Wat is de eerste stap in de strijd tegen stinkvoeten?

Was je voeten regelmatig met lauw-warm water en spoel ze af met koud water. Hierdoor kan er geen vieze geur worden veroorzaakt door schimmels en bacteriën die zich voeden op huidschilfers en zweet. Daarom is het van belang dat deze voedingsbodem niet aanwezig is. Was daarom je voeten het liefst meerdere malen per dag.
VoetnWassenPediFris

Droog na het wassen je voeten zorgvuldig.

Vergeet hierbij niet om dit goed tussen de tenen te doen. Dit omdat vochtige voeten in gesloten schoenen kunnen gaan broeien en dit kan resulteren tot zweetvoeten en putjeszolen. Zorg er daarom voor dat de voet en schoen zo droog mogelijk zijn. Want natte voeten zijn een perfecte voedingsbron voor bacteriën en schimmels.

Kan ik met blote voeten in mijn schoenen stappen?

Het antwoord hier op is: Nee! Hierdoor krijg je bijna gegarandeerd geurproblemen. Draag sokken omdat deze werken als buffer. Ze absorberen zweet en zorgen er dan ook voor dat dit niet in je schoenen blijft hangen. Draag daarom altijd (enkel)Sokken!
Sokken In in Schoen PediFris

Welk soort materialen zijn het best om stank te voorkomen?

Draag schoenen die ademen en die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Dit omdat deze er voor zorgen dat vocht en warmte goed wordt afgevoerd waardoor de voeten niet te nat of te warm worden. Zorg er daarom dus ook voor dat je sokken ook van natuurlijk materiaal zijn. Denk hierbij aan materialen zoals: Leer, katoen, canvas, hennep, bamboe, wol of hout.
NatuurlijkeMaterialenPediFris

Mijn schoenen blijven stinken wat kan ik doen?

Last van stinkende schoenen? Geef ze rust, draag niet elke dag het zelfde paar. Hier door kunnen de schoenen luchten en drogen en daardoor krijgen de bacteriën en schimmels minder kans om zich te vermenigvuldigen. Zo kan je de zweetvoetengeur stoppen.
Schoenen Stinken Afwisselen PediFris

Verwijder eelt om stinkvoeten te voorkomen

Verwijder eelt want eelt werkt als een spons. Het absorbeert zweet en laat het moeilijk los. Het is een broeinest voor bacteriën en schimmels en daarom een echte veroorzaker van stinkende voeten. Ook kan eelt voor voet-kloven zorgen. Als het te dik wordt kan het inscheuren het geen een zeer pijnlijke ervaring kan zijn. Het is daarom ook verstandig om overtollig eelt te verwijderen of te laten verwijderen door een pedicure.
Pedicure Eelt Verwijderen PediFris

Wat kan ik nog meer doen om stinkvoeten te voorkomen?

Gebruik een desinfecterend middel, hierdoor ben je zeker dat je klachten niet weer terugkomen. Desinfecteer daarom je voeten en schoenen met een antibacterieel middel zoals PediFris®

pedifris wwk Webwinkelkeur
Willem Oldemeulen: Werkte binnen 3 dagen en de geur volledig verdwenen. Super!!