Wat te doen tegen zweetvoeten

Wat te doen tegen
Voetschimmel

2+1 Gratis
v.a. €6,65 stuk
  Combineren mogelijk 
33% Korting
Wordt berekend in winkelwagen

Voetschimmel, een veel voorkomende huidaandoening. Vaak een hardnekkige kwaal zijn die moeilijk te bestrijden is. Het is een aandoening waarbij schimmels of gisten zich nestelen in en op de huid en schoenen en kan worden veroorzaakt door zweetvoeten. Voetschimmel kan overslaan op de nagel wat een zogenaamde "kalknagel" als gevolg heeft.

wat te doen tegen voetschimmel

Wat is voetschimmel

De medische naam voor voetschimmel is Tinea Pedis maar is in de volksmond beter bekend als Zwemmerseczeem of in het Engels Athelets foot. De aandoening komt vrij vaak voor. Sommige studies zeggen dat dit ongeveer 10% van de bevolking betreft. Vooral bij volwassen mannen die vaak werkschoenen dragen hebben te kampen met dit probleem. De infectie kan niet alleen de voeten aan doen maar kan ook overslaan op andere delen van het lichaam zoals handen, hangels en zelfs op het hoofd.
De schimmelgroep die hiertoe in staat zijn heten dermatofyten. Deze soort voedt zich met resten van de buitenste laag van de huid. Ook bekend als de opperhuid of de hoornlaag. Ze planten zich voor door middel van sporen (een soort zaadjes) welke onder de juiste omstandigheden (vochtig en warm) weer kunnen uitgroeien tot nieuwe schimmels.

Hoe kom je aan voetschimmel?

De kwaal kan op de volgende manieren opgelopen worden:

 • Door zweetvoeten in slecht ventilerende schoenen
 • Bij sportverenigingen door gezamenlijke douches
 • In zwembaden
 • Door een verstoring van de zuurtegraad op de voeten. Dit komt veelal door zeepresten die na het wassen zijn blijven zitten
 • Of als voeten te vaak met zeep worden gewassen

Schimmel kan worden waargenomen op verschillende manieren. De huid kan week aanvoelen of gaan schilferen. Met name tussen de tenen of er ontstaan blaasjes op de huid waaruit een helder vocht komt. De huid kan ook rood uitslaan en pijnlijk aanvoelen

Hoe ziet voetschimmel er uit?

Voetschimmel begint vaak met grijs-witte schilfers en pijnlijke kloven tussen de tenen. Vanaf daar kan de schimmel zich aan de onderkant en aan de rand van de voet verspreiden. De schilfers worden dan ook zichtbaar aan de onderkant van de voet. De geïnfecteerde huid krijgt vaak een andere kleur en er kunnen ook blaasjes ontstaan waar in sommige gevallen pus uit komt.

Wat te doen tegen voetschimmel?

Behandel voeten en schoenen met PediFris® schoenpoeder. Hiermee dood je de schimmelsporen die op je voeten en in je schoenen en sokken leven.
Als je voetschimmel hebt aan de zijkant of onderkant van de voet, zit de schimmel meestal diep in de huid. Dan werkt crème tegen schimmel vaak niet goed genoeg.
Bij een dergelijke infectie is het raadzaam om een huisarts te raadplegen.

Hoe kan je voetschimmel voorkomen?

Wat belangrijk is om schimmel tegen te gaan of te voorkomen is een goede hygiëne en dit kan je op de volgende manieren doen

 • Was je voeten dagelijks zonder zeep. Indien een zeep toch wenselijk is gebruik dan een milde zeep met een neutrale Ph waarden (5)
 • Zorg ervoor dat na het wassen de voeten goed worden gedroogd. Denk hierbij vooral aan plooien (tussen de tenen) en zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven
 • Trek dagelijks of meermaals per dag schone en droge sokken aan. Van katoen of wol.
 • Zorg ervoor dat je meer dan twee paar schoenen hebt zodat je kunt afwisselen en je schoenen kunne rusten
 • Ben je thuis, loop dan lekker blootsvoets of op sokken
 • Ga je zwemmen of sporten draag dan tijdens het douchen slippers
 • Behandel je schoenen met schoenpoeder van PediFris® deze zullen hierdoor ontsmet worden.
 • Spuit je voeten in met PediSpray® deze zullen dan aanzienlijk minder zweten waardoor er geen voedingsbodem is voor schimmels.

  Behandel, na een schimmelinfectie, al je schoenen. Dit omdat deze nog spore kunnen bevatten van de schimmels. Deze kunnen weer aangroeien onder warme en vochtige omstandigheden. Houd de behandeling in ieder geval tot twee weken na het verhelpen van de infectie aan.
  Indien de behandeling niets oplevert kan je nog je huisarts raadplegen. Deze zou je een inwendige behandeling kunnen voorschrijven. Dit is dan vaak een tablettenkuur met schimmeldodend middel. Deze kuur duurt vaak zo rond 3 maanden (kan wel tot 6 maanden duren) En geeft dan vaak wel resultaat.

  Verder is het belangrijk om bovenstaande punten in acht te nemen zodat schimmelproblemen kunnen worden voorkomen. Want dit is altijd beter dan genezen.

Is voetschimmel besmettelijk?

Het antwoord hierop is Ja! Dus let op dat je na de behandeling je handen goed wast. Want een voetschimmel besmetting kan overslaan op je handen en zelfs op je hoofdhuid. Dus draag nooit schoenen of sokken van iemand die last heeft van voetschimmel. Dit in tegenstelling tot een putjeszolen infectie. Dus vermoed je voetschimmel of heb je klachten en weet je niet precies waar deze vandaan komen, raadpleeg dan een gediplomeerd pedicure of een huisarts. Zij kunnen een juiste diagnose stellen.

In twee stappen Beschermd tegen Voetschimmel

Stap 1
Desinfecteer schoenen

Doe voor het dragen een theelepeltje PediFris® Classic in je schoenen. Tijdens het dragen zal het middel deze en je voeten vrij maken van micro-organismen. Hiermee voorkom je voetschimmel en ook nog eens die vieze geur van zweetvoeten!

 • A Ziermans
  Rating
   4,8
  /
  5
  Webwinkelkeur
  Na alles geprobeerd te hebben, niets hielp. Sinds Pedrifris geen stinkvoeten of stinkende schoenen meer!
 • Ilona Janssen
  Rating
  5
  /
  5
  Webwinkelkeur
  Zeer tevreden, snelle levering in het weekend besteld en dinsdag al in huis. Over het product ook heel tevreden. Na een paar dagen gebruik zowel mijn vriend en ik geen last meer zweetvoeten.
Maak de kuur Compleet
Behandel ook je Voeten!
Stap 2
Stop overmatige Transpiratie

Voor 100% droge, frisse en droge voeten gebruik je ook PediSpray® anti-transpirant.

Direct Effect
 • Was  en droog je voeten grondig
 • Spuit PediSpray® op de voetzool en tussen de tenen
 • Laat het goed indrogen.
 • Doe dit 2 tot 5 dagen achter elkaar.
zweetvoeten-Pedifris-partner-bol.com

Deze website is gemaakt door MH.nl

cartchevron-down