Werkschoenen met Goretex- een superuitvinding

Werkschoenen zijn essentieel voor mensen die in verschillende sectoren werken, zoals de bouw, de industrie en de logistiek. Deze schoenen moeten niet alleen comfortabel en duurzaam zijn, maar ook bescherming bieden tegen allerlei risico’s op de werkplek. Een innovatie die hierbij helpt, is het gebruik van Goretex in werkschoenen. Goretex is een ademend en waterdicht materiaal dat zorgt voor droge en comfortabele voeten, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden.

Inhoud

Wat is Goretex?

Werkschoenen met goretex logo

Goretex is een technologisch geavanceerd materiaal dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor gebruik in outdoor kleding en schoenen.

Het is een ademend membraan dat bestaat uit miljarden kleine poriën, die groot genoeg zijn om waterdamp door te laten, maar te klein zijn voor waterdruppels.

Hierdoor kan zweet verdampen en blijven je voeten droog, zelfs in vochtige omstandigheden.

Goretex is gemaakt van een dunne laag polytetrafluorethyleen (PTFE), een soort plastic dat duurzaam en flexibel is. Deze laag wordt vervolgens behandeld met een waterafstotende coating om ervoor te zorgen dat water niet door het membraan kan dringen.

Het resultaat is een materiaal dat waterdicht is, maar toch ademend en comfortabel blijft.

Voordelen van Werkschoenen met Goretex

Het gebruik van Goretex in werkschoenen biedt verschillende voordelen:

 1. Waterdichtheid: Goretex houdt water buiten, zodat je voeten droog blijven, zelfs als je door plassen moet lopen of werkt in natte omstandigheden.
 2. Ademend vermogen: Het ademende membraan van Goretex laat zweet ontsnappen, waardoor je voeten droog en comfortabel blijven. Dit voorkomt dat je voeten gaan zweten en helpt bij het voorkomen van onaangename geuren.
 3. Comfort: Goretex werkschoenen zijn lichtgewicht en flexibel, waardoor ze comfortabel zijn om te dragen, zelfs tijdens lange werkdagen.
 4. Duurzaamheid: Goretex is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage en scheuren. Werkschoenen met Goretex blijven langer meegaan en bieden langdurige bescherming.
 5. Veiligheid: Werkschoenen met Goretex bieden niet alleen bescherming tegen vocht, maar ook tegen andere risico’s op de werkplek, zoals scherpe objecten, elektrische schokken en vallende voorwerpen. Ze voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen en helpen blessures te voorkomen.

Werkschoenen met Goretex

Goretex wordt nu steeds vaker gebruikt in schoenen, omdat het een uitstekende bescherming en comfort biedt. Er zijn verschillende soorten schoenen waarin Goretex wordt gebruikt, zoals:

 • Veiligheidsschoenen: Deze werkschoenen voldoen aan hoge veiligheidsnormen en zijn voorzien van stalen neuzen en zolen om bescherming te bieden tegen vallende voorwerpen en scherpe objecten.

  Goretex zorgt ervoor dat deze schoenen waterdicht blijven, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. En dat voeten zweetvrij blijven
 • Wandelschoenen: Voor werknemers die veel lopen of zich buiten begeven, zijn werkschoenen met Goretex ideaal. Ze bieden comfort, ondersteuning en bescherming tegen de elementen.
 • Laarzen: Voor werk in ruige omgevingen zijn Goretex laarzen een goede keuze. Ze bieden extra bescherming en zijn bestand tegen extreme omstandigheden zoals regen, sneeuw en modder.
 • Sandalen: Werksandalen met Goretex zijn perfect voor warme werkomgevingen. Ze zijn luchtig en ademend, maar bieden toch de bescherming en duurzaamheid die nodig is op de werkplek.

Het is belangrijk om te vermelden dat niet alle werkschoenen met Goretex dezelfde eigenschappen hebben.

Het is belangrijk om te controleren of de werkschoenen voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen en of ze geschikt zijn voor jouw specifieke werkomgeving.

