Top
Stininkvoeten | Wat doe je er tegen wat is de oorzaak

Stinkvoeten | Wat doe je er tegen wat is de oorzaak van vieze voetengeur en stinkende schoenen.

Stinkvoeten wat is de oorzaakStinkvoetenhet kan iedereen overkomen. Bij de één een beetje en bij de ander heel erg. Als iemand last van stinkvoeten heeft kan dit voor hem of haar of voor de omgeving zeer vervelend zijn. Dit komt door de penetrante zweetvoetengeur die verspreid wordt. Vaak is de stank zo erg dat deze zelfs met schoenen aan geroken kan worden.Stinkvoeten, gênante gevolgen.

Wat tegen stinkvoeten

Het kan vergaande gevolgen hebben voor iemand die 'last van stinkvoeten' heeft. Door stank van stinkvoeten kan het zijn dat deze persoon niet meer de schoenen durft uit te doen of zich zelfs niet meer in gezelschap durft te begeven. Maar wat is de oorzaak van zweetvoeten en wat te doen tegen zweetvoeten.
"John Camu 

Product gekocht voor een collega die al jaren last heeft van zweet en stink voeten. Na 3 dagen heeft hij geen zweet en stink voeten meer. Het is een geweldig wondermiddel."Stinkvoeten oorzaak

Over je hele lichaam zitten zweetklieren. Je kunt deze grofweg verdelen in twee soorten zweetklieren:
1.) Eccriene zweetklieren

Deze zitten veelal op de handpalmen, voetzolen, hoofdhuid en in de oksels.
2.) Apocriene zweetklieren
Deze zitten meer onderhuids en zijn vaak actief onder invloed van hormonale factoren in het lichaam

Stinkvoeten - Eccriene en apocriene zweetklieren die zweetvoeten veroorzaken

De veroorzaker van stinkvoeten

En ja, je kunt het waarschijnlijk al raden, de eccriene zweetklieren zijn de klieren waar we het over hebben. Wordt je lichaam verwarmd, dan geven deze klieren vocht af, ofwel zweet. Dit zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt en het niet oververhit raakt.
Zijn de klieren uit balans waardoor ze te veel zweet produceren dan heb je last van overmatige zweetproductie. Gebeurt dit bij je voeten dan heb je last van zweetvoeten, ook wel ‘hyperhidrosis plantares’ genaamd. Dus zweetvoeten is een aandoening waarbij de eccriene zweetklieren op de voeten hyper actief zijn..


Stinkendevoeten door ingepakte voeten

Op zich is zweet van je voeten vrijwel geurloos, geen vuiltje aan de lucht zou je dan denken. Maar wij dragen veelal sokken en schoenen en daar begint het probleem. Door sokken en schoenen kan het voetenzweet van je voeten moeilijker verdampen. Het blijft in je schoen hangen. Het kan dan gaan broeien waardoor de temperatuur oploopt. Een perfecte omgeving voor bacteriën en schimmels. Deze bacteriën en schimmels voeden zich met zweet en dode huidschilfers. En de boosdoener is hun ontlasting welke een vieze stinkende geur achter laat.

Met name de brevi-bacterie, welke je ook terug kunt vinden in sommige kaas-soorten, laat een vieze geur achter. Vandaar de vergelijking tussen stinkkaas en stinkende zweetvoeten (tenenkaas). Het doel is dus helder, bestrijd de micro organismen en voorkom hierdoor zweetvoetengeur.

Wat bij plotselinge last van stinkvoeten!

Wat te doen tegen zweetvoeten, hoe kan je deze behandelen?

De oorzaak van stinkvoeten kan je succesvol behandelen met PediFris®. Hiermee ben je snel van jouw probleem verlost.  Dit komt door de desinfecterende werking, hierdoor wordt het probleem niet tijdelijk verholpen maar de oorzaak wordt bij de bron aangepakt. Bij voorgeschreven gebruik ben je in veel gevallen voorgoed van de vieze geur van zweetvoeten verlost. Een behandeling met PediFris® is simpelweg dé oplossing om stinkende voeten te bestrijden én stinkvoeten te voorkomen!
behandeling zweetvoeten - middel tegen zweetvoeten kruidvat

 

Zie ook:

Help ik heb zweetvoeten

Heb jij last van zweetvoeten

Mensscene review

Webwinkelkeur