Top
Tips tegen zweetvoeten | Goede voethygiëne een goed begin!

Tips tegen zweetvoeten

Stinkvoeten of zweetvoeten, een veel voorkomend probleem. Het is vervelend, vies en gênant. PediFris® helpt tegen zweetvoeten maar er zijn ook dingen die je kunt doen om zweetvoeten te voorkomen.  


Erg last van zweetvoeten, wat kan je hier tegen doen? Voethygiëne een goed begin!

Tips tegen zweetvoeten

Tip 1.)Was je voeten regelmatig met lauw-warm water

En spoel ze af met koud water. Omdat stinkvoeten worden veroorzaakt door schimmels en bacteriën die zich voeden op huidschilfers en zweet is het van belang dat deze voedingsbodem niet aanwezig is. Was daarom je voeten regelmatig. Het liefst meerdere malen per dag.

Tip 2.)Droog na het wassen je voeten zorgvuldig.

Vergeet hierbij niet om dit goed tussen de tenen te doen. 
Als je met vochtige voeten in gesloten schoenen gaat kunnen deze gaan broeien. Hierdoor zullen zweetvoeten ontstaan. Dus zorg dat de voet en schoen zo droog mogelijk zijn. Want natte voeten zijn een perfecte voedingsbron voor bacteriën en schimmels.

Tip 3.)Stap nooit met blote voeten in je schoenen.

Sokken werken als filter. Se absorberen zweet en zorgen er voor dat dit niet in je schoenen blijft hangen.Stap je met blote voeten in je schoenen, dan zal het zweet in je schoen blijven hangen. De perfecte voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Sokken fungeren dus als afval verwerkers

Tip 4.)Draag sokken van katoen, wol of bamboevezels en verschoon deze elke dag.

Natuurlijke materialen zorgen voor een betere temperatuur regulering en vochthuishouding. Dus vermijd synthetische sokken van bijvoorbeeld: nylon of polyester. Welke sokken tegen zweetvoeten? Draag katoenen sokken tegen zweetvoeten.  

Tip 5.)Draag ademende schoenen om stank van zweetvoeten te stoppen.

Draag schoenen van natuurlijke materialen. Deze zorgen er voor dat vocht en warmte goed wordt afgevoerd waardoor de voeten niet te nat of te warm worden. Denk hierbij aan materialen zoals: Leer, katoen, canvas, hennep of hout. 
In sommige gevallen kan je gebruik maken van een schoenendroger maar het voorkomen van zweetvoeten is natuurlijk veel beter.

Tip 6.)Last van stinkende schoenen? Draag niet elke dag het zelfde paar.

Hierdoor kunnen de schoenen"tot rust" komen en krijgen de bacteriën en schimmels minder kans om zich te vermenigvuldigen. Zo kan je de zweetvoetengeur stoppen.

Tip 7.)Verwijder eelt om stinkvoeten te voorkomen

Eelt werkt als een spons, het absorbeert zweet en laat het moeilijk los. Het is een broeinest voor bacteriën en schimmels, een echte veroorzaker van stinkende zweetvoeten. Ook kan eelt voor voetkloven zorgen. Als het te dik wordt kan het inscheuren en dit kan een zeer pijnlijke ervaring zijn. Het is dan ook verstandig om overtollig eelt te verwijderen of te laten verwijderen door een pedicure.

Tip 8.)Behandel zweetvoeten met een desinfecterend middel.

Om er echt zeker van te zijn dat je zweetvoeten niet weer terugkomen desinfecteer je jouw voeten en schoenen met een antibacterieel middel zoals PediFris®. Hierdoor kom je zeker van je zweetvoeten af. 


Stop zweetvoeten met PediFris®

Tips tegen zweetvoeten (c) 2018 PediFris.nl