Top
zweetvoeten wat is de oorzaak?

Zweetvoeten, de oorzaak van vieze voetengeur en stinkende schoenen.

Zweetvoeten wat is de oorzaakZweetvoetenhet kan iedereen overkomen. Bij de één een beetje en bij de ander heel erg. Als iemand last van zweetvoeten heeft kan dit voor hem of haar of voor de omgeving zeer vervelend zijn. Dit komt vaak door de penetrante zweetvoeten-geur die verspreid wordt. Vaak is de stank zo erg dat deze zelfs met schoenen aan geroken kan worden.


Zweetvoeten, gênante gevolgen.

Oorzaak van zweetvoeten

Het kan vergaande gevolgen hebben voor iemand die 'last van zweetvoeten' heeft. Door stank van stinkvoeten kan het zijn dat deze persoon niet meer de schoenen durft uit te doen of dat deze persoon zich zelfs niet meer in gezelschap durft te begeven. Maar wat is de oorzaak van zweetvoeten.
Zweetvoeten oorzaak

Pedifris oplossing zweetvoeten

Over je hele lichaam zitten zweetklieren. Wordt je lichaam verwarmd, dan geven deze klieren vocht af, ofwel zweet. Dit vocht zorgt ervoor dat je hele lichaam door verdamping afkoelt en het niet oververhit raakt.

Heb je last van overmatige zweetvoeten dan wordt dit ook wel ‘hyperhidrosis plantares’ genoemd. Dit is een aandoening waarbij zweetklieren sneller dan normaal actief worden en daardoor overmatig zweet gaan produceren.

Omdat onze voeten vaak omhuld zijn door sokken en schoenen kan het zweet van je voeten moeilijker verdampen. In combinatie met lichaamswarmte blijft het zweet in je schoen hangen
Het kan dan gaan broeien doordat de temperatuur oploopt wordt er een perfecte omgeving voor bacteriën en schimmels is gecreëerd. Deze bacteriën en schimmels voeden zich met zweet en dode huidschilfers. Het resultaat is dat er als ontlasting een vieze stinkende geur als ontlasting wordt achter gelaten. Kortom; Je hebt stinkende zweetvoeten!

Zweetvoeten oplossing

Wat te doen tegen zweetvoeten, hoe kan je deze behandelen?

De oorzaak van zweetvoeten kan je succesvol behandelen met PediFris®. Je bent snel van je probleem verlost. 

Dit komt door de desinfecterende werking, hierdoor wordt het probleem niet tijdelijk verholpen maar de oorzaak wordt bij de bron aangepakt. Bij voorgeschreven gebruik ben je in veel gevallen voorgoed van zweetvoeten verlost. Het is simpelweg de oplossing om stinkende schoenen en stinkvoeten te verhelpen. Het is de beste behandeling tegen zweetvoeten!


Zweetvoeten en Eelt

Heb je last van Eelt? Denk er dan aan dat overtollig eelt veel voetproblemen kan geven. Eelt werkt als een spons en absorbeert voetzweet doordat dit wordt vastgehouden kan dit een zeer onaangename voetengeur veroorzaken. Deze wordt met name veroorzaakt door de brevi-bacterie. Deze bacterie voedt zich op zweet en dode huidcellen en heeft als ontlasting een aminozuur welke een kaas-achtige onaangename geur afgeeft.
Deze zelfde bacterie komt ook voor in sommige kaassoorten. Vandaar dat de geur van stinkvoeten zo overeenkomt met die van deze kaassoorten.

Het is dus van belang dat je jouw voeten goed verzorgd en onderhoudt.
Denk hier vooral aan het verwijderen van overtollig eelt en het bijhouden van de teennagels.
Je kunt dit zelf doen door te  raspen, knippen en vijlen maar het is aan te raden om dit dor een gediplomeerd pedicure te laten doen en dit dan ook periodiek te onderhouden.


behandeling zweetvoeten - middel tegen zweetvoeten kruidvat