Zweetvoeten in Crocs: oorzaken, oplossingen en tips

Wie kent ze niet, die felgekleurde plastic schoenen genaamd Crocs? Ze zijn comfortabel, lichtgewicht en perfect voor warme zomerdagen. Maar wat als jouw voeten beginnen te zweten in die comfortabele Crocs? In het bijzonder, wat als je de gevoerde (lined) variant draagt die bedoeld is voor kouder weer? We hebben een paar tips en trucs voor je!

Inhoud

Wat Zijn Crocs Eigenlijk?

Crocs zijn gemaakt van een speciaal kunststof materiaal dat licht en flexibel is. En voor de koudere dagen? Dan heb je de gevoerde (lined) Crocs. Deze zijn voorzien van een zachte voering voor extra warmte.

Waarom Zweten We?

Transpireren is natuurlijk. Het helpt ons lichaam om af te koelen. Echter, sommige factoren, zoals het dragen van gevoerde schoenen zoals de lined Crocs, kunnen leiden tot overmatig zweten of hyperhidrose.

Ten slotte kunnen Crocs ook een slechte ondersteuning bieden aan je voeten, waardoor je voeten gaan zweten om zichzelf te koelen.

Oorzaken van Zweetvoeten in Crocs:

 • Materiaal: De kunststof in Crocs, gecombineerd met voering in de lined variant, kan de luchtstroom beperken.
 • Activiteit: Meer bewegen = meer zweten. Simpel.
 • Weersomstandigheden: Warm weer kan zorgen voor meer transpiratie.

Tips om zweetvoeten in Crocs te voorkomen

Als je graag Crocs draagt maar het probleem van zweetvoeten wilt verminderen, zijn er verschillende tips die je kunt volgen:

 • Kies voor Crocs met ventilatiegaten: Sommige modellen Crocs hebben gaatjes in het bovenwerk, waardoor er meer lucht in de schoenen kan circuleren. Dit helpt om het zweet en de warmte te verminderen.
 • Draag dunne sokken: Het dragen van dunne, ademende sokken kan helpen om het vocht op je voeten te absorberen en voorkomt direct contact met het kunststof materiaal van de Crocs. Kies bij voorkeur voor sokken gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, bamboe of merinowol.
 • Gebruik een voetspray tegen overmatig zweten: Een voetspray zoals onze PediSpray® kan helpen om overmatige transpiratie te verminderen. Deze spray vernauwt de zweetkanalen in je voeten, waardoor er minder zweet wordt afgescheiden. Spuit de spray op je voeten voordat je je Crocs aandoet voor langdurige bescherming tegen zweetvoeten.

 • Gebruik schoenpoeder tegen voetengeur: Als je last hebt van onaangename geurtjes in je Crocs, is een schoenpoeder zoals onze PediFris Classic® een goede oplossing. Dit poeder bestrijdt bacteriën en schimmels die geur veroorzaken, waardoor je voeten fris en geurloos blijven.
 • Wissel regelmatig van schoenen: Als je vaak Crocs draagt, is het belangrijk om regelmatig van schoenen te wisselen. Hierdoor krijgen je voeten de kans om te ademen en vocht af te voeren. Afwisseling is ook goed voor de levensduur van je Crocs, omdat ze hierdoor langer meegaan.
 • Houd je voeten schoon en droog: Zorg ervoor dat je je voeten goed wast en droogt voordat je je Crocs aandoet. Schoon en droog huidoppervlak vermindert de kans op zweetvoeten.
 • Reinig je Crocs regelmatig: Crocs kunnen vuil en bacteriën vasthouden, wat kan bijdragen aan geur en zweetvoeten. Maak je Crocs regelmatig schoon met water en zeep om ze fris en hygiënisch te houden.
 • Maak je Crocs, zowel de standaard als de lined variant, regelmatig schoon. Dit voorkomt ophoping van bacteriën en geurtjes.
 • Laat je Crocs luchten: Als je je Crocs hebt gedragen, laat ze dan goed drogen en luchten voordat je ze weer aantrekt. Dit helpt om vocht en geurtjes te verminderen.

Met deze tips kun je hopelijk zweetvoeten in je favoriete paar Crocs verminderen of zelfs voorkomen. Probeer de verschillende oplossingen en ontdek wat het beste werkt voor jou.

Heb je nog vragen over zweetvoeten in Crocs of wil je meer informatie over onze producten, neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat klaar om je verder te helpen.

 
         

Waarom krijg ik zweetvoeten in mijn gevoerde Crocs?

 
    
                                         

Dit kan komen door de extra warmte van de voering. Regelmatig schoonmaken en het gebruik van PediFris Classic® kan dit probleem verminderen.

                
 
 
         

Kunnen lined Crocs in de wasmachine?

 
    
                                         

Als je lined Crocs hebt kun je de voering wassen. Was het buitenwerk met de hand want dat is beter voor de levensduur van jouw crocs en laat ze aan de waslijn drogen.