Wat te doen tegen
Voetschimmel

Voetschimmel onderzoek

Een veel voorkomende huidaandoening is Voetschimmel. Dit kan een zeer hardnekkige kwaal zijn welke soms moeilijk te bestrijden is.  Het is een aandoening waarbij schimmels of gisten zich nestelen in en op de huid en is vaak ook besmettelijk.  

De medische naam voor voetschimmel is Tinea Pedis maar is in de volksmond beter bekend als Zwemmerseczeem of in het Engels Athelets footDe aandoening komt vrij vaak voor. Sommige studies zeggen dat dit ongeveer 10% van de bevolking betreft. Vooral bij volwassen mannen die vaak werkschoenen dragen hebben te kampen met dit probleem. De infectie kan niet alleen de voeten aan doen maar kan ook overslaan op andere delen van het lichaam zoals handen, hangels en zelfs op het hoofd. 

 

De schimmelgroep die hiertoe in staat zijn heten dermatofytenDeze soort voedt zich met resten van de buitenste laag van de huid. Ook bekend als de opperhuid of de hoornlaag. Ze planten zich voor door middel van sporen (een soort zaadjes) welke onder de juiste omstandigheden (vochtig en warm) weer kunnen uitgroeien tot nieuwe schimmels. 

De kwaal kan op de volgende manieren opgelopen worden:  

Door zweetvoeten in slecht ventilerende schoenen 

Bij sportverenigingen door gezamenlijke douches 

In zwembaden 

Door een verstoring van de zuurtegraad op de voeten. Dit komt veelal door zeepresten die na het wassen zijn blijven zitten 
Of als voeten te vaak met zeep worden gewassen 

Schimmel kan worden waargenomen op verschillende manieren. De huid kan week aanvoelen of gaan schilferen. Met name tussen de tenen of er ontstaan blaasjes op de huid waaruit een helder vocht komt. De huid kan ook rood uitslaan en pijnlijk aanvoelen 

Wat belangrijk is om schimmel tegen te gaan of te voorkomen is een goede hygiëne en dit kan je op de volgende manieren doen 

 

  1. Was je voeten dagelijks zonder zeep. Indien een zeep toch wenselijk is gebruik dan een milde zeep met een neutrale Ph waarden (5) 
  1. Zorg ervoor dat na het wassen de voeten goed worden gedroogd. Denk hierbij vooral aan plooien (tussen de tenen) en zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven 
  1. Trek dagelijks of meermaals per dag schone en droge sokken aan. Van katoen of wol. 
  1. Zorg ervoor dat je meer dan twee paar schoenen hebt zodat je kunt afwisselen en je schoene kunne rusten 
  1. Ben je thuis, loop dan lekker blootsvoets of op sokken 
  1. Ga je zwemmen of sporten draag dan tijdens het douchen slippers 
  1. Behandel je schoenen met schoenpoeder van PediFris® deze zullen hierdoor ontsmet worden. 
  1. Spuit je voeten in met PediSpray® deze zullen dan aanzienlijk minder zweten waardoor er geen voedingsbodem is voor schimmels. 

 

Behandel, na een schimmelinfectie, al je schoenen. Dit omdat deze nog spore kunnen bevatten van de schimmels. Deze kunnen weer aangroeien onder warme en vochtige omstandigheden. Zorg er daarom voor dat echt al je schoenen grondig behandeld zijn. Houd de behandeling van schoenen in ieder geval tot twee weken na het verhelpen van de infectie aan. 

Indien de behandeling niet oplevert kan je nog je huisarts raadplegen. Deze zou je een inwendige behandeling kunnen voorschrijven. Dit is dan vaak een tablettenkuur met schimmeldodend middel. Deze kuur duurt vaak zo rond 3 maanden (kan wel tot 6 maanden duren) En geeft dan vaak wel resultaat. 

Verder is het belangrijk om bovenstaande punten in acht te nemen zodat schimmelproblemen kunnen worden voorkomen. Want dit is altijd beter dan genezen. 

Het antwoord hierop is Ja! Dus let op dat je na de behandeling je handen goed wast. Want een voetschimmel besmetting kan overslaan op je handen en zelfs op je hoofdhuid. Dus draag nooit schoenen of sokken van iemand die last heeft van voetschimmel. Dit in tegenstelling tot een putjeszolen infectie. Dus vermoed je voetschimmel of heb je klachten en weet je niet precies waar deze vandaan komen, raadpleeg dan een gediplomeerd pedicure of een huisarts. Zij kunnen een juiste diagnose maken.

In twee stappen Beschermd tegen Voetschimmel

Stap 1

Doe voor het dragen een theelepeltje PediFris® Classic in je schoenen. Tijdens het dragen zal het middel je voeten en schoenen vrij maken van micro-organismen. Weg met die vieze geur nooit meer stinkvoeten zweetvoeten of putjeszolen!

€8,31 Per Stuk
€38,85
€24,95

Ik walgde van mijn eigen stinkvoeten. Ik gebruik het al een paar dagen en als ik aan mijn sokken en schoenen ruik, ruik ik een neutrale geur! Werkt snel! Echt een aanrader!
B. Kamf
Webwinkelkeur

Stap 2

Breng na het wassen, PediSpray® aan op de voetzool en tussen de tenen. Laat dit goed indrogen. Je voeten zijn nu tot 5 dagen beschermt tegen overmatige transpiratie

Voetspray PediSpray 2+1 Gratis

€8,31 Per Stuk
€38,85
€24,95