Zó kom je van zweetvoeten af!Tips tegen stinkschoenen

Stinkvoeten zijn vervelend, vies en gênant. Er zijn wel een aantal dingen die je zelf kunt doen om ze te voorkomen.Voethygiëne, een goed begin!

Q)Wat is de eerste stap in de strijd tegen stinkvoeten?

A) Was je voeten regelmatig met lauw-warm water en spoel ze af met koud water. Omdat de vieze geur wordt veroorzaakt door schimmels en bacteriën die zich voeden op huidschilfers en zweet is het van belang dat deze voedingsbodem niet aanwezig is. Was daarom je voeten regelmatig. Het liefst meerdere malen per dag.

Q)Mijn voeten zijn na het wassen nog dampig. Is dit erg?

A) Droog na het wassen je voeten zorgvuldig. Vergeet hierbij niet om dit goed tussen de tenen te doen. 
Als je met vochtige voeten in gesloten schoenen gaat kunnen deze gaan broeien. Hierdoor zullen zweetvoeten ontstaan. Dus zorg dat de voet en schoen zo droog mogelijk zijn. Want natte voeten zijn een perfecte voedingsbron voor bacteriën en schimmels.

Q)Kan ik met blote voeten in mijn schoenen stappen?

A) Het antwoord hier op is: Nee! Stap nooit met blote voeten in je schoenen. Draag sokken, deze werken als buffer. Se absorberen zweet en zorgen er voor dat dit niet in je schoenen blijft hangen.Stap je met blote voeten in je schoenen, dan zal het zweet in je schoen blijven hangen. De perfecte voedingsbodem voor bacteriën en schimmels.

Q)Welk soort sokken kan ik het beste dragen?

A) Draag de juiste sokken tegen zweetvoeten, gemaakt van katoen, wol of bamboevezels. Natuurlijke materialen zorgen voor een betere temperatuur regulering en vochthuishouding. Dus vermijd synthetische sokken van bijvoorbeeld: nylon of polyester. Welke sokken tegen zweetvoeten? Draag katoenen sokken tegen zweetvoeten.

Webwinkelkeur

Willem Oldemeulen: Werkte binnen 3 dagen en de geur volledig verdwenen. Super!!

Q)Welk soort schoenen zijn het best om stank te voorkomen?

A) Draag ademende schoenen om stank van zweetvoeten te stoppen.Draag schoenen van natuurlijke materialen. Deze zorgen er voor dat vocht en warmte goed wordt afgevoerd waardoor de voeten niet te nat of te warm worden. Denk hierbij aan materialen zoals: Leer, katoen, canvas, hennep of hout.

Q)Mijn schoenen blijven stinken wat kan ik doen?

A) Last van stinkende schoenen? Geef ze rust, draag niet elke dag het zelfde paar. Hierdoor kunnen de schoenen”tot rust” komen en krijgen de bacteriën en schimmels minder kans om zich te vermenigvuldigen. Zo kan je de zweetvoetengeur stoppen.

Q)Welk type voetverzorging is belangrijk om stinkvoeten te voorkomen?

A) Verwijder eelt om stinkende voeten te voorkomen Eelt werkt als een spons, het absorbeert zweet en laat het moeilijk los. Het is een broeinest voor bacteriën en schimmels, een echte veroorzaker van stinkende voeten. Ook kan eelt voor voetkloven zorgen. Als het te dik wordt kan het inscheuren en dit kan een zeer pijnlijke ervaring zijn. Het is dan ook verstandig om overtollig eelt te verwijderen of te laten verwijderen door een pedicure.

Q)Wat kan ik nog meer doen om stinkvoeten te voorkomen?

A) Behandel je voeten met een desinfecterend middel.Om er echt zeker van te zijn dat je klachten niet weer terugkomen desinfecteer je jouw voeten en schoenen met een antibacterieel middel zoals PediFris®