Top
Schoenen stinken naar kattenpis | Kan ik deze schoenen opfrissen?

sportschoenen stinken naar kattenpis

Schoenen stinken naar kattenpis! Kan ik deze schoenen opfrissen?

Dit gebeurt meestal bij sportschoenen. Bijvoorbeeld Voetbalschoenen of tennisschoenen. Dit komt door een combinatie van voet-transpiratie en vocht. Hierdoor ontstaat een vieze geur in de schoen waardoor de schoen gaat stinken naar kattenpis of een kattenpis-achtige geur.


Stinkende schoenen en stinkende sportschoenen

Deze ontstaan omdat sportschoenen vaak vochtig worden weg gezet. Dit komt doordat deze veelal nat in een(plastic) tas blijven zitten na het sporten. Hierdoor kan het vocht, zweet van zweetvoeten of vocht van het speelveld, niet goed verdampen en blijft het hangen in de schoen. Hiermee wordt een perfecte omgeving gecreëerd voor stinkende sportschoenen door bacteriën die er voor zorgen dat de schoen naar kattenpis gaat stinken.

Wat kan je hier tegen doen, kan je deze schoenen weer opfrissen.

Zorg er in ieder geval voor dat je nooit met blote voeten in je sportschoenen stapt. Draag dus altijd sokken. Zorg er voor dat deze gemaakt zijn van natuurlijk materiaal zoals: katoen, bamboe, canvas of wol. Synthetische materialen kunnen het vocht niet goed verwerken en gaan zorgen er voor dat er stank wordt ontwikkeld en je schoenen gaan stinken naar kattenpis en/of zweet. Meer tips tegen zweetvoeten vind je hier

Wat kan je nog meer doen om stinkende sportschoenen te voorkomen

Daarnaast is gebruik van een desinfecterend middel zoals PediFris® een uitkomst. PediFris zorgt er voor dat de schoen en de voet ontsmet worden en er op deze manier geen kattenpis geur gecreëerd kan worden. PediFris is makkelijk in gebruik. Je strooit het in je schoen voor dat je deze aantrekt. PediFris doet zijn werk op het moment dat de schoen wordt gedragen dus geen geklieder met zalfjes.

Indien mogelijk en noodzakelijk kun je schoenen ook schoonmaken door deze te wassen. Leren schoenen kunnen niet in de wasmachine. Wat je hiermee wel kunt doen is afnemen met een vochtige doek en een milde zeep (groene zeep). 

PediFris® zal het transpireren van de voeten tegen gaan. Veilig en doeltreffend. Dus nooit meer stinkende voetbalschoenen.

PediFris is exclusief te verkrijgen via deze webshop en niet te verkrijgen via drogisterijen zoals kruidvat, trekpleister of DA.

Bent u niet tevreden over ons product. Geen probleem, wij geven u gewoon een refund! Neem hiervoor contact op met onze klantenservice via het contactformulier. Onze medewerkers staan voor u klaar!