Onderhoud van werkschoenen met Goretex

Om ervoor te zorgen dat je werkschoenen met Goretex in optimale conditie blijven, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Hier zijn enkele tips:

 • Regelmatig reinigen: Maak je werkschoenen schoon na gebruik en verwijder vuil en modder. Gebruik warm water en een zachte borstel om het vuil van het oppervlak te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de Goretex-laag kunnen beschadigen.
 • Drogen na gebruik: Laat je werkschoenen altijd volledig drogen voordat je ze opbergt. Verwijder de binnenzolen en laat ze apart drogen. Plaats je schoenen op een goed geventileerde plaats en vermijd directe hittebronnen zoals radiatoren. Dit helpt om schimmel- en geurvorming te voorkomen.
 • Impregneren: Om de waterdichtheid van je werkschoenen te behouden, kun je ze regelmatig impregneren met een waterafstotende spray. Volg de instructies op de verpakking en zorg ervoor dat je dit doet op een schone en droge schoen.
 • Vervangbare inlegzolen: Werkschoenen met vervangbare inlegzolen helpen bij het behouden van een goede hygiëne en voorkomen de opbouw van geuren. Zorg ervoor dat je de inlegzolen regelmatig reinigt of vervangt.

Met het juiste onderhoud kunnen je werkschoenen met Goretex lang meegaan en hun beschermende eigenschappen behouden.

Conclusie

Goretex is een superuitvinding als het gaat om werkschoenen. Het biedt waterdichtheid, ademend vermogen, comfort en bescherming tegen risico’s op de werkplek.

Werkschoenen met Goretex zijn ideaal voor mensen die in verschillende sectoren werken en behoefte hebben aan betrouwbare, duurzame en comfortabele schoenen.

Met het juiste onderhoud kunnen deze werkschoenen lang meegaan en je voeten droog en beschermd houden.

Dus, als je op zoek bent naar werkschoenen die je voeten droog en comfortabel houden, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden, overweeg dan werkschoenen met Goretex.

Ze bieden de perfecte combinatie van bescherming en comfort, zodat jij je kunt concentreren op je werk zonder je zorgen te maken over natte voeten.

 
         

Wat is Goretex?

 
    
                                         

Goretex is een ademend membraan dat waterdicht is en wordt gebruikt in verschillende soorten werkschoenen. Het zorgt ervoor dat je voeten droog en comfortabel blijven, zelfs in natte omstandigheden.

                
 
 
         

Hoe werkt Goretex?

 
    
                                         

Goretex is gemaakt van miljarden kleine poriën die groot genoeg zijn om waterdamp door te laten, maar te klein voor waterdruppels. Hierdoor kan zweet verdampen en blijven je voeten droog.

                
 
 
         

Kunnen werkschoenen met Goretex geur voorkomen?

 
    
                                         

Werkschoenen met Goretex kunnen voorkomen dat je voeten gaan zweten, wat helpt bij het voorkomen van onaangename geuren. Voor extra bescherm ing tegen geur kun je ook gebruik maken van speciale schoenpoeders zoals ‘PediFris Classic®‘.

                
 
 
         

Zijn werkschoenen met Goretex geschikt voor warme omstandigheden?

 
    
                                         

Ja, werkschoenen met Goretex zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder sandalen, die ideaal zijn voor warme werkomgevingen. Ze zijn ademend en bieden toch bescherming en comfort.

                
 
 
         

Hoe onderhoud ik werkschoenen met Goretex?

 
    
                                         

Om je werkschoenen met Goretex goed te onderhouden, raden we aan om ze regelmatig schoon te maken en te laten drogen na gebruik. Je kunt ze ook impregneren met een waterafstotende spray om de waterdichtheid te behouden.

                
 
 
         

Zijn werkschoenen met Goretex veilig?

 
    
                                         

Ja, werkschoenen met Goretex voldoen aan hoge veiligheidsnormen en bieden bescherming tegen risico’s op de werkplek, zoals vallende voorwerpen en scherpe objecten.

                
 
 
         

Kan ik Goretex in mijn werkschoenen laten repareren?

 
    
                                         

In geval van beschadiging aan het Goretex-membraan in je werkschoenen, is het het beste om contact op te nemen met de fabrikant of een professionele schoenreparateur om te zien of reparatie mogelijk is.