Pedispray voetspray tegen zweetvoeten

Voetschimmel tussen tenen
Voorkomen en Behandelen

2+1 Gratis
v.a. €6,65 stuk
  Combineren mogelijk 
33% Korting
Wordt berekend in winkelwagen

Werkt desinfecterend

Natuurlijk Huidherstel

Pakt de bron aan

Zonder geknoei met zalf

Voetschimmel

Voetschimmel, een veel voorkomende huidaandoening. Vaak een hardnekkige kwaal zijn die moeilijk te bestrijden is.

Het is een aandoening waarbij schimmels of gisten zich nestelen in en op de huid en schoenen en kan worden veroorzaakt door zweetvoeten. Voetschimmel kan overslaan op de nagel wat een zogenaamde "kalknagel" als gevolg heeft.

Voetschimmel tussen tenen

Wat is voetschimmel?

De medische naam voor voetschimmel is Tinea Pedis maar is in de volksmond beter bekend als Zwemmerseczeem of in het Engels Athelets foot. De aandoening komt vrij vaak voor. Sommige studies zeggen dat dit ongeveer 10% van de bevolking betreft.

Vooral bij volwassen mannen die vaak werkschoenen dragen hebben te kampen met dit probleem. De infectie kan niet alleen de voeten aan doen maar kan ook overslaan op andere delen van het lichaam zoals handen, hangels en zelfs op het hoofd.

De schimmelgroep die hiertoe in staat zijn heten dermatofyten. Deze soort voedt zich met resten van de buitenste laag van de huid. Ook bekend als de opperhuid of de hoornlaag.

De schimmels planten zich voor door middel van sporen (een soort zaadjes) welke onder de juiste omstandigheden (vochtig en warm) weer kunnen uitgroeien tot nieuwe schimmels.

Hoe kom je aan voetschimmel?

De kwaal kan op de volgende manieren opgelopen worden:

 • Door zweetvoeten in slecht ventilerende schoenen
 • Bij sportverenigingen door gezamenlijke douches
 • In een vochtige omgeving zoals bijv. zwembaden
 • Door een verstoring van de zuurtegraad op de voeten. Dit komt veelal door zeepresten die na het wassen zijn blijven zitten
 • Of als voeten te vaak met zeep worden gewassen

Hoe ziet voetschimmel eruit?

Voetschimmel begint vaak tussen de tenen. te herkennen aan grijs-witte schilfers en pijnlijke kloven. Vanaf daar kan de schimmel zich aan de onderkant en aan de rand van de voet verspreiden. Ook tussen de 4e en 5e zit vaak een witte substantie, waarbij je het kenmerkende “tenenkaas” aspect kan zien; witte vochtige schilfering.

Jeukende blaasjes

Schimmel kan worden waargenomen op verschillende manieren. De huid kan week aanvoelen of gaan schilferen. Met name tussen de tenen of er ontstaan jeukende blaasjes op de huid waaruit een helder vocht komt. De huid kan ook rood uitslaan en pijnlijk aanvoelen

De schilfers worden dan ook zichtbaar aan de onderkant van de voet. De geïnfecteerde huid krijgt vaak een andere kleur

Voetschimmel schoenen ontsmetten

Je kunt voetschimmel uit schoenen verwijderen door ze te behandelen met PediFris® schoenpoeder. Hiermee dood je de schimmelsporen die op je voeten en in je schoenen en sokken leven.

Voetschimmel behandelen.

Voetschimmel begint vaak tussen de tenen, ook wel bekend als tenenkaas bereid zich vanuit daar uit.  Deze beginnende vorm van voetschimmel is vaak het makkelijkst te behandelen

Als je voetschimmel hebt aan de zijkant of onderkant van de voet, zit de schimmel meestal diep in de huid. Dan werkt crème tegen schimmel vaak niet goed genoeg om de infectie te bestrijden op de aangedane huid

Bij een dergelijke infectie is het raadzaam om een huisarts te raadplegen.

Voetschimmel infectie

Hoe kan je voetschimmel voorkomen?

