Top
Last van zweetvoeten wat is de oorzaak

Last van zweetvoeten, wat is de oorzaak?

Het kan iedereen overkomen, "last van zweetvoeten". Bij de één een beetje en bij de ander heel erg. Het probleem zweetvoeten, veelal gekoppeld aan stinkvoeten, steekt in de zomer vaak de kop op. Maar vergis je niet, 's winters komt dit ook regelmatig voor, met name als er isolerend schoeisel wordt gedragen om de voeten warm te houden.


Als iemand last van zweetvoeten heeft kan dit voor hem of haar of voor de omgeving zeer vervelend zijn. Dit komt vaak door de penetrante zweetvoetengeur die verspreid wordt. Vaak is de stank zo erg dat deze zelfs met schoenen aan geroken kan worden.


Oorzaak van zweetvoeten

Vieze voetengeur en stinkende schoenen, oorzaak van zweetvoeten.

Er kunnen vergaande gevolgen zijn voor iemand die last van zweetvoeten heeft. Doordat er stank van stinkvoeten en daardoor weer de stank van stinkende schoenen kan het zijn dat deze persoon niet meer de schoenen durft uit te doen of dat deze persoon zich zelfs niet meer in gezelschap durft te begeven. Maar wat is de oorzaak van zweetvoeten.

Hoe krijg je last van vervelende voetengeur en wat is de oorzaak?

Over ons gehele lichaam zitten zweetklieren. Wanneer ons lichaam warm wordt geven deze klieren vocht af.(genaamd zweet) Dit vocht zorgt er voor dat het lichaam, door verdamping, afkoelt en het niet oververhit raakt.

De één zweet een beetje en de ander zweet wat meer maar sommige mensen zweten overmatig. Dit heet “hyperhidrosis”. Bij deze personen worden de zweetklieren te snel ge-triggerd waardoor ze bij het minste of geringste al actief worden en zweet afgeven. Dit kan ook met de zweetklieren op onze voeten gebeuren. Resultaat: Last van zweetvoeten.

Alleen al op de huid van onze voet zitten ongeveer 250.000 zweetklieren. Deze kunnen per dag wel een glas vol zweet produceren.
Pedifris oplossing zweetvoeten


Stinkende voeten, stinkvoeten

Op zich is dit geen probleem. Maar omdat wij vaak schoenen dragen, kan het zweet van onze voeten moeilijk tot niet verdampen. Het blijft in de schoen zitten en zo begint het probleem, zweetvoeten met als resultaat stinkvoeten!

Want er is nu een perfecte omgeving gecreëerd waarin bacteriën en schimmels (organismen) zich kunnen gedijen. Deze organismen voeden zich op zweet en dode huidschilfers en als restproduct laten ze een vieze onaangename geur achter met als resultaat stinkende voeten/stinkvoeten, en stinkende schoenen.

Klamme natte voeten / Koude zweetvoeten

Daarnaast hebben klamme / natte voeten nog meer complicaties. Doordat de voeten nat en klam zijn kunnen ze niet goed op temperatuur blijven. Dit resulteert veelal in de winter in koude voeten en in de zomer in broeierige voeten.

Hoe deze te behandelen? Lees verder voor de oplossing.

Stinkvoeten, de oorzaak behandelen.

Door de oorzaak van stinkvoeten kan je succesvol behandelen met PediFris®. Hiermee ben je snel van je probleem verlost. Dit komt door de desinfecterende werking.

Dit is dé manier om voorgoed van je stinkvoeten af te komen. Dit komt doordat het probleem niet tijdelijk wordt verholpen maar dat oorzaak bij de bron worden aangepakt . Het is simpelweg de oplossing om stinkende schoenen en stinkvoeten te verhelpen.


Voetschimmel een gevolg van zweetvoeten

Stinkende voeten is niet het enige probleem. Neem bijvoorbeeld voetschimmel. Dit kan ontstaan met als oorzaak zweetvoeten. Door een voetschimmel kan een huid infecteren en kunnen er plekjes ontstaan.

Door deze plekjes kan de huid afsterven en loslaten. Dit resulteert weer in jeuk of er ontstaan pijnlijke geïrriteerde plekken op de voet en tussen de tenen. Dit kan hinderlijk zijn tijdens het lopen of tijdens het wassen van de voet.

Een schimmelinfectie is vaak ook besmettelijk. Indien er sprake is van een infectie zal een arts geraadpleegd moeten worden. Want PediFris kan voetschimmel voorkomen en bestrijden maar infectie dient te worden behandeld door een arts.

Het is dus van belang om deze te voorkomen en PediFris is hier de oplossing voor!

Kalknagel kan ontstaan door zweetvoeten

Een nog hardnekkiger probleem kan een kalknagel zijn. Een schimmel kan zich gaan nestelen in de nagel. Je kunt dit zien doordat de nagel dikker is dan normaal. Ook heeft deze vaak een bruin/geel achtige kleur en ziet er zeer onsmakelijk uit. De nagel kan pijnlijk zijn en kan gaan jeuken. In het ergst geval kan deze zelfs loslaten waardoor de bovenkant van de teen bloot ligt dit kan zeer pijnlijk zijn.

Een kalknagel verhelpen is een langdurig proces en kan in sommige gevallen wel een jaar in beslag nemen. Sommige fabrikanten claimen een kalknagel te kunnen genezen in enkele weken maar dit zijn fabels. Dus voorkomen hiervan is belangrijk! Dit doe je door je voeten en schoenen vrij van organismen te houden met PediFris.last van zweetvoeten kruidvat voetverzorging