kamer die je binnenkomt? Of je nu last hebt van stinkende voeten of je schoenen wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken, voetverzorgingsproducten kunnen je helpen. Hier is een overzicht van twee uitstekende opties voor het behandelen en voorkomen van stinkvoeten en tenenkaas.

Veel gestelde vragen

Tenenkaas

Tenenkaas is dus geen prettige aandoening en kan heel gênant zijn. Door de juiste maatregelen te nemen zoals een goede voethygiëne, op je schoeisel te letten en ervoor te zorgen dat je voeten schoon en droog zijn, kun je het ontstaan van teenkaas tegengaan.

Laat je voeten weer schitteren en ga de dag tegemoet met 100% frisse en toonbare voeten zonder schaamte.

Veel gestelde vragen over teenkaas en aanverwante problemen

Hier zijn enkele vragen die je misschien nog hebt over het bestrijden van teenkaas en het onder controle houden van stinkende voeten en schoenen:

 
         

Wat te doen tegen tenenkaas

 
    
                                    
           

Het belangrijkste is om je voeten schoon te houden. Was je voeten elke dag met een zachte zeep en warm water en droog ze daarna goed af. Zorg ervoor dat je tussen elke teen schrobt om alle bacteriën die de geur kunnen veroorzaken te verwijderen.

                
 
 
         

Is tenenkaas besmettelijk

 
    
                                    
           

Dat ligt eraan. Tenenkaas zelf is niet besmettelijk. Het is een opeenhoping van vuil en bacteriën. Dit kan optreden wanneer een persoon voetschimmel, een infectie van de huid of een slechte hygiëne heeft.

Indien een schimmel de onderliggende oorzaak is van tenenkaas kan de schimmel zich wel verspreiden via de tenenkaas.

                
 
 
         

Hoe ruikt tenenkaas?

 
    
                                    
           

Tenenkaas heeft een sterke, penetrante geur door de aanwezigheid van boterzuur, geproduceerd door Brevibacterium. De geur is te vergelijken met zweetvoeten.

                
 
 
         

Tenenkaas vs smegma

 
    
                                    
           

Tenenkaas is vergelijkbaar met smegma want beide verschijnsels zijn een ophopingen van dode huidcellen, talg en bacteriën. Ze worden veroorzaakt door verschillende factoren en komen voor op verschillende delen van het lichaam.

Beide kunnen onaangenaam ruiken en zijn een teken van slechte hygiëne. Het is belangrijk om regelmatig te douchen of baden en de nodige hygiënepraktijken toe te passen om de ophoping van tenenkaas en smegma te voorkomen.