Top
stinkende schoenen opfrissen

sportschoenen stinken naar kattenpis

Schoenen stinken. Kan ik deze stinkende schoenen opfrissen?

Stinkende schoenen een zeer onaangenaam fenomeen. Vooral sportschoenen kunnen behoorlijk stinken. Dit gebeurt omdat sportschoenen vaak vochtig worden weg gezet. Veelal nat in een(plastic) tas na het sporten. Hierdoor kan het vocht, zweet van zweetvoeten of vocht van het speelveld, niet goed verdampen en blijft het hangen in de schoen. Hiermee wordt een perfecte omgeving gecreëerd voor stinkende sportschoenen door bacteriën die er voor zorgen dat de schoen gaat stinken.

Stinkschoenen, wat kan je hier tegen doen?

Zorg er in ieder geval voor dat je nooit met blote voeten in je schoenen stapt want dat is een garantie voor stinkschoenen. Draag dus altijd sokken. Zorg er voor dat deze gemaakt zijn van natuurlijk materiaal zoals: katoen, bamboe, canvas of wol. Synthetische materialen kunnen het vocht niet goed verwerken en gaan zorgen er voor dat er stank wordt ontwikkeld en je schoenen gaan stinken naar kattenpis en/of zweet. Meer tips tegen zweetvoeten vind je hier

Je kunt je stinkende schoenen opfrissen

Dit doe je door gebruik van een desinfecterend middel zoals PediFris®. Dit middel zorgt er voor dat de schoen en de voet wordt ontsmet en er op deze manier geen vieze geur gecreëerd kan worden. PediFris is makkelijk in gebruik. Je strooit het in je schoen voor dat je deze aantrekt. PediFris doet zijn werk op het moment dat de schoen wordt gedragen dus geen geklieder met zalfjes. Indien mogelijk en noodzakelijk kun je schoenen ook schoonmaken door deze te wassen. Leren schoenen kunnen niet in de wasmachine. Wat je hiermee wel kunt doen is afnemen met een vochtige doek en een milde zeep (groene zeep). 

PediFris® zal het transpireren van de voeten tegen gaan. Veilig en doeltreffend. Dus nooit meer stinkende schoenen.

PediFris is exclusief te verkrijgen via deze webshop en niet te verkrijgen via drogisterijen zoals kruidvat, trekpleister of DA.

Bent u niet tevreden over ons product. Geen probleem, wij geven u gewoon een refund! Neem hiervoor contact op met onze klantenservice via het contactformulier. Onze medewerkers staan voor u klaar!
stinkende schoenen opfrissen
podoform