Zweetvoeten
Bij Kinderen

Zweetvoeten kind

Heb jij dat ook? Dat de zweetvoeten van jouw kinderen zo ongelooflijk kunnen stinken dat je er onpasselijk van wordt? Probleem komt vaak doordat kinderen veelal de zelfde schoenen dragen. Hiermee banjeren ze overal doorheen waardoor ze vaak klam of nat zijn.De ideale conditie om stinkende zweetvoeten te veroorzaken. Wat kun je hier tegen doen?

Draag schoenen niet te lang achtereen

Een van de dingen die je kunt doen om stinkschoenen bij je kind te voorkomen is schoenen niet te lang achter elkaar te laten dragen. Behalve dat het voor de voeten en de rest van het lijf goed is om af te wisselen, is het ook goed voor de sneakers. Doe dus na een lange schooldag de schoenen even uit, en geef zowel je sneakers als je voeten lucht.

Zet stinkschoenen buiten

Het ('s nachts) buiten neerzetten van schoenen kan ideaal zijn om ze op te frissen. Ook hier krijgen de sneakers dan even de tijd om te luchten, waardoor je minder snel last zult hebben van voetengeur. In de winter heb je zelfs nog het voordeel dat de bacteriën en schimmels niet de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Want deze kunnen niet zo goed tegen de kou.

Laat natte schoenen goed drogen

De kans is groot dat je kind wel eens met zijn/haar schoenen door de regen loopt. Dit is natuurlijk geen probleem, en schoenen moeten hier tegen kunnen. Alleen moet je er daarna wel voor zorgen dat je sneakers goed drogen. Niet bij de verwarming, want dat is niet goed voor de vorm en voor de bacteriën. Maar met een prop oude kranten of keukenpapier erin moet je ze dan een nacht of dag laten staan.

Draag goede sokken

Geen sokken dragen in sneakers zorgt al snel voor zweetluchtjes in je sneakers. Tja, die alternatieve wollen sokken zijn toch nog ergens goed voor. Ze nemen goed vocht op en daardoor krijg je minder snel last van zweetvoeten. Wissel bij hele erge zweetvoeten eventueel een paar keer per dag van sokken.

Wat tegen zweetvoeten kind

Helaas zal er waarschijnlijk toch een moment komen waarop je sneakers gaan stinken. Gelukkig is er, naast het voorkomen van zweetschoenen, ook een oplossing voor de vieze zweetlucht bij die kindervoetjes

Spray tegen overmatig zweten

Wanneer je voeten overmatig zweten, wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Dat is precies waarbij PediSpray® van PediFris® helpt. Je wast je voeten en brengt de spray aan op de voetzool. Vergeet hierbij de huid tussen de tenen niet mee te nemen. Vervolgens laat je het middel goed indrogen. De voeten van je kind zijn nu beschermd tegen overmatige transpiratie.

Poeder tegen stank

De tweede stap, tevens zo belangrijk, bestrijd die ondraaglijke stank. Hiervoor kun je de PediFris® Classic gebruiken. Van deze poeder hoef je slechts een klein theelepeltje in je schoenen te strooien voordat je ze draagt. De ingrediënten in het product bestrijden de micro-organismen die verantwoordelijk zijn voor de stank. Tijdens het dragen zal het middel je voeten en schoenen desinfecteren met als resultaat dat de geur van stinkvoeten verdwijnt!

zweetvoeten-Pedifris-partner-bol.com

Deze website is gemaakt door MH.nl

cartchevron-down