Wat belangrijk is om schimmel tegen te gaan of te voorkomen is een goede hygiëne en dit kan je op de volgende manieren doen

 • Was je voeten dagelijks zonder zeep. Indien een zeep toch wenselijk is gebruik dan een milde zeep met een neutrale Ph waarden (5)
 • Vaak ontstaat voetschimmel tussen de tenen Zorg ervoor dat na het wassen zorgvuldig de voeten droog maken en dat er geen zeepresten achterblijven
 • Trek dagelijks of meermaals per dag schone sokken aan. Het liefst katoenen sokken of wollen sokken.
 • Zorg ervoor dat je meer dan twee paar schoenen hebt zodat je kunt afwisselen en je schoenen kunne rusten en draag goed ventilerende schoenen
 • Ben je thuis, loop dan lekker op blote voeten of op sokken
 • Ga je zwemmen of sporten draag slippers tijdens het douchen
 • Behandel je schoenen met schoenpoeder van PediFris® deze zullen hierdoor ontsmet worden.
 • Spuit je voeten in met PediSpray® deze zullen dan aanzienlijk minder zweten waardoor er geen voedingsbodem is voor schimmels.

Behandel, na een schimmelinfectie, al je schoenen. Dit omdat deze nog spore kunnen bevatten van de schimmels. Deze kunnen weer aangroeien onder warme en vochtige omstandigheden.

Houd de behandeling in ieder geval tot twee weken na het verhelpen van de infectie aan.
Indien, bij hardnekkige voetschimmel de behandeling niets oplevert kan een huisarts raadplegen.

Deze zou je een inwendige behandeling kunnen voorschrijven. Dit is dan vaak een tablettenkuur met schimmeldodend middel. Deze kuur duurt vaak zo rond 3 maanden (kan wel tot 6 maanden duren) En geeft dan vaak wel resultaat.

Verder is het belangrijk om bovenstaande punten in acht te nemen zodat schimmelproblemen kunnen worden voorkomen. Want dit is altijd beter dan genezen.

PediFris®
Desinfecteert schoenen en voeten in de strijd tegen voetschimmel en kalknagel 
 • Doe voor het dragen een theelepeltje PediFris® Classic in je schoenen.
 • Tijdens het dragen zal het middel je voeten en schoenen vrij maken van micro-organismen
 • Desinfecteert schoenen en voeten

Is voetschimmel besmettelijk?

Het antwoord hierop is Ja! Dus let op dat je na de behandeling je handen goed wast. Want een voetschimmel besmetting kan overslaan op je handen en zelfs op je hoofdhuid.

Draag nooit schoenen of sokken van iemand die last heeft van voetschimmel. Dus vermoed je symptomen van voetschimmel of heb je klachten en weet je niet precies waar deze vandaan komen, raadpleeg dan een gediplomeerd pedicure of een huisarts. Zij kunnen een juiste diagnose stellen.

Zorg dat je voeten schoon zijn door deze te wassen met een ph-neutrale anti-bacteriële zeep.

Gebruik pediFris® schoenpoeder om je voeten en schoenen vrij te houden van schimmel sporen (gist)

Draag in openbare douche- en kleedruimten slippers en droog na het douchen ook de slippers goed af.

PediSpray®
Stopt overmatige transpiratie

PediSpray® zorgt dat voeten minder zweet afscheiden waardoor ze droger blijven. Hierdoor krijgt schimmel minder kans zich te ontwikkelen.

Geschikt voor dagelijks gebruik. Indien het transpireren voldoende is verminderd dan volstaat één enkele onderhoudsbehandeling per week.

 • Webwinkelkeur
  Marjo v Stelten
  Dit is een super product eindelijk iets gevonden voor stinkende voeten en schoenen

  Rating
   5
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  Derek de Wit
  Snelle levering en goede pro actieve service (snel telefonisch contact toen twee artikelen na elkaar besteld waren: die konden in 1 bestelling en een extra product voor de porto restitutie)
  Rating
   4.8
  /
  5
 • Webwinkelkeur
  R. Haak
  Top spul, eerste dag dacht ik het werkt niet trok ff de schoenen uit, tweede keer trok ik ze uit en niks geen vieze lucht meer, raad het echt aan
  Rating
  4.7
  /
  5
 • logo thuisarts
 • logo gezondbezig
 • logobergwijzer putjeszolen
 • Partner Van Bol.com

Deze website is gemaakt door MH.nl

cartchevron-down