Top
Tips tegen zweetvoeten | Goede voethygiëne een goed begin!

Tips tegen zweetvoeten

Zweetvoeten is een veel voorkomend probleem. Het is vervelend, vies en gênant. Vooral de stinkvoeten als bijkomstigheid. PediFris® helpt tegen zweetvoeten maar een belangrijk onderdeel bij het bestrijden van zweetvoeten is een goede voethygiëne. 

Hier tips tegen zweetvoeten om er snel en voorgoed van af te komen.

Tips tegen zweetvoeten | Goede voethygiëne een goed begin!
Tips tegen zweetvoetenWat kun je tegen zweetvoeten doen?

 • Tip 1.)Was je voeten regelmatig met lauw-warm water

  En spoel ze af met koud water. Omdat zweetvoeten worden veroorzaakt door schimmels en bacteriën die zich voeden op huidschilfers en zweet is het van belang dat deze voedingsbodem niet aanwezig is. Was daarom je voeten regelmatig. Het liefst meerdere malen per dag.
 • Tip 2.)Droog na het wassen je voeten zorgvuldig.

  Vergeet hierbij niet om dit goed tussen de tenen te doen. 
  Als je met vochtige voeten in gesloten schoenen gaat kunnen deze gaan broeien. Hierdoor zullen zweetvoeten ontstaan. Dus zorg dat de voet en schoen zo droog mogelijk zijn.
 • Tip 3.)Draag sokken van katoen, wol of bamboevezels en verschoon deze elke dag.

  Natuurlijke materialen zorgen voor een betere temperatuur regulering en vochthuishouding. Dus vermijd synthetische sokken van bijvoorbeeld: nylon of polyester. Welke sokken tegen zweetvoeten? Draag katoenen sokken tegen zweetvoeten. 
 • Tip 4.)Draag ademende schoenen

  Draag schoenen van natuurlijke materialen. Deze zorgen er voor dat vocht en warmte goed wordt afgevoerd waardoor de voeten niet te nat of te warm worden. Denk hierbij aan materialen zoals: Leer, katoen, canvas, hennep of hout.
 • Tip 5.)Draag niet elke dag dezelfde schoenen

  Hierdoor kunnen de schoenen"tot rust" komen en krijgen de bacteriën en schimmels minder kans om zich te vermenigvuldigen. 
 • Tip 6.)Verwijder eelt

  Eelt is een broeinest voor bacteriën en schimmels. Het absorbeert zweet en laat het moeilijk los. Dus een echte veroorzaker vat stinkende zweetvoeten. Ook kan eelt voor voetkloven zorgen. deze kunnen zeer pijnlijke huidbeschadigingen veroorzaken. Je kunt dit zelf verwijderen maar je kunt dit ook door een pedicure laten doen.
 • Tip 7.)Gebruik een anti-bacterieel middel

  Om er echt zeker van te zijn dat je zweetvoeten niet weer terugkomen desinfecteer je jouw voeten en schoenen met een antibacterieel middel zoals PediFris®. Hierdoor kom je zeker van je zweetvoeten af.

Tips tegen zweetvoeten (c) 2018 PediFris.nl