Top
Zweetvoeten oorzaak | Last van zweetvoeten

Zweetvoeten wat is de oorzaak?

Het kan iedereen overkomen, zweetvoeten. Bij de één een beetje en bij de ander heel erg.
Zweetvoeten zijn ook wel bekend als: 'Hyperhidrosis plantaris'
Als iemand zweetvoeten heeft kan dit voor de omgeving zeer vervelend zijn door de zweetvoetengeur die verspreid wordt. Soms is de stank zo erg dat deze zelfs met schoenen aan geroken kan worden. Dit kan vergaande gevolgen hebben voor iemand die zweetvoeten heeft. Hij of zij durft de schoenen niet meer uit te doen of zich zelfs niet meer in gezelschap te begeven. Maar wat is de oorzaak van zweetvoeten? En hoe kan je zweetvoeten verhelpen?


Oorzaak van zweetvoetenHoe krijg je zweetvoeten en wat is zweten?

Over ons gehele lichaam zitten zweetklieren. Wanneer ons lichaam warm wordt geven deze klieren vocht af.(genaamd zweet) Dit vocht zorgt er voor dat het lichaam, door verdamping afkoelt en het niet oververhit raakt. De één zweet een beetje en de ander zweet wat meer en sommige mensen zweten overmatig. Dit heet “hyperhidrosis”. Bij deze personen worden de zweetklieren te snel ge-triggerd waardoor ze bij het minste of geringste al actief worden en gaan zweten. Dit kan ook met de zweetklieren op onze voeten gebeuren. Alleen al op de huid van onze voet zitten ongeveer 250.000 zweetklieren. Deze kunnen per dag wel een glas vol zweet produceren.
Pedifris oplossing zweetvoetenOp zich is dit geen probleem maar omdat wij vaak schoenen dragen kan het zweet van onze voeten moeilijk tot niet verdampen en blijft in de schoen zitten en hier begint het probleem stinkvoeten. 

De oorzaak hiervan is dat zweet in combinatie met lichaamswarmte blijft hangen. Hierdoor wordt er een perfecte omgeving gecreëerd waarin bacteriën en schimmels (organismen) zich kunnen gedijen. Deze organismen voeden zich op zweet en dode huidschilfers en als restproduct laten ze een vieze onaangename geur achter. Voetschimmel

Stinkende voeten is niet het enige probleem. Neem bijvoorbeeld voetschimmel. Dit kan ontstaan met als oorzaak zweetvoeten. Door een voetschimmel kan een huid infecteren en kunnen er plekjes ontstaan. Door deze plekjes kan de huid afsterven en loslaten. Dit resulteert weer in jeuk of er ontstaan pijnlijke geïrriteerde plekken op de voet en tussen de tenen. Dit kan hinderlijk zijn tijdens het lopen of tijdens het wassen van de voet. Een schimmelinfectie is vaak ook besmettelijk. Indien er sprake is van een infectie zal een arts geraadpleegd moeten worden. Want PediFris kan voetschimmel voorkomen en bestrijden maar infectie dient te worden behandeld door een arts. Het is dus van belang om deze te voorkomen en PediFris is hier de oplossing voor!

Kalknagel

Een nog hardnekkiger probleem kan een kalknagel zijn. Een schimmel kan zich gaan nestelen in de nagel. Je kunt dit zien doordat de nagel dikker is dan normaal. Ook heeft deze vaak een bruin/geel achtige kleur en ziet er zeer onsmakelijk uit. De nagel kan pijnlijk zijn en kan gaan jeuken. In het ergst geval kan deze zelfs loslaten waardoor de bovenkant van de teen bloot ligt dit kan zeer pijnlijk zijn. Een kalknagel verhelpen is een langdurig proces en kan in sommige gevallen wel een jaar in beslag nemen. Sommige fabrikanten claimen een kalknagel te kunnen genezen in enkele weken maar dit zijn fabels. Dus voorkomen hiervan is belangrijk! Dit doe je door je voeten en schoenen vrij van organismen te houden met PediFris.

Behandeling, de oorzaak van zweetvoeten bestrijden.

Door te behandelen met PediFris worden zweetvoeten verholpen. Dit komt door de desinfecterende werking van PediFris®. Dit is de manier om van je zweetvoeten af te komen en ze voorgoed te bestrijden. Dit komt doordat het probleem niet tijdelijk wordt verholpen maar dat oorzaken bij de bron worden aangepakt . Het is simpelweg de oplossing om stinkende schoenen en zwetende voeten te bestrijden en om stinkvoeten te verhelpen.